Hodalica za starije

Poruka
13.521
Vec vise dana bezuspesno pokusavam u Beogradu da nadjem ovaj model hodalice za staru i bolesnu osobu. Bas ovaj model iz tacno odredjenih potreba. Ima raznih modela kojih ima na lageru, ali nisu pogodni za datu potrebu. Potrebna visina 85-90cm.

1671278143268.jpeg

Nasao sam u Zagrebu, kontaktirali, ali ne isporucuju za Beograd. Nasao sam u Kini ali nude samo na 2000 komada i na kontejner. Ima izgleda i u Crnoj Gori ali ne uspevamo da nadjemo kontakt.

Cuda danasnjeg sveta

Vec vise dana bezuspesno pokusavam u Beogradu da nadjem ovaj model hodalice za staru i bolesnu osobu. Bas ovaj model iz tacno odredjenih potreba. Ima raznih modela kojih ima na lageru, ali nisu pogodni za datu potrebu. Potrebna visina 85-90cm.

Pogledajte prilog 1271993
Nasao sam u Zagrebu, kontaktirali, ali ne isporucuju za Beograd. Nasao sam u Kini ali nude samo na 2000 komada i na kontejner. Ima izgleda i u Crnoj Gori ali ne uspevamo da nadjemo kontakt.

Cuda danasnjeg sveta

pa evo ovde ima
https://ortopedija-mc.rs/kategorija/hodalice-stake-stapovi/hodalice/

Ima hodalica. Nije to problem.
Problem je ovaj odredjeni model.

Da navedem neke razloge:
- ne trebaju ove sa tockovima jer zahtevaju snazne sake za kocenje i opasne su jer mogu da 'pobegnu' iz ravnoteze.
- ove cetvrtaste koje se sklapaju su odlicne (rudo) ali su teske i pomalo nestabilne jer se 'krive' (imaju jedan stepen slobode).
- one sa posebnim podignutim ruckama su nezgodne jer na njih ne moze da se nasloni da odmori i fizika im je generalno losa (treba snage da se premeste jer su ruke suvise napred)
- uz mnogo njih je tesko da se 'popne' (iz kreveta, wc solja itd)
- mozda najvaznije zasto taj bas model - jer su radjene od aluminijuma ali su jako lagane mislim da su oko kilo, drugo, raspored nogu i ugao daju im dobru fiziku (neko moze da se preturi preko hodalice ako hodalica tera van balansa).

mozda pise kad uneses delivery serbia..vjerovatno ne isporucuju onda..

Minimum grip height: 865mm (34")

Maximum grip height: 940mm (37")

Coopers Walking Frame width: 560mm (22")

Coopers Walking Frame depth: 520mm (20.5")

Coopers Walking Frame weight: 1.9 kgs (4.2 lbs)

Maximum user weight: 160 kgs (25 st)

to su ti dimenzije..ako ne pronadjes u srb il crnoj gori, a nemas nikoga u njemackoj il austriji, vidi preko ovih momaka - https://en-gb.facebook.com/beepbeepexpress/ , non stop sibaju relaciju uk - hrv- srbija..

mozda pise kad uneses delivery serbia..vjerovatno ne isporucuju onda..

Minimum grip height: 865mm (34")

Maximum grip height: 940mm (37")

Coopers Walking Frame width: 560mm (22")

Coopers Walking Frame depth: 520mm (20.5")

Coopers Walking Frame weight: 1.9 kgs (4.2 lbs)

Maximum user weight: 160 kgs (25 st)

to su ti dimenzije..ako ne pronadjes u srb il crnoj gori, a nemas nikoga u njemackoj il austriji, vidi preko ovih momaka - https://en-gb.facebook.com/beepbeepexpress/ , non stop sibaju relaciju uk - hrv- srbija..
OK ova sto si mi poslao specifikacije je L (large) ali nema veze naci cu. Hvala na pomoci!

Ima hodalica. Nije to problem.
Problem je ovaj odredjeni model.

Da navedem neke razloge:
- ne trebaju ove sa tockovima jer zahtevaju snazne sake za kocenje i opasne su jer mogu da 'pobegnu' iz ravnoteze.
- ove cetvrtaste koje se sklapaju su odlicne (rudo) ali su teske i pomalo nestabilne jer se 'krive' (imaju jedan stepen slobode).
- one sa posebnim podignutim ruckama su nezgodne jer na njih ne moze da se nasloni da odmori i fizika im je generalno losa (treba snage da se premeste jer su ruke suvise napred)
- uz mnogo njih je tesko da se 'popne' (iz kreveta, wc solja itd)
- mozda najvaznije zasto taj bas model - jer su radjene od aluminijuma ali su jako lagane mislim da su oko kilo, drugo, raspored nogu i ugao daju im dobru fiziku (neko moze da se preturi preko hodalice ako hodalica tera van balansa).

ova vrsta hodalica je predvidjena za osobe

koje su kognitivno fit
i koji imaju snagu u rukama i koljenima (bas sto se tice ustajanja)

ako je krevet nizak svakako je teshko ustati narocito za starije osobe jer snagu ustajanja sa niske povrsine mnogim starim ljudima nedostaje ,

1671289109306.png

ovaj je od aluminiuma i mozesh sam da regulises visinu i nema tochkice

ova vrsta hodalica je predvidjena za osobe

koje su kognitivno fit
i koji imaju snagu u rukama i koljenima (bas sto se tice ustajanja)

ako je krevet nizak svakako je teshko ustati narocito za starije osobe jer snagu ustajanja sa niske povrsine mnogim starim ljudima nedostaje ,

Pogledajte prilog 1272061

ovaj je od aluminiuma i mozesh sam da regulises visinu i nema tochkice
imamo takve - teske su, i mrdaju im se stranice.

Pogledao ovaj - vrlo je slican sa onim sto ima lokalno da se nabavi (rudo). Ali rucke nisu fiksirane - mrdaju se stranice. Znam da detaljisem, ali detalji su bas ono sto smeta. Slicnu ovoj imamo. Malo mi je tesko da se snadjem sa nemackim :)

• Gewicht: 2,5 kg
https://www.sani-fuchs.de/mobilitae...MIrbOtwfWA_AIVXxkGAB2-PQSYEAQYBCABEgJrifD_BwE

Poslednja izmena:

Back