Hladjenje procesora

coa1607

Početnik
Poruka
12
Pozdrav svima!Pre neki dan sam skinuo hladnjak sa procesora i zamijenio termalnu pastu.Ali kada sam upalio racunar temperatura procesora je bila veca od prijasnje.Kada sam ponovo skinuo hladnjak vidio sam da termalna pasta u jednom cosku nije razmana tj. u jednom cosku uopste nema hladnjak dodir sa procesorom.Inace rijec je o intelovom i5 procesoru i njegovom stock hladnjaku.Pokusavao sam vise puta da stavim hladnjak,ali svaki put samo u jednom cosku nema dodira izmedju procesora i hladnjaka.Takodje sam provjerio sve one spojke(sto pricvršćuju hladnjak za maticnu plocu) i sve su ispravne.Molim nekog ako se susretao sa istim problemom da mi kaze kako ga je rijesio.
Unaprijed se zahvaljujem.

Razlog za to može biti sledeci:
- proveri kako si ubacio nosač kulera na toj strani, da li je ušao u matičnu ploču do kraja? Ako nije on ne naleže ravno na procesor, pa može i procesor da strada. Nekad tesko ide i ne cujes onaj klik da je prosla glava kroz plocu, a i drugi korak je da zabraviš svaku stranu okretanjem gornjeg dela stuba za 90 stepeni:
Zato tu stranu oslobodi pa pritisni jace i zabravi. Ako si to radio prvi put nisam iznenadjen da uopste nisi ni zabravio nosace.

Ili hladnjak dobro ne naleze na procesor ili si stavio previse paste,pa opet ne naleze kakotreba i nema podjednako hladjenje celom povrsinom.A i proveri ovo sto kaze moj prethodnik,mozda ti nije dobar spoj kulera i hladnjaka.

Ljudi rijesio sam problem.Sada sam skinuo maticnu i stavio hladnjak i vidio da ono crno sto prolazi kroz glavu nije doslo do kraja.Zatim sam okrenuo kuler i malo jace gurnuo,tako da su sve upale i tada sam skinu da vidim sta sam napravio i pasta se ravnomjerno razmazala po citavom procesoru.I ovaj problem je rijesen.Hvala vam. :D

Ljudi rijesio sam problem.Sada sam skinuo maticnu i stavio hladnjak i vidio da ono crno sto prolazi kroz glavu nije doslo do kraja.Zatim sam okrenuo kuler i malo jace gurnuo,tako da su sve upale i tada sam skinu da vidim sta sam napravio i pasta se ravnomjerno razmazala po citavom procesoru.I ovaj problem je rijesen.Hvala vam. :D

O tome sam ti upravo i pricao :D:super:

Back