Hoću da se udam/oženim – šta to stvarno znači?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A šta ti hoćeš da nadoknadiš:manikir:
Nisam opterećen bilo kakvim nadoknađivanjem.
Mislim da je to osobina onih što broje bore i sede u kosi. Imam utisak da je ušlo u modu da unuci babe (naročito!) i dede oslovljavaju po imenu. Ja nisam pristalica te mode. Kada bi me unuci oslovili samo imenom ne bih se ni pomerio. Zovu me deda - što je, za mene, sasvim normalno.
Prema tome prihvatam ono što imam i ne opterećujem se lažnim predstavljanjem.
Uostalom, uvek i svuda pišem svoj datum rođenja i nikada ne krijem da imam punih 70 godina.

Kako kaze moj dragi "bez qurca se na svadbu ne ide! :D"
Tvoj dragi greši!
Koliko vidim i iz ove teme, i inače, danas je mnogo važnija kesa iako je nekada bila samo privezak.
Istina, više ne mora biti isključivo sa dukatima, kao nekada. Može i papirnati novac, evri, dolari, pa čak i dinari - samo da ih ima dovoljno!
U svakom slučaju, sasvim je sigurno da bez kese nije komplet i nema dogovora!

pih, ništa torta, ništa džaba prasećina, ništa lukas, ništa ogovaranje mladenaca, o živote nesrećo :sad2:

p.s. u potpisu razočaran nezvani gost
Može li Željko Samardžić?:rotf:

Poslednja izmena:
Vidi, drzava propisala da treba staviti potpis, ali i ne mora ako se dvoje drugacije dogovore...e ja licno ne verujem u bilo kakve dogovore narocito na tom polju:lol: stavi prijatelju potpis pa da pricamo:zcepanje:

Au lebac mu , pa ti bolje da se udas pred notarom a ne maticarem :mrgreen:

Samo poslovno-pravni ugovor moze da ti delimicno obezbedi siguricu kakvu zamlisljas. Ili to ili neki majmun koji ce da nasedne i ponavlja sebi "Ja sam duzan".
Realno, niko nista nije duzan

Au lebac mu , pa ti bolje da se udas pred notarom a ne maticarem :mrgreen:

Samo poslovno-pravni ugovor moze da ti delimicno obezbedi siguricu kakvu zamlisljas. Ili to ili neki majmun koji ce da nasedne i ponavlja sebi "Ja sam duzan".
Realno, niko nista nije duzan
Dragi moj hajlednderko,udata podavno...normalno turili potpis oboje:lol:a kad je maticar pricao nisam ni slušala...tek ovde na forumu saznala, šta je tvoje to je i moje, a moje je samo moje i tako:zcepanje:

Dragi moj hajlednderko,udata podavno...normalno turili potpis oboje:lol:a kad je maticar pricao nisam ni slušala...tek ovde na forumu saznala, šta je tvoje to je i moje, a moje je samo moje i tako:zcepanje:

Realno, meni pada u oci da 70-ti put direktno ili indirektno imputiras da si udata, ali nijednom te nisam video da pises o nekoj lepoj ljubavi ( makar i bracnoj ).

Ne delujes mi kao iskrena osoba , jos manje zaljubljena :)

Realno, meni pada u oci da 70-ti put direktno ili indirektno imputiras da si udata, ali nijednom te nisam video da pises o nekoj lepoj ljubavi ( makar i bracnoj ).

Ne delujes mi kao iskrena osoba , jos manje zaljubljena :)
Da pišem o ljubavi bračnoj :think:zašto...kome treba moja priča,osim toga ne osecam potrebu da se izvrćem ko čarapa na forumu...a ovde su svi iskreni i zaljuuuubljeniiiiii:aha:

- - - - - - - - - -

Ne kaze se dzabe ko o cemu......o postenju :)
:zper:

Vish da čovek neće da potpiše papirče,ono znači obaveze a on bi da bude bez njih:mrgreen:
Te "obaveze" mi baš i nisu jasne! Čini mi se da smo izgubili osnovnu nit. Možemo li da se vratimo na početak?
Pretpostavka je bila ovakva - da je malo detaljnije razložim:

Nekoj je ženi
1. ili bolje da živi sa mnom (ili nekim drugim, svejedno)
2. ili je bolje da živi sama!

Ako joj je bolje da živi sa mnom, šta joj još treba? Hoće li bilo kakav potpis to promeniti?
Ako joj nije bolje da živi sa mnom, hoće li bilo kakav potpis - makar i nebeski - to promeniti?

Ukratko, moja je logika da svako treba da uradi ono što mu život čini boljim. Ako je nekome bolje da živi sam - svaka čast i pozdrav!
Ne vidim uticaj potpisa ili bilo kakve formalizacije, na bolje.

Te "obaveze" mi baš i nisu jasne! Čini mi se da smo izgubili osnovnu nit. Možemo li da se vratimo na početak?
Pretpostavka je bila ovakva - da je malo detaljnije razložim:

Nekoj je ženi
1. ili bolje da živi sa mnom (ili nekim drugim, svejedno)
2. ili je bolje da živi sama!

Ako joj je bolje da živi sa mnom, šta joj još treba? Hoće li bilo kakav potpis to promeniti?
Ako joj nije bolje da živi sa mnom, hoće li bilo kakav potpis - makar i nebeski - to promeniti?

Ukratko, moja je logika da svako treba da uradi ono što mu život čini boljim. Ako je nekome bolje da živi sam - svaka čast i pozdrav!
Ne vidim uticaj potpisa ili bilo kakve formalizacije, na bolje.

Uticaj je vise psihicko-emotivni...a i socijalni...
Zasto se istim ocima onda ne gleda razvedena zena i ona koja je imala vise dugih veza,a nije se zvanicno udavala?
Ili razvedenu ili neudatu gledaju drugacije nego udatu,iako je to ista zena u sustini...
Mozes ti reci da je tebi svejedno i da to nije tako,ali jeste...
A sto se tice ovog emotivnog dijela,svi ulaze u brak s nekom pocetnom nadom i zeljom da to bude za citav zivot...a kad neko nije spreman da to formalizuje,vec na pocetku se javlja sumnja u sve to...
A garancije u zivotu nema ni za sta,i sa papirom i bez...

Zasto se istim ocima onda ne gleda razvedena zena i ona koja je imala vise dugih veza,a nije se zvanicno udavala?

Primitivan narod.

Sve "znaju", sve su "culi" i "licno videli"...samo ne vide da im nos slinav.
Oci imaju a ne vide nego "cuju". Sto se udaje tice, milion puta sam se uverio da se prve udaju Tziganke, a odmah posle njih lopate ( prvi koji naidje ) i primitivke raznih sorti i motiva.

Treba ceniti zene koje teze skladnoj porodici, kojima treba dobar otac za njihovu decu, koje hoce da izgrade porodicnu ljubav jer u takvim porodicama se radjaju dobri i kvalitetni ljudi i svet postaje lepsi. Ceo taj proces traje jer kvalitet uvek zahteva trud i vreme a Tzigankama i slicnima je lako. Sve je to na nivou goveda..

Ili razvedenu ili neudatu gledaju drugacije nego udatu,iako je to ista zena u sustini...
Mozes ti reci da je tebi svejedno i da to nije tako,ali jeste...
A sto se tice ovog emotivnog dijela,svi ulaze u brak s nekom pocetnom nadom i zeljom da to bude za citav zivot...a kad neko nije spreman da to formalizuje,vec na pocetku se javlja sumnja u sve to...
A garancije u zivotu nema ni za sta,i sa papirom i bez...

Ti si jedna dobra dusica

Poslednja izmena od moderatora:

Back