HOME SECURITY

umrimuski

Ističe se
Poruka
2.657
Pozzz drugari
Dali neko moze da me posavetuje mozda .......ima li neko alarm u kuci i oko kuce :) ja treba ovih dana da instaliram i to pa reko ima li neko savet koji je kucni alarm bolji losiji koja marka itd itd kakav je vas sto imate jel dobar :) jel radi itd itd
U ovoj SRBEDI postaje sve gore i sve ocajnije ....ljudi nemaju neki za hranu neki za drogu pa kradu ...moj primer ...istocna srbeda tj srbija ....neko selo tamo itd itd ...pre tri nedelje za jedno vece u 7 kuca upali lopovi jedan je uhvacen kako bezi za PVC prozorima (skinuo prozore sa kuce coveku) i pusten je naravno za dan dva itd itd ali ovakva situacija vama sto zivite tamo tj ovde je sigurno poznatija i bliza nego meni :neutral:
Ja sam pre godinu dana instalirao video nadzor itd idt ali ukapirah da bez alarma moze covek ako ima vremena sve te kamere da spakuje i odnese :eek: tako da definitvno stavicu alarm sa GSM-om da moze na akumulator znaci da ne zavisi od interneta fiksnog telefona i struje
Gadna vremena ljudi a ljudi jos gadniji :)
pozzzz

kod alarma ti je bitna dojava da je na tvoj telefon pod uslovom da si tu blizu objekta
ako ne,onda na neciji koga tu poznajes a da je blizu
jaka sirena i to samonapajajuca je bitna da ne moze da je onesposobi provalnik

Prvo da ti bude jasno i da se pomiris sa tim da ne postoji alarmni sistem koji ce te zastititi 100 %. Ja odbijam da radim kod musterije dok se ne uverim da je sve shvatio na pravilan nacin i da je svestan situacije...
Alarmni sistemi nisu neka mudrost...mnogo vise je u igri mastovitost postavljanja senzora i kamera. Budi siguran da ce ti lopovi prvo tipovati imanje, 5-6 puta izizvati lazne provale da ti snime sistem a onda kad se opustis odraditi na potpuno neocekivani nacin.
Te ljude ne zanima urlajuca sirena, to sto su snimljeni..to su uverzirani timovi koji rade posao. To sto ti alarm javi na telefon...prc ! Taman da se psihicki pripremis na prizor kad dodjes kuci. Policiju naravno boli Q...c, prvo ce te pitati da li je bilo zakljucano i obezbedjeno a onda kolika je materijalna steta.
Do nedavno, lopovi su imali bonus u zakonu od 150 EU. Znaci ako postoji sumnja da si ostavio otkljucano, neobezbedjeno ili ako je vrednost ukradene imovine ispod 150 EU - NEMA postupka !!! Zakon je na strani lopova ! Ovo sam cuo iz usta cak dva policajca msm u dve situacije...
Inace kod nas je popularan Paradox alarmni sistem..
I da te pitam...ako zateknes lopova na delu, reci mi, sta ces uraditi...nemoj zuriti sa odgovorom, prvo dobro razmisli ! :D

Prvo da ti bude jasno i da se pomiris sa tim da ne postoji alarmni sistem koji ce te zastititi 100 %
I da te pitam...ako zateknes lopova na delu, reci mi, sta ces uraditi...nemoj zuriti sa odgovorom, prvo dobro razmisli ! :D
Izvinite, nisam Vas ocekivao pa nisam ostavio nista para kotkuce :)
A jel' primate kartice?
Nadam se da mi niste uznemirili ribice :(
Vi ste tastini rodjaci?

postoji mogucnost povezivanja na alarm monitoring ali mesecno placas nesto oko 100-ak evra...
sirena u cesto slucajeva zavrsi posao,stavi je sto vise i da bude sto nepristupacnija
mogu da razbiju centralu i sifrator ali sirena ce zavijati

Prvo da ti bude jasno i da se pomiris sa tim da ne postoji alarmni sistem koji ce te zastititi 100 %. Ja odbijam da radim kod musterije dok se ne uverim da je sve shvatio na pravilan nacin i da je svestan situacije...
Alarmni sistemi nisu neka mudrost...mnogo vise je u igri mastovitost postavljanja senzora i kamera. Budi siguran da ce ti lopovi prvo tipovati imanje, 5-6 puta izizvati lazne provale da ti snime sistem a onda kad se opustis odraditi na potpuno neocekivani nacin.
Te ljude ne zanima urlajuca sirena, to sto su snimljeni..to su uverzirani timovi koji rade posao. To sto ti alarm javi na telefon...prc ! Taman da se psihicki pripremis na prizor kad dodjes kuci. Policiju naravno boli Q...c, prvo ce te pitati da li je bilo zakljucano i obezbedjeno a onda kolika je materijalna steta.
Do nedavno, lopovi su imali bonus u zakonu od 150 EU. Znaci ako postoji sumnja da si ostavio otkljucano, neobezbedjeno ili ako je vrednost ukradene imovine ispod 150 EU - NEMA postupka !!! Zakon je na strani lopova ! Ovo sam cuo iz usta cak dva policajca msm u dve situacije...
Inace kod nas je popularan Paradox alarmni sistem..

hvala na komentaru
sta bi uradio pa ne bi smeo nista inace otisao bi u corku :)
inace kod mene je specificna situacija gde je imanje i gde su kuce itd itd kod nas ko dodje on mora biti spreman na sve jer mesto je zaguljeno i izgubljeno kao u horor filmovima jedan ulaz jedan izlaz i u tom delu nije nikad ni bilo kradja jer neopazeno ne moze da se dodje i ne plase mene lopovi sa strane itd ti se ne bi usudili tj izgubili bi se i nikad taj moj komsiluk ne bi ni nasli :) ali me brinu pojedini iz sela itd sto vise i ove kamere tolike sam pare ulozio u te kamere da sada i njih moram da zastitim :)
inace one provale u selu se desile sve ljudima pored puta sto zive ustvari sve pljacke ovamo se desile ljudima sto su pored asfalta i gde imaju mogucnost za brzo bezanje tako da sam sa te strane miran

postoji mogucnost povezivanja na alarm monitoring ali mesecno placas nesto oko 100-ak evra...
sirena u cesto slucajeva zavrsi posao,stavi je sto vise i da bude sto nepristupacnija
mogu da razbiju centralu i sifrator ali sirena ce zavijati

platio bi ja za dusevni mir i 200 ali njima treba min 45minuta do naseg imanja tako da se to ne isplati ali bitno je nama sms da stigne ili poziv u slucaju provale i onda se pozove neko i zablokira put i nemaju gde :)

- - - - - - - - - -

kod alarma ti je bitna dojava da je na tvoj telefon pod uslovom da si tu blizu objekta
ako ne,onda na neciji koga tu poznajes a da je blizu
jaka sirena i to samonapajajuca je bitna da ne moze da je onesposobi provalnik

pa to je to to je ideja to ocu eto samo zbog marke da ne kupim neko smece itd inace sam cu vrsiti inastalaciju senzora itd smanjicu rizik maksimalno :)

platio bi ja za dusevni mir i 200 ali njima treba min 45minuta do naseg imanja tako da se to ne isplati ali bitno je nama sms da stigne ili poziv u slucaju provale i onda se pozove neko i zablokira put i nemaju gde :)

- - - - - - - - - -

[/QUOTE

Za 200 evra neka ti neko živi u kući u jednoj sobi i rešio si problem. Napravi nus prostoriju, stančić pa neka ta osoba ima i platu i smeštaj...mnogi bi pristali

Back