Homofobija

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jeste li homofob?

• 1. DA - homoseksualnost bih kaznio smrtnom kaznom

• 2. DA - homoseksualnost bih kaznio zatvorskom kaznom

• 3. DA - homoseksualnost je bolest i pripisao bih im liječenje

• 4. DA - ne želim ih u blizini porodice, na medijima...

• 5. ne zamaram se njima

• 6. NE - al nebih im dozvolio gej brakove i posvajanje dece

• 7. NE - tako dugo dok ne diraju mene, neka rade šta žele

• 8. NE - poznajem par pripadnika GLBT populacije i OK su

• 9. NE - ima puno važnijih problema oko kojih bi trebala brinuti naše društvo

• 1. DA - homoseksualnost bih kaznio smrtnom kaznom

• 2. DA - homoseksualnost bih kaznio zatvorskom kaznom

• 3. DA - homoseksualnost je bolest i pripisao bih im liječenje

• 4. DA - ne želim ih u blizini porodice, na medijima...

• 5. ne zamaram se njima

• 6. NE - al nebih im dozvolio gej brakove i posvajanje dece

• 7. NE - tako dugo dok ne diraju mene, neka rade šta žele

• 8. NE - poznajem par pripadnika GLBT populacije i OK su

• 9. NE - ima puno važnijih problema oko kojih bi trebala brinuti naše društvo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

kyo.

Elita
Poruka
22.685
Homofobija

images

"Homofobija: nedostatak osjećaja ljubavi za pripadnike vlastitog spola i posljedična mržnja takvih osjećaja kod drugih... vjerovanje u neodvojivu superiornost jednog oblika ljubavi i koja zbog toga treba dominirati."
Audre Lourde

Da li ste homofobi?

1. DA - homoseksualnost bih kaznio smrtnom kaznom
2. DA - homoseksualnost bih kaznio zatvorskom kaznom
3. DA - homoseksualnost je bolest i pripisao bih im liječenje
4. DA - ne želim ih u blizini porodice, na medijima...
5. ne zamaram se njima
6. NE - al nebih im dozvolio gej brakove i posvajanje dece
7. NE - tako dugo dok ne diraju mene, neka rade šta žele
8. NE - poznajem par gejeva i ne smeta me to
9. NE - ima puno važnijih problema oko kojih bi trebala brinuti naše društvo

----------

i koji je vaš stav po tom pitanju? :think:

#1. Uganda, najgore mjesto za gejeve

GetImage.aspx

BBC je nedavno prikazao dokumentarni film o agresivnoj homofobiji u Ugandi, pod naslovom The World's Worst Place to Be Gay?

Nakon gledanja jasno je da nije potreban upitnik u naslovu, jer se u Ugandi u parlamentu predlažu zakoni koji bi uveli smrtnu kaznu za homoseksualnost, a gej aktiviste se progoni u medijima, u jednom slučaju čak sa smrtnim posljedicama

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/112480/Uganda-zemlja-u-kojoj-najvise-mrze-gejeve.html

------------------

no comment :think:

Homofobija

images

"Homofobija: nedostatak osjećaja ljubavi za pripadnike vlastitog spola i posljedična mržnja takvih osjećaja kod drugih... vjerovanje u neodvojivu superiornost jednog oblika ljubavi i koja zbog toga treba dominirati."
Audre Lourde

Da li ste homofobi?

5. ne zamaram se njima

----------

4, 5, 6

Ja stvarno pojma nemam da li sam homofob, ali najozbiljnije :lol:

Ali jedno je sigurno, postoje mnogo vaznije stvari u zivotu no da razmisljam da li homoseksualce treba pobiti ili protjerati.

#1. Uganda, najgore mjesto za gejeve

GetImage.aspx

BBC je nedavno prikazao dokumentarni film o agresivnoj homofobiji u Ugandi, pod naslovom The World's Worst Place to Be Gay?

Nakon gledanja jasno je da nije potreban upitnik u naslovu, jer se u Ugandi u parlamentu predlažu zakoni koji bi uveli smrtnu kaznu za homoseksualnost, a gej aktiviste se progoni u medijima, u jednom slučaju čak sa smrtnim posljedicama

Ovaj sve zna sta rade :lol: Pitam se iz kojih izvroa e saznao sve to :lol:

Ja stvarno pojma nemam da li sam homofob, ali najozbiljnije :lol:

Ali jedno je sigurno, postoje mnogo vaznije stvari u zivotu no da razmisljam da li homoseksualce treba pobiti ili protjerati.
Има важнијих ставри, слажем се.
Не бих ни тукао, ни протјеривао, само би им забранио парадирање, бракове, усвајање дјеце, а онима који су декларисани педери, забранио бих и приступ медијима.

# 2. Lukašenko gay ministru: Počni 'normalan život'

60328819.jpg

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je rekao da ne voli 'homiće' i ispričao da je savjetovao njemačkom ministru vanjskih poslova Guidu Westerwelleu, neskrivenom homoseksualcu, da treba voditi 'normalan život'.

'Važni ljudi svih orijentacija su mi predbacivali što osuđujem tu orijentaciju. Ali je ne volim homiće i to sam im rekao', izjavio je Lukašenko, prenosi njegova tiskovna služba. 'To mi zamjeraju neki ministri vanjskih poslova, ali živimo u demokratskom društvu u kojem sam ja predsjednik. Imam pravo iznijeti svoje stajalište', dodao je bjeloruski predsjednik.

'Otvoreno sam rekao Guidu Westerwelleu da treba voditi normalan život', dodao je ne preciziravši kojom prigodom mu je to savjetovao.
Na prvom dozvoljenom skupu homoseksualaca u Bjelorusiji 14. veljače ove godine okupilo se desetak sudionika.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/lu...-ministru-da-pocne-voditi-normalan-zivot.html

--------------------------
:hahaha: koji lik:mrgreen:

# 2. Lukašenko gay ministru: Počni 'normalan život'

60328819.jpg

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je rekao da ne voli 'homiće' i ispričao da je savjetovao njemačkom ministru vanjskih poslova Guidu Westerwelleu, neskrivenom homoseksualcu, da treba voditi 'normalan život'.

'Važni ljudi svih orijentacija su mi predbacivali što osuđujem tu orijentaciju. Ali je ne volim homiće i to sam im rekao', izjavio je Lukašenko, prenosi njegova tiskovna služba. 'To mi zamjeraju neki ministri vanjskih poslova, ali živimo u demokratskom društvu u kojem sam ja predsjednik. Imam pravo iznijeti svoje stajalište', dodao je bjeloruski predsjednik.

'Otvoreno sam rekao Guidu Westerwelleu da treba voditi normalan život', dodao je ne preciziravši kojom prigodom mu je to savjetovao.
Na prvom dozvoljenom skupu homoseksualaca u Bjelorusiji 14. veljače ove godine okupilo se desetak sudionika.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/lu...-ministru-da-pocne-voditi-normalan-zivot.html

--------------------------
:hahaha: koji lik:mrgreen:

Лукашенка за Предсједника Србије (или Црне Горе) !

Jedini neutralni odgovor jeste da se ne bismo zamarali njima.
Tad se može reći da zaista ništa loše ne mislimo o njima, niti obraćamo pažnju na to što su drugačiji. A to je retka pojava, zato što je normalno da čovek ne može da bude imun na različitosti od samog sebe, ali se to vremenom može korigovati, kad se navikne na tu razliku. Razlika se nikad neće obrisati, biće samo potisnuta.
Čim biste vi odlučili njima da zabranite gej brakove, to znači da smatrate da nisu normalna pojava ovog društva. Dakle, uskraćuje im se pravo koje ima "normalan" čovek.
Ne samo da im se dozvoljava usvajanje dece, već negde postoji i dozvola za artificijelnu inseminaciju.

Ovo je previše liberalno, iz prostog razloga što naše društvo još uvek nije spremno na ovakvu naglu promenu. Za sve treba vremena, pa i za ovo.

Jedini neutralni odgovor jeste da se ne bismo zamarali njima.
Tad se može reći da zaista ništa loše ne mislimo o njima, niti obraćamo pažnju na to što su drugačiji. A to je retka pojava, zato što je normalno da čovek ne može da bude imun na različitosti od samog sebe, ali se to vremenom može korigovati, kad se navikne na tu razliku. Razlika se nikad neće obrisati, biće samo potisnuta.
Čim biste vi odlučili njima da zabranite gej brakove, to znači da smatrate da nisu normalna pojava ovog društva. Dakle, uskraćuje im se pravo koje ima "normalan" čovek.
Ne samo da im se dozvoljava usvajanje dece, već negde postoji i dozvola za artificijelnu inseminaciju.

Ovo je previše liberalno, iz prostog razloga što naše društvo još uvek nije spremno na ovakvu naglu promenu. Za sve treba vremena, pa i za ovo.
:ok:
teško da će ovaj tvoj post dežurne patriote razumeti s obe strane Drine :think: njima sve što je strano je automatski i neprijateljsko :dash: i tako se ponašaju - blago rečeno :idea:

Мени се не свиђа што ДС-Геј 17-СПС власт педерима свакаква права дозвољава, која им нису Уставом изричито загарантована.
Нпр. 5000 Е за сајт, парадирање и сл.

Homofobija

images

Audre Lourde

Da li ste homofobi?

5. ne zamaram se njima

----------

............
4.

Back