Hodočašća za Novi Sad, pred 1. novembar 2025.

1000016257.jpg

Буквално.
Нема њих много да се разумемо. Оних који искрено бране овај криминогено-издајнички режим, али их опет има. Много пута сам покушавао да водим са њима какав такав разговор, мислећи да можда не знају.
Не, то је чисто безумље. Потпуно игнорисање онога што имаш да кажеш, слепо веровање у оно што им се саопштава са свих медија у Србији, грчевита одбрана власти је за њих судбоносна и најважнија одлука у њиховом животима. Деца, Србија, народ, Бог, све је то неважно. Они би се заиста одрекли својих најмилијих, уколико би то продужила власт режима за још пар година. Без обзира што су већина једном ногом у гробу.
Чисто зло. Живота ми.
То у њима није од јуче. То се системски развијало у њиховој свести, метастазирало свуда по телу. Практично се не могу више сматрати људским бићима.
Додао бих да су то махом новопечени верници, агресивни у свом поимању вере, са којом су дошли у додир негде средином деведесетих и реално им служи само за то да у њима помири чињеницу да сваки дан усвајају и изговарају читав сет најгнуснијих лажи.
Суботом оду у цркву, причесте се, често лажно и идемо даље од понедељка.
"Ја и Свети Сава, од два брата ђеца!"

Буквално.
Нема њих много да се разумемо. Оних који искрено бране овај криминогено-издајнички режим, али их опет има. Много пута сам покушавао да водим са њима какав такав разговор, мислећи да можда не знају.
Не, то је чисто безумље. Потпуно игнорисање онога што имаш да кажеш, слепо веровање у оного што им се саопштава са свих медија у Србији, грчевита одбрана власти је за њих судбоносна и најважнија одлука у њиховом животима. Деца, Србија, народ, Бог, све је то неважно. Они би се заиста одрекли својих најмилијих, уколико би то продужила власт режима за још пар година. Без обзира што су већина једном ногом у гробу.
Чисто зло. Живота ми.
То у њима није од јуче. То се системски развијало у њиховој свести, метастазирало свуда по телу. Практично се не могу више сматрати људским бићима.
Исто то они мисле за тебе.

Ма уопште није проблем. Нека мисле. Не додирује мене то.
Основни проблем је што са њима не постоји могућност вођења било каквог дијалога.
Реално, ја се не срећем са неким таквим тако да нема проблем. Они до којих ми је стало не покрећу такве теме. Има много тема које нису загађене политиком.

Реално, ја се не срећем са неким таквим тако да нема проблем. Они до којих ми је стало не покрећу такве теме. Има много тема које нису загађене политиком.
Па тако од скоро и ја функционишем. Потрошило ме и само сам нарушио неке односе са родбином, пријатељима и познаницима. Избегаваш разговор у вези слона који већ годину дана хода Србијом, све у жељи да не чујеш како из уста релативно драге особе, куља чист Мордор.

Па тако од скоро и ја функционишем. Потрошило ме и само сам нарушио неке односе са родбином, пријатељима и познаницима. Избегаваш разговор у вези слона који већ годину дана хода Србијом, све у жељи да не чујеш како из уста релативно драге особе, куља чист Мордор.
Управо то. Сачувао сам ( и ти, што ми је драго да чујем) зрнце мудрости да се не прича о темама које немају смисла ни поенте.

Pošto su teme o hodočašćima malo razbacane na sve strane, a i pred iščekivanje glavnog, jer će sutra ujutro ispred Fakulteta dramskih umetnosti na hiljade krenuti, hajde da otvorimo i objedinjenu temu (kakve imamo i druge) o svim marševima, biciklistisanjima i generalno putešestvijama Srbija Novi Sad koji je već krenuo ili će krenuti, od 16 dana peške za 16 žrtava Pazaraca, preko bajkera i biciklista, do sutrašnjeg najvećeg marša, od Beograda do Novog Sada.

Pogledajte prilog 1808779
Једино да су кренули за Јерусалим или Хиландар. Пошто нису то није ходочашће

Back