Hoće li Srbija ostati bez goriva - šta ako nam Jadranski naftovod u maju obustavi transport nafte?

"Уцењују Србију, не мене лично"

Поводом гласања у ГС УН, навео је да је наша примарна одлука била да будемо уздржани, али да у том случају добијете тешке притиске са обе стране.
Објаснио је да је ЕУ одложила одлуку о увозу нафте до 18 часова, да би видели како је Србија гласала о суспензији Русије из Савета за људска права у ГС УН, који је почео у 16 часова.
"Они не могу мене да уцене, али уцењују земљу", напоменуо је председник.
Истакао је да се данас и наредних дана одлучује да ли ћемо бити изузети од пакета санкција за нафту и да се одлучује да ли ћемо после 15. маја моћи да увозимо нафту.
"Због одлуке ЕУ, која је таква да ми до 15. маја можемо да увозимо нафту, било одакле, после не може, јер је Гаспром већински власник НИС-а. Ми можемо да увеземо, али троструко скупље", објаснио је председник.
Вучић је поновио више пута да Србија у Европи једина земља која није увела ниједну меру или санкцију Русији, није национализовала ниједну руску компанију, нити је на било који начин санкционисала породице руских државника.

"Путин је био фер, разговарали смо о гасу, нафти, НИС-у"​

Поводом разговора са Владимиром Путином, Вучић је рекао да су дуго разговарали о свему.
Био је фер, разговор је био добар, коректан, причали смо о гасу, о нафти, НИС-у, навео је Вучић.
Што се тиче Украјине, Путин је рекао да све иде по његовим плановима, пренео је Вучић и истакао да је пренео ставове Савета за националну безбедност Србије.

Poslednja izmena:

Back