Hoćete niže cene? Da li ste spremni da bojkotujete kupovinu?

Da li ste spremni da bojkotujete kupovinu?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
U poslednja dva meseca poskupelo je skoro sve. Pojeftinjenja – simbolična. Istražujemo šta bi efikasnije dovelo do snižavanja cena – sindikalni protesti ili kolektivni bojkot kupovine?
- Pozivam sve potrošače da na po jedan dan bojkotujemo velike trgovinske lance! Samo na jedan dan. Da niko ne uđe i kupi ništa. I ne samo to! Nego da u isto vreme u te prodavnice uđe tržišna inspekcija pa da prekontroliše promet robe, koliko je robe sa istekom roka trajanja, nepotpunih deklaracija… Pa da lepo naplati kazne i napuni budžet!
Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača

Da li je bojkot rešenje?
Vlast upravo uživa kada se narod okomi na trgovce (ili koga drugog) zbog cena (ili kog drugog razloga).
Za bedan standard niti su trgovci krivi, niti mogu da ga promene!

Za sve što se u državi dešava (ali baš za sve!!!) uvek je kriva vlast!
Prema tome, nije rešenje bojkot, nego promena vlasti!
Naravno, da bismo došli do odgovarajuće vlasti moramo da razmišljamo a tim se sportom malo ko bavi.

U poslednja dva meseca poskupelo je skoro sve. Pojeftinjenja – simbolična. Istražujemo šta bi efikasnije dovelo do snižavanja cena – sindikalni protesti ili kolektivni bojkot kupovine?
- Pozivam sve potrošače da na po jedan dan bojkotujemo velike trgovinske lance! Samo na jedan dan. Da niko ne uđe i kupi ništa. I ne samo to! Nego da u isto vreme u te prodavnice uđe tržišna inspekcija pa da prekontroliše promet robe, koliko je robe sa istekom roka trajanja, nepotpunih deklaracija… Pa da lepo naplati kazne i napuni budžet!
Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača

slobodno trziste resava problem visoke marze.
da objasnim, ako pera i zika imaju ogromne marze,. dodje petko pa otvori svoju samoposlugu i spusti marze za trecinu pa dodje perica pa spusti jos i zika i pera moraju da spuste takodje inace odose u bankrot.
pitanje se postavlja zasto ni petko ni perica ne mogu da otvore svoje samoposluge?

odgovor je valjda jasan, zna se odakle dolazi monopol

Na 021 su preneli ovu vest i odma su poceli komentari tipa: "sta ce on meni da naredjuje", "kupovacu ja gde i sta hocu", ... Toliko smo glup narod da nas treba zbrisati sa lica zemlje.

@ DiplomiraniDuduk Jadni trgovci, ne mogu da spuste marze ...

slobodno trziste resava problem visoke marze.
da objasnim, ako pera i zika imaju ogromne marze,. dodje petko pa otvori svoju samoposlugu i spusti marze za trecinu pa dodje perica pa spusti jos i zika i pera moraju da spuste takodje inace odose u bankrot.
pitanje se postavlja zasto ni petko ni perica ne mogu da otvore svoje samoposluge?

odgovor je valjda jasan, zna se odakle dolazi monopol
Dok se uvozni monopol ne resi, nema ovde nikakve konkurencije.

Ma kakav bojkot. Potosace maze i paze, sve nam ugadjaju. :mazi:
Spadam u populaciju nezaposlenih. Spremam se da izvadim POTVRDU DA SAM NEZAPOSLEN i da se
nasopingujem u MAXIJU uz 10% popusta za nas nezaposlene.
Doduse izbor je suzen -ali kupicu KURTONE za godinu dana - minus 10% pa ti vidi, mozda moze i na rate.:idea:

Prilozi

• maxi.jpg
    maxi.jpg
    36,6 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
vec godinu dana kupujem - svezu hranu kod proizvodjaca u obliznjem selu,
ono sto se mora kupiti u prodavnici narucujem iz susedne drzave, mada u poslednje vreme je i pijaca prepuna svim i svacim i domacim i uvoznim... tako u poslednje vreme na pijaci kupujem kafu, sredstva za higijenu, cokolade i sl. i sve to kosta znatno manje nego u bilo kojoj prodavnici.
kako je ta roba dospela na pijacu nije moj problem, mada se jezim koliko sve podseca na 90-e.

Nacionalna organizacije potrošača Srbije-NOPS i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine-UZPV pozvali su građane Srbije da naredna tri dana (30. i 31.oktobra i 1. novembra) bojkotuju sve lance supermarketa u Srbiji.
Poziv na opšti bojkot je usledio, nakon što su potrošači, na raniji poziv da se bojkotuju samo pojedini lanci trgovina u komenatrima ocenili da ne treba praviti razliku.

- Poštujući glasne i nedvosmislene zahteve potrošača, obaveštavamo najširu javnost da se naš poziv na bojkot hipermarketa odnosi i biće primenjen na sve velike trgovinske lance, bez razlike, koji su, beskrupulozno povećanje PDV-a iskoristili da cene artikala za najširu potrošnju bezrazložno i značajno povećaju, uključujući osnovne životne namirnice za koje je stopa PDV-a ostala nepromenjena - kaže predsednik NOPS-a i UZPV-a Goran Papović.

On dodaje da potrošači Srbije, uzdržavanjem od kupovine na tri dana, podsećaju da hipermarketi žive od nas, potrošača, a ne obrnuto.
http://www.24sata.rs/vesti/ekonomija/vest/hocete-li-bojkotovati-sve-hipermarkete-sledeca-tri-dana/61143.phtml

Da dodam još nešto: Ko je u mogućnosti da ode u Mađarsku , tj da nije jako daleko od granice može tamo da kupi hranu i kućnu hemiju 30-50% jeftinije nego u Srbiji, plus može da se vrati porez preko AFE, tako da ispadne još jeftinije. Ja sam bio i kupio puna kolica robe za 150 evra, a na svakom proizvodu sam uštedeo bar 30%.

Mislim na Tompaker market koji je odmah posle prelaza kod Tompe.

Back