Hitno, problem sa povraćanjem hrane kod psa

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Pas vec mesecima jede travu i povraca hranu..Ne svaki dan, alo recimo jednom u nedelju dana nekad i cesce..
Hranim ga govedjim mesom i kostima, svinjskim, hlebom, granule nisam kupovao bas dugo..
Pokusavao sam da proverim zbog cega se to desava..Izbacivao ovo te ono od hrane koju mu dajem da vidim sta mu smeta...Medjutim ni do kakvog odgovora nisam dosao..

No medjutim danas je sam mu dao kivano jaretinu sa kostima sa hlebom natopljenim.. I sad udjoh u dvoriste i na 3 razlicita mesta vidim povraćku sa grumenima trave...
Udjem da ga vidim on kod jednot busena, brsti ga i nateže se da kašlje svom silinom...
Ne znam dal je to zbog lose tolerancije na nesto iz hrane ili mu se neka košcica zaglavila..

Nisam pametan sta da radim kako d amu pomognem?

Idi kod veterinara. Moja Džesi je tako povraćala i rekli su da ima gastritis.
Dobila je injekcije i lekove..Hrani ga pomalo ali češće,promeni granule,
daj mu pileće belo meso kuvano sa malo pirinča.
alergican je na piletinu, ospe se sav.. Kaze mi veterinar da je 80% pasa alergicno na piletinu.. Kako je dobio gastritis i kako ga se resiti? Ma ovi veterinari kod nas, promenio sam ih 10..Znaju samo pare da uzimaju, malo pricaju i lece posledice..Uzas

Pas vec mesecima jede travu i povraca hranu..Ne svaki dan, alo recimo jednom u nedelju dana nekad i cesce..
Hranim ga govedjim mesom i kostima, svinjskim, hlebom, granule nisam kupovao bas dugo..
Pokusavao sam da proverim zbog cega se to desava..Izbacivao ovo te ono od hrane koju mu dajem da vidim sta mu smeta...Medjutim ni do kakvog odgovora nisam dosao..

No medjutim danas je sam mu dao kivano jaretinu sa kostima sa hlebom natopljenim.. I sad udjoh u dvoriste i na 3 razlicita mesta vidim povraćku sa grumenima trave...
Udjem da ga vidim on kod jednot busena, brsti ga i nateže se da kašlje svom silinom...
Ne znam dal je to zbog lose tolerancije na nesto iz hrane ili mu se neka košcica zaglavila..

Nisam pametan sta da radim kako d amu pomognem?
Probaj mu skuhati bijelo meso, pileću jetricu, rižu, pire krumpir, ali bez mlijeka. Svakako ga odvedi kod veterinara. Moja je imala problema dok nismo pronašli hranu koja joj odgovara, mada i sad ponekad povrati, ali o je uglavnom jer joj ukućani ne mogu odoliti, pa joj skrivečki daju što ne bi smjela. :) I nikako ne kupuj onu hranu iz supermarketa. Pronađi neku specijaliziranu trgovinu.

Probaj mu skuhati bijelo meso, pileću jetricu, rižu, pire krumpir, ali bez mlijeka. Svakako ga odvedi kod veterinara. Moja je imala problema dok nismo pronašli hranu koja joj odgovara, mada i sad ponekad povrati, ali o je uglavnom jer joj ukućani ne mogu odoliti, pa joj skrivečki daju što ne bi smjela. :) I nikako ne kupuj onu hranu iz supermarketa. Pronađi neku specijaliziranu trgovinu.
Kaže da je promenio 10 veterinara.
Ja bih probala sa granulama za taj uzrast psa.
Očito da mu ne odgovara domaća hrana.

Kaže da je promenio 10 veterinara.
Ja bih probala sa granulama za taj uzrast psa.
Očito da mu ne odgovara domaća hrana.
Je, kasnije sam vidjela da je napisao. Ja sam svojoj tražila i mijenjala granule dok nisam pronašla nekoliko vrsta koje joj odgovaraju, pa joj sad uglavnom kupujem po dvije-tri vreće, i svako malo joj mijenjam tih par vrsta. Čisto da joj hrana bude raznovrsna. Naravno da joj svako toliko nešto doleti i s našeg stola. :) Ali trudim se da to bude što manje. Recimo, ona i ja imamo posebne dane kad zajedno jedemo jetrice, jer ih u mojoj kući, osim nas dvije, nitko ne voli. :)
Uglavnom, savjet za @Holy1, ako već i dobija "ljudsku" hranu, onda makar da ne bude začinjena. Nije loše kupiti i one želudce od pileta, pa ih skuhati, kao i jetrice, u običnoj, neposoljenoj vodi. Znam koje su to borbe, no svakako bih se potrudila pronaći i veterinara i kuhala bih joj svaki dan, ako bi to bilo rješenje.

Back