Hoce li broj ubistava u Srbiji opadati ili porasti u sledecih 2 godine?

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.579
Uvod:
Ja mom ocu nikako nisam mogao da dokazem nista , svejedno sto ima cifre ispred sebe, a video sam da su i drugi takvi , dok se ne opkladimo u neki presek posle izvesnog vremena.

Tako sam se kladio koliki ce kurs biti i tek onda mu je postalo jasno da je Srbija truba od drzave.
Slicno se desilo i sa brojem otvorenih i zatvorenih radnih mesta itd itd..
Jednostavno srpski mozak je malog kapaciteta i ne moze dugo da pamti i sve je ubedjen da pamti.
Tako cemo i ovo oko kriminaliteta , bandi , i ubistava u Srbiji.

Dakle vase prognoze da li ce broj ubistava u apsolutnom broju , nema veze sto odlaze gradjani iz Srbije, biti za sledece 2 godine veci ili manji nego sto je sada?

U ubijene se racunaju i nestali....farma svinja ili ribica nije opravdanje da nije osoba ubijena...ili parkiranje u sumici , Fruskoj Gori ili nekoj drugoj pustari.

Kako cemo doci do podataka koliki je broj nestalih, ubijenih, to vec nije toliki problem, ima ovde ljudi koji imaju pristup policiji u tom statistickom smislu.

Uvod:
Ja mom ocu nikako nisam mogao da dokazem nista , svejedno sto ima cifre ispred sebe, a video sam da su i drugi takvi , dok se ne opkladimo u neki presek posle izvesnog vremena.

Tako sam se kladio koliki ce kurs biti i tek onda mu je postalo jasno da je Srbija truba od drzave.
Jednostavno srpski mozak je malog kapaciteta i ne moze dugo da pamti i sve je ubedjen da pamti.

Dakle vase prognoze da li ce broj ubistava u apsolutnom broju , nema veze sto odlaze gradjani iz Srbije, biti za sledece 2 godine veci ili manji nego sto je sada?

U ubijene se racunaju i nestali....farma svinja ili ribica nije opravdanje da nije osoba ubijena...ili parkiranje u sumici , Fruskoj Gori ili nekoj drugoj pustari.

Kako cemo doci do podataka koliki je broj nestalih, ubijenih, to vec nije toliki problem, ima ovde ljudi koji imaju pristup policiji u tom statistickom smislu.

u kapitalizmu je sve to nevazno.
VAZAN JE ISKLJUCIVO PROFIT............dal ratom, dal atomskom bombom, dal teroristickim napadom, dal trovanjem hranom, dal unistenje klime, dal s COVID19..........................................ni najmanje nije vazno...............AKO SVE TO NABROJANO DONOSI PROFIT.
TO JE KAPITALIZAM.

Uvod:

Мислио сам да ћеш са овом темом поставити и неку статистику. Није потребно да си полицајац или да имаш неке везе у полицији како би дошао до података о броју убистава, довољно је само мало да прогуглаш, јер колико знам годишњи извештаји су доступни јавности. Нису то супертајни подаци.

О убиствима се може говорити у бројевима, али апсолутни бројеви не дају тачну слику. Јер рецимо у Мексику, Бразилу, Јужној Африци и САД годишње погине људи колико у неком оружаном сукобу средњег интензитета. Али то се рачуна на крају у односу на број становника, односно колико имаш убистава на 100.000 грађана.

Колико знам, Србија и друге балканске земље, без обзира на беду и на све што смо преживели, имају много мањи број смрти ватреним оружјем или насилних смрти од доброг броја западних земаља. Штавише, улични криминал у балканским државама није баш толико распрострањен да би представљао друштвени проблем. Ако данас у средишту ЕУ у Бриселу, имаш делове града који се налазе на десетак минута од центра у које не смеш да идеш јер је сигурно да ће ти се нешто лоше догодити, дотле још увек код нас можеш свуда да зађеш.

Дакле дај допуни ту твоју тему неким подацима који су доступни, дај да упоредимо у односу на неке раније године како се крећу цифре, па да онда разговарамо. Овако као да си отворио кладионицу, па колико ћемо имати мртвих ове године да бацимо неку кинту.

Да допринесем теми, Истиномер је 2018. године анализирао неке Алекове изјаве где су се давале паушалне оцене који је период био опаснији, Слобин, ДОС-ов или овај сада. Текст је јасно доказао да конкретне изјаве које је давао нису биле тачне, али није баш толико ни погрешио када је рекао да је ДОС-ов период био опаснији, односно да је било више убистава. Углавном, оставићу линк па ко хоће нека чита, али они су уместо нас извукли годишњи број убистава за период од 1986. закључно са 2016. годину, док је ту и један део 2017. године. Ево га графикон који су они поставили а извор је Републички завод за статистику.

https://www.istinomer.rs/izjava/tokom-2003-bilo-vise-ubistava-nego-1995-godine/

558702310193742.jpg

Да допринесем теми, Истиномер је 2018. године анализирао неке Алекове изјаве где су се давале паушалне оцене који је период био опаснији, Слобин, ДОС-ов или овај сада. Текст је јасно доказао да конкретне изјаве које је давао нису биле тачне, али није баш толико ни погрешио када је рекао да је ДОС-ов период био опаснији, односно да је било више убистава. Углавном, оставићу линк па ко хоће нека чита, али они су уместо нас извукли годишњи број убистава за период од 1986. закључно са 2017. годину. Ево га графикон који су они поставили а извор је Републички завод за статистику.

Pogledajte prilog 989748
Šta, ispade da je period odmah nakon "krađe umetničkih stolica iz skupštine 2000." imao poboljšanu bezbednost?

U broj ubistava ne ulazi broj nestalih....e sad deo nestalih je usled nevolja, gubljenja, ali deo je i zbog gutanja mraka.....
Deo nestalih se proglasi mrtvim, e sad ne znam da li ulazi u statistiku kao ubistvo, mislim da ne.
I tu pocinju zavrzlame modernih centara moci...

Mislim da mozemo polako da primenjujemo princip da vecina ljudi razmislja , nema tela nema zlocina...jer koliko vidim medju Srbima taj princip je zaziveo , ne kazem u praksi, nego kao drustveni dogovor.

Mora se brze prelaziti na novu psihologiju koja vazi u drustvu , a ne da vecina zivi u socijalizmu a mi smo prosli i tranziciju i zakoracili i u kapitalizam i u anarhiju pored njega, kome kako vise odgovara...

Ova tema ce sigurno pokazati rezultat , jer je neminovno da se to pokaze, i pored namestanja cifara kojeg ce sigurno biti za neke stvari i raznih tumacenja..

Да допринесем теми, Истиномер је 2018. године анализирао неке Алекове изјаве где су се давале паушалне оцене који је период био опаснији, Слобин, ДОС-ов или овај сада. Текст је јасно доказао да конкретне изјаве које је давао нису биле тачне, али није баш толико ни погрешио када је рекао да је ДОС-ов период био опаснији, односно да је било више убистава. Углавном, оставићу линк па ко хоће нека чита, али они су уместо нас извукли годишњи број убистава за период од 1986. закључно са 2016. годину, док је ту и један део 2017. године. Ево га графикон који су они поставили а извор је Републички завод за статистику.

Pogledajte prilog 989748
Verovatno je 2018, 2019 i 2020 došlo do naglog skoka jer Velja je tada bio najaktivniji.

Број убистава се смањује а повећава број самоубистава.Тај тренд код нас траје неколико деценија.

Da broj samoubistva ce rasti. Tome doprinosi i sve duzi zivotni vek pa vise starijih koji zele sebi da skrate muke

A sto se tice ubistava. Za ocekivati je povecanje mass murder. Likova koji ce s kalasom da povaljaju X random osoba na ulici ili kinu ili kafani. Ili se zaletiti nozem ili autom u masu. Bice sve vise takvih slucajeva sto ce neko puci i povuci X osoba sa sobom. Otkaz na Poslu. Ok ode kuci po kalas i vrati se i pobije i sefa i kolege.

To dolazi iz SAD. Sada se prelilo i na Evropu. Evo danas u Engleskoj lik likvidira 6 osoba.

https://www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/stanovnistvo/rodjeni-i-umrli

Petnaest mlađih muškaraca misterizno je nestalo tokom prethodne dve godine i pretpostavlja se da su stradali u obračunu domaćih kriminalnih grupa.

Lanac nestanaka

Novinari KRIK-a došli su do imena sledećih nestalih. Najmlađi je Vukašin Gošović, rođen 1999, zatim Strahinja Marković, rođen 1998. Među nestalima su i četvorica dvadesetrogodišnjaka: Filip Marjanović, Dario Đorđević, Goran Mihajlović i Damir Hodžić. Nestao je i Ljubomir Lainović, 96-o godište, sin čuvenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog ubijenog pre više od dvadeset godina, kao i Lazar Vukićević, rođen 1989. Nestali su i Adis Spahić, 33 godine, Aleksandar Gligorijević, 41 godina, i najstariji Jovo Kecman, 51 godina. Jedini od nestalih čije je telo nađeno je Aleksandar Halabrin, rođen 1994, ali nije utvrđeno ko ga je ubio. Tužilaštvo tvrdi da je za nestanak trojice – Gorana Veličkovića, 33 godine, Zdravka Radojevića, 41 godina i Milana Ljepoje, 44 godine – odgovorna Belivukova grupa i trenutno prikuplja dokaze da su ubijeni.

https://www.krik.rs/nestali-mladici-i-unesrecene-porodice-danak-zakasnelom-ratu-protiv-mafije/

Veljinoj grupi je dokazano pet ubistava koliko sam video.

Verovatno je 2018, 2019 i 2020 došlo do naglog skoka jer Velja je tada bio najaktivniji.
Сасвим могуће. Али заиста мислим да неко још има гугл и интернет па може да ископа. Ако сам ја могао за пар минута, ваљда има још неко тако способан. Јер ни те три године нису тајни подаци. А ни Веља није баш највећи мангуп на овим просторима где смо имали и Земунски клан и Шарића и многе друге.

Uvod:

slabo koji srpski mozak pamti kao ti, do prve recenice, pa moras svaku misao da zapises da bi znao gde si stao....

Uvod:

Broj ubistava ce opada ti jer ce se sve podvoditi pod KORONU :D

...

Back