Hoće li devojčice biti vakcinisane protiv raka grlića materice

Svi kukaju kako 100 miliona vakcinisanih nije dovoljan broj da bi se vakcina smatrala ispitanom, a da je kojim slucajem u pitanju neka Ruska vakcina ili ona Kubanska protiv kancera pluca, a koje niko jos ne koristi, e onda ne bi bilo nikakvih problema, svi bi se grabili za njih.

Niko ne kuka, ti preuveličavaš stvari i pričaš nešto što nije ispravno. Pročitaj sve postove ovde. Dečko je napisao da je mogao da oslepi usled neželjenih efekata vakcine koju je primio kao beba, ni vakcine koje smo svi primali oduvek (od rođenja pa do kraja osnovne škole), a koje su proverene i obavezne nisu sigurne, a kamoli ove uvozne kojekakve. Svaki normalan čovek će biti sumničav i rezervisan, a neće se zaletati brže bolje da je primi pogotovo deca - devojčice od 14 godina.

Ја ћу сутра да идем да се вакцинишем.

Нек иде живот.Ионако сам нероткиња.Неко мора да буде пионир.

Касно је за тебе, распусна жено. Ми 'луминати смо зацртали да девојчице (православне) треба стер... овај, СЗО каже да је оптимално доба за вакцинацију до 15-те године.

Niko ne kuka, ti preuveličavaš stvari i pričaš nešto što nije ispravno. Pročitaj sve postove ovde. Dečko je napisao da je mogao da oslepi usled neželjenih efekata vakcine koju je primio kao beba, ni vakcine koje smo svi primali oduvek (od rođenja pa do kraja osnovne škole), a koje su proverene i obavezne nisu sigurne, a kamoli ove uvozne kojekakve. Svaki normalan čovek će biti sumničav i rezervisan, a neće se zaletati brže bolje da je primi pogotovo deca - devojčice od 14 godina.

:aha2:

Oni koji nisu roditelji i slobodni strelci - OLAKO PRIHVATAJU I GLEDAJU NA TE STVARI :(

U Srbiji je UNIŠTENA proizvodnja lekova ( stručnije - medikamenata ) i SVE SE UVOZI i SVE JE ĐUBRE :aha2:

Kako smo izgubili fabrike za proizvodnju medikamenata, tako smo izgubili i LABORATORIJE za njihovu kontrolu i prihvatamo STRANE SERTIFIKATE " Na Poverenje " :aha2:

Posle SVEGA LOŠEG što nam je došlo sa ZAPADA - NE VERUJEM IM NIŠTA - A VI :think:

Сумњичави сте ви и према сапуну (тањи кожу, ком чоеку то треба) а камоли према вакцинацији.
E gde se ovoga setiste, kako smo samo sapun mogli da zaboravimo! :D :mrgreen:

Ја ћу сутра да идем да се вакцинишем.

Нек иде живот.Ионако сам нероткиња.Неко мора да буде пионир.

:lol: :lol:

Hoće li devojčice biti vakcinisane protiv raka grlića materice
Ivana BRCAN | 30. maj 2013. 20:58 | Komentara: 26

Novosti istražuju: Da li će u Vojvodini biti uvedena kotroverzna vakcinacija maloletnica protiv raka grlića materice. O „pelcovanju ćerki“ Pokrajinski sekretarijat odlučivaće krajem godine. Stručnjaci podeljeni

dru-vakcina_620x0.jpg

Vakcinacija maloletnih devojčica, uzrasta od 11 do 14 godina, protiv glavnog uzročnika raka grlića materice, koja bi mogla da uskoro prvo bude primenjena u Vojvodini, na lošem je glasu u Evropi i svetu.

Vakcine su nedovoljno istražene, a zabeleženi su i slučajevi sumnjivih smrti. One jesu u svetu u upotrebi nekoliko godina, ali nezavisni stručnjaci smatraju da je taj period kratak za sagledavanje dugoročnih posledica.

- Imamo u planu program imunizacije devojčica na teritoriji Vojvodine, ali u nabavku vakcina nećemo krenuti dok ne oslušnemo šta roditelji misle - kaže za „Novosti“ pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Vesna Kopitović.

Sekretarijat će do kraja godine u domovima zdravlja i školama ovu vakcinaciju predstaviti roditeljima i deci. Posle toga bi se donela odluka o nabavljanju vakcina. U Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kao razlog za vakcinaciju navode činjenicu da od karcinoma grlića materice u Srbiji godišnje umre oko 400 žena, a za 1.400 se otkrije da boluje od ove bolesti.

IZAZIVA STERILITET?
DR Slađana Velkov, koja je radila kao lekar u Ujedinjenim nacijama, odrasla je u Srbiji, a sada radi u Saudijskoj Arabiji i duže vreme istražuje negativan uticaj vakcina.
- HPV vakcina sadrži genetski modifikovane viruse, aluminijum u duplo većoj dozi nego kod drugih vakcina, pa i konzervans koji u eksperimentima na miševima izaziva sterilitet kod ženki i atrofiju testisa kod mužjaka, što je dokumentovano u medicinskoj literaturi - kaže ona za „Novosti“.
- Prilikom nabavke vakcina proizvođači se odriču odgovornosti za negativne efekte. Ko je onda odgovoran? Odgovornost za živote naše dece je uvek naša. Preporučujem svima da se dobro informišu pre odluke.

U Srbiji su, inače, registrovane dve vakcine protiv HPV (human papilloma viruses - HPV), koji je glavni uzročnik karcinoma - „gardasil“ kompanije „Merk“ i „servariks“ proizvođača „Glakso-Smit-Klajna“. Obe se koriste u Evropskoj uniji, a Evropski centar za kontrolu bolesti (ECDC) preporučio je prošle godine da se uvede vakcinacija za devojčice u Srbiji uzrasta od 11 do 14 godina.

U susednoj Hrvatskoj je ne tako davno počela imunizacija devojčica, a brojni izveštaji i novinski članci spore da postoje dokazi da vakcina sprečava nastanak karcinoma. Zabeležene su i brojne nuspojave.

- Štetni učinci HPV vakcine se prijavljuju državnim agencijama od početka vakcinacije - saopšteno je pre mesec dana za hrvatske medije.

U svetu je od 2006. do aprila 2013. registrovano oko 30.000 negativnih posledica pri upotrebi tih vakcina: od toga 136 smrtnih slučajeva, a 942 trajna invaliditeta, 5.919 pacijenata se nije oporavilo, kod 522 su primećene patološke promene na PAP testu, kod 212 displazija grlića materice a konstatovano je i 62 raka grlića materice.

Podaci britanske agencije za lekove pokazuju da je ukupni broj prijava za jedan od HPV vakcine 24-104 puta veći od bilo koje druge vakcine iz Kalendara vakcinacije.

U Španiji je posle mnogobrojnih prijava sa tržišta povučeno 75.000 doza vakcina protiv HPV.

Indija je 2010 god. suspendovala klinička ispitivanja HPV vakcine posle smrti četiri devojčice. Podnesen je zahtev za oduzimanje licence za tu vakcinu.

dru-vakcina-mala.jpg

Posle smrtnih slučajeva u svetu, za koje se sumnja da su ih izazvale upravo ampule „gardasila“, neprofitna organizacija „SANE Va Inc“ došla je do šokantnog otkrića: vakcina je u velikom broju bočica bila kontaminirana sa rDNA humanog papiloma virusa. To znači da je rDNA u vakcini rezultat genetski modifikovanog genetskog koda HPV koji je dodat u vakcinu tokom proizvodnje.

O brojnim studijama koje nastoje da dokažu da su ove vakcine štetne, dr Vesna Kopitović kaže da „antivakcinalni lobi“ oduvek postoji.

- Koju od ove dve vakcine bismo koristili, odlučiće Agencija za lekove, a potvrda da Vojvodina „ima želju“ za ovakvom prevencijom bila bi da 30 odsto pitanih roditelja pokaže dobru volju za pelcovanje ćerki - kaže ona.

- Vakcinacija bi za pacijente bila besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

ČINjENICE

* Vakcina je učinkovita samo za devojčice koje nisu stupile u seksualne odnose

* Samo delimično štiti, jer pokriva samo nekoliko tipova HVP

* „Gardasil“ se može kupiti u Srbiji od 2006, ali se daje isključivo uz potpisanu saglasnost pacijentkinje

* U svetu se ove vakcine testiraju i na dečacima

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:436514-Hoce-li-devojcice-biti-vakcinisane-protiv-raka-grlica-materice

Dakle što ostale zemlje izbacuju iz upotrebe, Srbija bi da prihvati ili nam to možda "prijateljska" EU nameće neko novo zlo?
Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo će do kraja godine u školama i zdravstvenim ustanovama predstaviti ovu vakcinu i doneti odluku da li da je uvede.
Uopšte mi nije jasno šta tu ima da se razmišlja i razmatra ako je već bilo slučajeva sa letalnim ishodom; U Španiji povučeno 75 000 doza, u Britaniji veliki broj prijava protiv ove vakcine, u Indiji nakon smrti četiri devojčice podnesen je zahtev za oduzimanje licence za tu vakcinu, a mi razmišljamo još da je uvedemo. :eek: :eek:
Učila sam dosta o tim stvarima i u medicinskim sam naukama, ali nisam lekar, pa bih volela da čujem i mišljenje lekara ako ih ima ovde, a verujem da ima po pitanju ove vakcine, a takođe bih volela čuti i mišljenja roditelja.
Ja da sam roditelj ni u ludilu ne bih dozvolila svojoj ćerki da primi ovu vakcinu
.

Ne znam sta da kazem, zbunjena sam posle ovih podataka, a toliko sam bila srecna kad sam cula da su uopste pronadjene i moguce da se daju makar toj mladjoj populaciji.

Nisam roditelj, ali da jesam zaista ne bih znala sta da kazem svojoj deci/cerki......verovatno bih se konsultovala sa vise lekara, ljudi iz struke.

edit; Jedna stalna preventiva na svakih 6 meseci disciplinovano, na Papanikolau test rebalo bi da da dobre rezultate i bez vakcine.

Poslednja izmena:
O čemu vi ovdje, podržavate multipharma kompanije...?

Da li ima vakcina o vaspitanju istih, e, to nigdje ne nađo?

Djevojčice odgajaju društvene mreže i net, pa nije čudo da se "švalerišu" sa desetak god.
A i roditelji nemaju pojma šta maloletnici rade jer i oni danonoćno jašu na netu....
Tu leži problem i vakcina.

Tema nema veze s vaspitanjem, pobrkao si.

Uostalom, vakcine se daju jos nevinim devojcicama.

Pa nije, ali i jeste preventiva. Jer kad se uhvati u ranom stadijumu, ima sanse da se oleci itekako, kao sto se i leci.

pa kontam sta hoces da kazes, ali prava preventiva bi bila vakcina, ovako samo otkrivas na vreme vec nastalu bolest, nisi je sprecio, a spreciti njen nastanak je preventiva
radice se na toj vakcini jos mnogo godina, ne sumnajm da ce biti ok, ako vec nije ni sad, ne znam jeli ovo novinska patka i nestrucnost novinara, ili je stvarno neki problem sa ovom sada stvorenom, al kako god neki pomak je uradjen

pa kontam sta hoces da kazes, ali prava preventiva bi bila vakcina, ovako samo otkrivas na vreme vec nastalu bolest, nisi je sprecio, a spreciti njen nastanak je preventiva
radice se na toj vakcini jos mnogo godina, ne sumnajm da ce biti ok, ako vec nije ni sad, ne znam jeli ovo novinska patka i nestrucnost novinara, ili je stvarno neki problem sa ovom sada stvorenom, al kako god neki pomak je uradjen

Pa to i ja kazem, bila sam jako srecna i dan danas jedsam sto postoji ta vakcina, ali sada posle ovih podataka iz vise zemalja, bas sam se nekako razocarala....sto nista ne mogu da nadju a da nema nuspojave i da se kaze "to je to"!

Pa to i ja kazem, bila sam jako srecna i dan danas jedsam sto postoji ta vakcina, ali sada posle ovih podataka iz vise zemalja, bas sam se nekako razocarala....sto nista ne mogu da nadju a da nema nuspojave i da se kaze "to je to"!

a u ljudskoj je prirodi da se plase, pogotovo je jako lako uplasiti one koji ni ne znaju nista o ovome
kad god se pojavi neka vakcina nadje se neko da vristi i zavija kako je to lose, uvek je tako kroz istoriju gledano, i za poli dan danas u nekim zeljama arlaucu a spasila je svet velike muke....tako ce i ova....a ako stvarno ima problema sa njom, usavrsice je
meni jedino krivo sto ove sad generacije propustaju priliku, al ebi ga... :aha:

ono sto je meni od pocetka bolo oci je to sto su je u pocetku davali samo od 18 do 26 godine, sto je pomalo nepromisljeno jer danas deca stupaju u seksualne veze mnogo ranije, mnogo je logicnije ovo davanje nevinima i maloletnima (mada opet mozes imati genitalni hpv a i da si nevin, retko ali moze)
ali u pocetku su krenuli tako zbog punoletstva i tih birokratskih zaebancija....

drugi jos veci problem je sto rak ne izaziva samo hpv, pa opet ostaje ona stara borba protiv raka ....:aha:

a u ljudskoj je prirodi da se plase, pogotovo je jako lako uplasiti one koji ni ne znaju nista o ovome
kad god se pojavi neka vakcina nadje se neko da vristi i zavija kako je to lose, uvek je tako kroz istoriju gledano, i za poli dan danas u nekim zeljama arlaucu a spasila je svet velike muke....tako ce i ova....a ako stvarno ima problema sa njom, usavrsice je
meni jedino krivo sto ove sad generacije propustaju priliku, al ebi ga... :aha:

ono sto je meni od pocetka bolo oci je to sto su je u pocetku davali samo od 18 do 26 godine, sto je pomalo nepromisljeno jer danas deca stupaju u seksualne veze mnogo ranije, mnogo je logicnije ovo davanje nevinima i maloletnima (mada opet mozes imati genitalni hpv a i da si nevin, retko ali moze)
ali u pocetku su krenuli tako zbog punoletstva i tih birokratskih zaebancija....

dugi jos veci problem je sto rak ne izaziva samo hpv, pa opet ostaje ona stara borba protiv raka ....:aha:

Pa to je zapravo glavno, i onda zasto se muciti oko (vec kako izgleda) nesigurnih vakcina?

I ja se nadam da ce ih usavrsiti.

Back