Hoćemo li strašne bundeve?

Da li se pripremate za halloween ?

• Da , spremim se i nabavim slatkiše

glasova: 0 0,0%
  • Ne, čak ugasim zvono

glasova: 2 40,0%
  • Obožavam halloween, dekoracija, kostimi ma sve

glasova: 0 0,0%
  • Bože ti pomozi i sveta nedjeljo

glasova: 2 40,0%
  • Ruki…….roll eyes

glasova: 1 20,0%

• Ukupno glasova
    5

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.825
Bila sam u trgovini i vidim da je sve spremno za halloween ili noć vjestica

Kako god

Zanima me da li dekorisete svoja vrata i na taj način signalizirane dječici “zvoni, odje ima slatkiša “

Možda se čak i maskirani otvorite vrata ?

Ovo pitanje je možda više za osobe koje žive vani no za domacu publiku … a možda je i domaća publika već spremna ?

Ili ste istog mišljenja kao i prošle godine , kad je većina slavila onog tipa u češkoj koji je djeci uništio bundeve ?

IMG_0702.jpeg

Lično to ne obeležavam, ali svima koji vole želim dobar i bezbedan ugođaj.
Poučavala sam mlade Kineze engleskom online pa smo se zdužno iščuđavali tom prazniku, bilo da je preko puta mene dete od 5 ili osoba od 25...
Mi se tako iščudimo u trajanju od 25min (Hajd' oni, susreću se sa materijalom po prvi put, ali kod mene čuđenje nije izostalo nikad.), ali znamo prigodan vokabular sa kojim pojma nemamo šta praktično da radimo jer nismo Amerikanci... niti amerikanizovani dovoljno.
Pa, da, kad gledamo grozotne filmove, znamo na engleskom šta od skaradnih likova koji predstavlja-zombija, vešticu, vampira ili mumiju.
Sve nešto "dalje ga bilo". :zcepanje:
Za Dan Mrtvih sam deci objašnjavala kako bi trebalo da je slatko praviti bombone u obliku ljudskih lobanja. Deca sablažnjena, a i sama sebe sablažnjavam...
Ko to radi? Nemam preča posla u životu pa ću na određeni dan da pravim od šećera, jestivih boja i aroma ljudske lobanje???
Ne znam... Nesam školovala, a sigurno da ima nekih dobrih objašnjenja za stvari koje ne razumevam.

па сад нећу, али су нам старији кад смо били клинци резбарили бундеве.
па свећа или неко осветљење у њој, и почиње игранка.
заборавих, можда смо такве бундеве звали гвоздензубе.
ништа ново, овде изобичајено :lol:

п.с. бундевара се подразумевала. :aha:

Back