Hmm..

Lúnasa

Buduća legenda
Poruka
42.276
Dakle, obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazim (nezaposlena a u potrazi za poslom), naišla sam na izvesni problem odnosno manjak znanja i iskustva vezanog za oblačenje prilikom traženja posla...
Znam da je uglavnom bitno ispoštovati neki dress code ali me interesuje u kolikoj meri je to zaista važno i šta se oblači u kojim situacijama?

Potpuno mi je jasno kako treba da se obuče osoba koja ide na intervju za radno mesto u banci ili u nekom menadžmentu/marketingu/komercijali... lupam...

Ali, npr, ako idem na razgovor u neku industriju, gde će moje radno mesto podrazumevati uniformu, šta onda da obučem?

Da li je i dalje potrebno da poštujem sva ta pravila ili je dovoljno da ispoštujem ona opšta (pantalonice/suknjica, svedeno, neupadljivo, ništa vulgarno) i to je to?

Jer evo čitam sve nešto i na mnogim mestima sam pročitala da su čarape obavezne ukoliko se oblači suknja..
Pa sad je hiljadu stepeni napolju a ja se znojim kao kobila (znam, znam, nije damski, ali eto ima nas i sa tim problemom :lol:) i svakako već imam problrm da uklapam tkanine i boje na kojima se najmanje vide flekice koje nastanu pri ovim temperaturama, a kamo li još i hulahopke :roll:

Imate li iskustva u ovome?
Kako ste se oblačile?
Šta se traži i kako se oblači kod vas na poslu?

mogu pantalone,ili suknja ispod kolena,ali da nije šljašteće i previše fancy osim ako ne konkurišeš za neko mesto u top menadžmentu a tu se i ne konkuriše,realno
znači ništa previše damski jer odaje utisak nesposobnosti da se prihvati posla
ništa vulgarno
bitno je da je uredno i pristojno

E da, pogotovo da nije previše damski.
Moj posao nije damski uopšte.
A radno mesto uključuje odelo, gumene čizme, kecelju i mantil. :D
I to je ono što me dodatno zbunjuje.

Al' ne mogu u svemu tome da se pojavim, rekli bi možda da sam previše očajna :mrgreen:

Al' ne mogu u svemu tome da se pojavim, rekli bi možda da sam previše očajna :mrgreen:

:think:

pa pojavish se u lanenim pantalonama, nekako mi lichish na osobu koja nosi lan:think:
i nekoj majici neutralne boje..mokasine ili baletanke...
a uniformu cesh da nosish svakako kad te prime, zar ne?

Ja bih obukla laneno/platneno odelo - letnje pantalone i sako, neka bluzica i baletanke (ne otvorena obuća). Da nije mnogo usko i eksplictino, nego pristojno, a nije preterano. Srećno!

Dakle, obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalazim (nezaposlena a u potrazi za poslom), naišla sam na izvesni problem odnosno manjak znanja i iskustva vezanog za oblačenje prilikom traženja posla...
Znam da je uglavnom bitno ispoštovati neki dress code ali me interesuje u kolikoj meri je to zaista važno i šta se oblači u kojim situacijama?

Potpuno mi je jasno kako treba da se obuče osoba koja ide na intervju za radno mesto u banci ili u nekom menadžmentu/marketingu/komercijali... lupam...

Ali, npr, ako idem na razgovor u neku industriju, gde će moje radno mesto podrazumevati uniformu, šta onda da obučem?

Da li je i dalje potrebno da poštujem sva ta pravila ili je dovoljno da ispoštujem ona opšta (pantalonice/suknjica, svedeno, neupadljivo, ništa vulgarno) i to je to?

Jer evo čitam sve nešto i na mnogim mestima sam pročitala da su čarape obavezne ukoliko se oblači suknja..
Pa sad je hiljadu stepeni napolju a ja se znojim kao kobila (znam, znam, nije damski, ali eto ima nas i sa tim problemom :lol:) i svakako već imam problrm da uklapam tkanine i boje na kojima se najmanje vide flekice koje nastanu pri ovim temperaturama, a kamo li još i hulahopke :roll:

Kako ste se oblačile?

O da... U svom proslom zivotu sam nosila carape i na +40...

Ja se oblacim lezerno-elegantno, mogla bih i za neku kancelariju da prodjem bez problema...

Gledaj samo da ti nesto ne strci, pazi na deholte, suknje su obavezne ispod kolena...

:think:

pa pojavish se u lanenim pantalonama, nekako mi lichish na osobu koja nosi lan:think:
i nekoj majici neutralne boje..mokasine ili baletanke...
a uniformu cesh da nosish svakako kad te prime, zar ne?

Meni je i palo na pamet lanene pantalone i košuljica neka,baletanke i tašna ili suknjičica opet neka klasična, košuljica, bal. i tašna.
Al' onda mi je drugarica rekla kako je to sve previše opušteno i kako bi trebalo da pazim kako ću se obući :|

Jedino što sam ja kontala da jeste bitno jeste upravo to, da sam čista, uredna i pristojna.
Sve mi je ovo ostalo nekako zbunjujuće :S

Zavisi koje je radno mesto,ako si neki hemijski tehničar inženjer i sl.ne trebaš da dođeš u kecelji mantilu i cipelama sa tvrdim vrhom :lol: iako to radno mesto zahteva
ako radiš u proizvodnji (fizikalija i sl) opet ne trebaš da odeš kao da si upravo došla sa takvog istog posla a nisi se presvukla
Trebalo bi da ostaviš utisak da si normalna devojka nikakvi ekstremi ni u kom smislu što reče Eli...

O da... U svom proslom zivotu sam nosila carape i na +40...

Ja se oblacim lezerno-elegantno, mogla bih i za neku kancelariju da prodjem bez problema...

Gledaj samo da ti nesto ne strci, pazi na deholte, suknje su obavezne ispod kolena...

Hmh, znači šta, ako budem oblačila suknju da obučem i čarape?! :S
Elem, posao možda nije damski, ali će me intervjuisati ljudi iz HR-a a ne ljudi moje struke..

Hmh, znači šta, ako budem oblačila suknju da obučem i čarape?! :S
Elem, posao možda nije damski, ali će me intervjuisati ljudi iz HR-a a ne ljudi moje struke..

Ja bih ti savetovala da obuces carape. Prvi utisak je ipak prvi utisak. S tim sto ne oblaci carape ako obujes baletnake. Ja ti baletanke cak uopste ne bih savetovala nego cipelice na stiklicu.

Postoje čarape koje se nose na sandale. Debljina 8. Ne znam sad koja je merna jedinica, nije ni bitno, ali poređenja radi, u proleće i jesen se obično nosi 20, a zimi 40. Neko zimi nosi 70 kao ja.:whistling:
Mada ja ne nosim leti čarape ispod suknje iako radim u kancelariji, ali kod nas dress-code nije jako strog. Nisu dopuštene tanke bretele i dubok dekolte, kao ni suknje visoko iznad kolena.
Koji god da je posao u pitanju, mislim da nije poželjno ni preterano poslovan izgled, ali ni opušten kao da si pošao na plažu.
Ja bih po ovim vrućinama obukla tanku suknju ispod kolena i baletanke bez čarapa, a gore bluzu sa kratkim rukavima.
Lan mi je lep na slici, ali ne volim ga jer u njemu izgledam kao da me je krava žvakala.:sad2:

Pravnici u Telekom recimo mogu da dolaze opušteno na poso čak zarasli u bradu a recimo u banci moraju da izgledaju cakum pakum...Različito je...Ali za razgovor samo pristojno nema tu velike nauke.

Kako ste se oblačile?

Mislim da dress code zavisi od radnog mesta na koje konkurisemo...

Ja bih obukla, ovako na prvu loptu, siroke pantalone sa visokim strukom, malo siru kosulju kojoj bih podvila rukave do lakata i cipele na stiklu od nekih 4-6cm...skupila bih kosu u pundju, nakit sveden na minimum, sat i male mindjuse, cvetni parfem, svetle boje, tasna srednje velicine...eto ja bih tako...

Mislim da dress code zavisi od radnog mesta na koje konkurisemo...

Ja bih obukla, ovako na prvu loptu, siroke pantalone sa visokim strukom, malo siru kosulju kojoj bih podvila rukave do lakata i cipele na stiklu od nekih 4-6cm...skupila bih kosu u pundju, nakit sveden na minimum, sat i male mindjuse, cvetni parfem, svetle boje, tasna srednje velicine...eto ja bih tako...

Eto npr.savršeno izabrano.

Argh!
Kako bre nije nauka, meni je to sve užasno daleko predaleko...

Za osobu kojoj su vrhunac elegancije u 28. godini postale baletanke, vrlo se loše snalazim u svemu tome i ne osećam se prirodno.
Štikle gotovo nikad nisam nosila i ne bih umela da hodam u njima sve i da ih posedujem.

Ne znam...
Smisliću valjda nešto uskoro :S

Back