Hitovi 80-tih (1981-1990)

Poruka
7.420
Komercijalne 80-te. Sigurno vreme smešnih spotova, bilo je popularno tada snimati ih i snimati se, neki veliki muzičari 70-tih, su i negodovali iz svojih razloga i protivili si istim... uglavnom citiraću jednog drugara sa foruma, kako je on video tu pojavu: "Znaš kako kažu u produkciji? lako je naći dobru muziku za dobar video materijal. Obrnuta situacija je malo teža. Dobrih spotova ima zaista malo za razliku od dobre muzike. " Neki pravci su gubili na popularnosti, drugi dobijali, neki se tek formirali, uglavnom kao i svaka muzička dekada, bila je jedinstvena i bogata i svoja, otkrivajmo pesme koje su obeležile 80-te, ne ograničavajte se na jedan pravac, da li je muzika manje ili više popularna, važno je mislim da jedni drugima otkrivamo ono što volimo i uživamo u dobroj muzici zar ne....

NE BUDITE LENJI, pišite žanrove onoga što ostavite, npr. pop, rok, metal itd...

Ako favorizujete neki period, samo klik:

pravac electronic, synth-pop

Poslednja izmena:
Osamdesete su bile komercijalne u smislu prodaje albuma, ali za to postoje pored muzickih i tehnicki razlozi. Jednostavno - tad je mnogo vise ljudi posedovalo sopstvenu tehniku za reprodukciju nosaca zvuka, a piraterija jos nije uzela maha kao sto je to bio slucaj u kasnijim decenijama. Zato nije cudo sto su prva 2 albuma po prodaji u istoriji uopste bas iz osamdesetih. To su albumi Thriller Majkla Dzeksona i Back in Black grupe AC/DC. Kod ovih drugih mi medjutim nije jasno kako je to uspelo uprkos tome sto je to bila prva ploca s novim pevacem, dok starog koji je preminuo malo pre toga publika jos nije prezalila.

Svejedno, i u ovom periodu je bilo izuzetno inventivnih izvodjaca od kojih su neki postigli i zavidan komercijalni uspeh. Recimo ova pesma, koju nije lako ni zanrovski odrediti:

Poslednja izmena:
Švedska muzička produkcija '80ih, jedna od najboljih do dana današnjeg. I generalno sve iz Švedske što izađe zvuči fantastično.

YouTube kvalitet nije baš komplimentaran ovakvoj vrsti muzike pa vinil i flac imaju i više nego potreban udar.

A, da, u pitanju je METUL

Tražim jedan spot iz osamdesetih, ako se neko seća. Pevačica me je uvek podsećala na Sam Brown, i njen spot se vrteo na TV u isto vreme kada i spot Sam Brown za pesmu Stop. Dakle, sećam se da je pevačica plavuša, da je bila u dugoj lila ili crvenoj haljini, u stanu koji se renovira, radnici nose merdevine i rade sa staklenim prozorima, a ona leži na kauču i peva. Čini mi se da je u njenom imenu, imenu grupe, ili nazivu pesme, bilo nešto što podseća na francuski jezik. Klasičan pop osamdesetih, ali ova pevačica nije toliko poznata i to je verujem bio samo jedan njen hit.

Back