Aman. Znaš li ti o čemu je ovde reč? Znaš li koji tekst komentarišemo? U tom tekstu ne postoji ni jedna fotografija. Tekst govori o emotivnom dešavanju. Postoje priče erotske u kojima ne postoje fotografije a ljudi se uzbude. Pustimo sda realnost i tvoj doživljaj informacija iz tvojih čula. Ovde govorimo o informacijama iz tvoga uma. I u tim pomenutim pričama i u ovome tekstu ovde može samo rečima da se opisuje doživljaj. Doživljaj pisca, odnosno doživljaj njegovog lika. Pisac prenosi emotivni naboj. Šta još treba da ti crtam? Ako ne možeš da razumeš emociju koju lik u priči ima onda nešto sa tvojim CNS-om nije u redu. Jer su emocije koje se ovde pominju prilično uobičajene i prepoznatljive svakom normalnom biću. To na šta lik iz priče reaguje je manje važno jer ti niti vidiš njegovim očima niti postoji ilustracija. Sva suština i ono što ti je dato da možeš da iskomentarišeš je tekst koji treba da prenese emociju. Nemoj mi reći da ne znaš da čitaš.
Koncentriši se malo. Pokušaj da se u ovome držiš datih elemenata i budeš malo analitičan. Kako je to toliko teško shvatiti šta se analizira i ostati pri tome. Kod tebe se zapravo radi o namernom izvrdavanju direktnog i istinitog odgovora zato što ti je neprijatno da ga daš. Pa i ne moraš da ga daš. Napiši da ne možeš da se izjasniš, ili nisi uopšte ni morao da odgovaraš na postavljeno pitanje. Ako ti želiš da izbegneš ovde podsmeh glupaka i primitivaca, meni ne pada na pamet da im podilazim i skrivam moju ljudskost i emotivnost. A neka pokušaju da to meni urade pa da vidimo sa čime ću da ih suočim. Mada ima i toliko glupih da ništa ne razumeju. Pa ne moram da budem svakom debilu po ukusu.
Izvini što sam možda opširan za forumske kriterijume i nisam površan. Nešto se ne može izreći u dve rečenice, mada neki teško mogu da se koncentrišu i na te dve. Da može da se nešto što je složeno napiše u dve rečenice, ne bi bile pisane knjižurine. Pa je često malo jedna da bi se nešto shvatilo. A meni kao što vidiš, nije teško da pišem. I nije mi teško da ti reč po reč ako treba objašnjavam. Ne zato što sam pametan, već da bi me razumeo. Jer ne možeš komentarisati ono što ne razumeš. Zapravo možeš, ali to se kaže - ja u klin, ti u ploču.
Sad, kako ćeš da se snađeš u ovom tekstu ne znam. Ali kada je reč o suštini, možemo da idemo i korak po korak, ako nisi ovako mogao da shvatiš o čemu pišem i šta ti želim saopštiti.
A možemo da se svađamo, pljujemo, vređanje koristimo kao argument i napravimo zabavu. Ko kaže da mora da se da odgovor na pitanje. Možemo da sviramo dok ne zaključaju temu ili nas ne banuju. Kako hoćeš, ni to ne smeta. Meni je i to zabavno. Umam ja da budem i blesav i lud. A možda sam samo blesav i lud.