HITNO UBICE ME SIN!

noviclan123

Zainteresovan član
Poruka
495
Učenika šestog razreda osnovne škole „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru V. S. (12) na času fizičkog izudarao je drug iz odeljenja, a modrice na njegovom telu primetili su roditelji nekoliko dana nakon incidenta.

nasilje2.jpg

Nažalost, ovo nije bio prvi put da je dete bilo zlostavljano. Dečakov otac Ljutvo Smakić tvrdi za Kurir da njegov sin konstantno trpi psihičko i fizičko maltretiranje u školi i da sada preti da će se ubiti jer ne može to više da podnese! Ljutvo i objašnjava da je njegov sin fino i vaspitano dete, sa svim peticama i da se zato ne sviđa vršnjacima.
- U dva navrata deca su mi jajima gađala kuću i vređali mu majku. I pored upozorenja iz škole, ostala je ta mala grupica njih koja ga i dalje psihički i fizički zlostavlja. Bojim se da će se desiti ono najstrašnije. Sin mi ponavlja kako će se ubiti jer ne može da podnese maltretiranje u školi. Dečak se promenio, jedva komunicira i stalno se zatvara u sobu - kaže očajan otac dok grli sina:
- Bojim se da će se sa mojim detetom desiti isto što i sa Aleksom i Mahirom, nedužnim dečacima koji su bili žrtve nasilja u školi. Sve ovo radim da sačuvam svoje dete i da ukažem na problem kojim se slabo ko bavi! Moje dete je vaspitano, živahan je i voli školu, život i ljude, ali u poslednje vreme više nije isti.

Smakić kaže da mu zamenica direktora i školski psiholog pomažu, ali da saradnju nije uspeo da ostvari sa razrednim starešinom. U timu za zaštitu dece od nasilja OŠ „Stefan Nemanja“ poručuju da rade sve što je u njihovoj nadležnosti.
- Pprotiv odgovornih učenika biće preduzete mere. Dečak koji je prijavio nasilje je miran i dobar.

POTRESNI SLUČAJEVI VRŠNJAČKOG NASILJA

Aleksa Janković (14) izvršio je samoubistvo skokom kroz prozor stana u Nišu, nakon višemesečne fizičke i psihičke torture u školi. Aleksu je maltretirala grupa đaka, a nastavnici ili nisu reagovali, ili su reagovali na neadekvatan način.

Mahir Rakovac (14) počinio je samoubistvo skokom sa osmog sprata zgrade u Sarajevu. Na ovaj poguban korak odlučio se jer je bio izložen psihičkom, fizičkom i seksualnom nasilju od svojih vršnjaka u školi.

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ)

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/o...i-se-ubiti-jer-ga-tuku-u-skoli-clanak-2567499

Poslednja izmena:
Ovde su nastavnicima vezane ruke tako da im je jedina metoda razgovor ukoliko ne povise ton.

Razumem da traze paznju ali maltretiranje drugih je pogresan nacin.
Zatvaranje u popravne domove mozda moze i da da neke rezultate ili da se upotrebe neke dugorocne sankcije npr. suspendovanje vozackih dozvola i pasosa dok ne napune 26 godina zivota.

Ovakve pojave mi nisu jasne . I u moje vrijeme je u školi bilo bitangi ali kad su takvi htjeli maltretirati nejake
uvijek je pred njih stao neko od jačih momaka . Bogami su i nastavnici bili čvrst orah .
Sjetih se nastavnika matematike Rajka iz osnovne škole . Kad se on pojavi sve potencijalne bitange su
bile manje od makovog zrna .
I dobije Rajko premještaj u Novi Sad .Poslije kratkog vremena ga skoro izbacili iz škole jer je jednoj
školskoj bitangi odvalio šamar .Pobunili se i roditelji jer ko je to vidio da nastavnici tuku tatine sinove .
Kad nema mačaka onda miševi kolo vode a što ste tražili to ste i dobili .

Postoji inicijativa za donosenje Aleksinog Zakona, bas da bi se ucinilo nesto u borbi protiv vrsnjackog nasilja. Nazalost, nema dovoljno sluha, kako medju politicarima, tako i medju narodom.
SNS botovi, na temu predloga ovog Zakona (a zna se po cijim instrukcijama), konstantno forsiraju pricu kako je Aleksin otac nesposoban, jer nije uzeo pravdu u svoje ruke.
Dovoljno odrazava stanje svesti....nazalost, ceka se samo sledeci Aleksa..... :(

A gde ce to da ga ubije sin? ja to u textu nisam naso

ti si izgleda nepismen ili ti je slab vid, covek se figurativno izjasnio da ukoliko mu ubiju sina, on nema smisla da zivi i umrece od posledice ogormnog stresa! Kako bi se ti osecao da cujes da su ti sina ubili (ne daj BOZE) ili tako nesto? Znam slucajeve gde su ljudi dobili mozdani udar cim su culi da im je cerka ili sin preminuo!

A gde ce to da ga ubije sin? ja to u textu nisam naso

Ma cenzura brise automatski IS IS, pa umesto ubice m I S e sin, ostane ubice m__e sin

- - - - - - - - - -

Isto se desava kad se napise zenska je ponosna na svoje sISe, posle cenzure ostane zenska je ponosna na se....

- - - - - - - - - -

Treba otac tog deteta da dodje i da izlomi ko konje te likove tu balavurdiju i posle samo ide sa tetkom za pojasom u slucaju da neko od roditelja bude jaci. Izbusi ih ko krmad i to je to.

Samo sto Srbi nisu nikad imali takva muda.

Kenjas ti ko foka...

Evo npr, gledam napise vam covek, dosao mu prijatelj da kupuje polovne masine i prisao mu neki celavac i sapnuo na uvo i ovaj podvio rep....To je strasno..
A ne ovo da cim ti neko malo izudara sina, ti dodjes pa hoces da delis pravdu...i sta naletis na mene i sutra te pojede mrak...
A pojeo bi te ne zato sto si nekog izudarao, nego sto si bezobrazan i bitanga samim tim sto si odmah dosao da bijes nekog , da se qcis...

Jos mala sredina, nije BG, sta bi radio u BG, tu je tek ludnica...

Ma cenzura brise automatski IS IS, pa umesto ubice m I S e sin, ostane ubice m__e sin

- - - - - - - - - -

Isto se desava kad se napise zenska je ponosna na svoje sISe, posle cenzure ostane zenska je ponosna na se....

- - - - - - - - - -

Kenjas ti ko foka...

Evo npr, gledam napise vam covek, dosao mu prijatelj da kupuje polovne masine i prisao mu neki celavac i sapnuo na uvo i ovaj podvio rep....To je strasno..
A ne ovo da cim ti neko malo izudara sina, ti dodjes pa hoces da delis pravdu...i sta naletis na mene i sutra te pojede mrak...
A pojeo bi te ne zato sto si nekog izudarao, nego sto si bezobrazan i bitanga samim tim sto si odmah dosao da bijes nekog , da se qcis...

Jos mala sredina, nije BG, sta bi radio u BG, tu je tek ludnica...

bato za moje dete bi te isfasiro i prodao kinezima pod keretinu

meni nije jasno zasto skola ne reaguje,uvek zmure na nasilje,
oni policajci nemaju nikakvu svrhu i ne vidim im poentu,

ovakve stvari teraju roditelje da uzimaju stvar u svoje ruke
umesto da se sa tim bave nadlezni,
roditelje nasilnika bih strpala u zatvor ili lupila dobro po dzepu,
pa bi se onda mozda setili da porazgovaraju sa svojom decom

mozda bi za pocetak bilo dobro da pauzira jednu godinu i promeni skolu.

Najbolje neka skolu promjeni..
A ne svatam te roditelje da imam djete i da ga tako maltretiraju a vec pokusao fino i ne ide , pa za muda bi ih sve objesio..

U Novom Pazaru ima samo jedna osnovna skola gde ucenici pohadjaju nastavu na Srpskom jeziku i gde je uglavnom Srpsko stanovnistvo. Ostale skole su uredjene u potpuno drugom programu, jer nastavni plan se drugacije odvija u muslimanskim zajednicama. Jedino da se preseli u Beograd pa da ga tamo upisu u skolu, gde je situacija slicna ako ne i gora, ako jos kaze odakle je dosao!

U Novom Pazaru ima samo jedna osnovna skola gde ucenici pohadjaju nastavu na Srpskom jeziku i gde je uglavnom Srpsko stanovnistvo. Ostale skole su uredjene u potpuno drugom programu, jer nastavni plan se drugacije odvija u muslimanskim zajednicama. Jedino da se preseli u Beograd pa da ga tamo upisu u skolu, gde je situacija slicna ako ne i gora, ako jos kaze odakle je dosao!

Pa onda to djete nema ko da zastiti..

Отац би требало да хебе нану нанину родитељима насилника и да мирно оде у затвор. Кад оде у затвор племенито дело треба да настави његов стриц, или какв други рођак.

Back