HITNO: Problem pri boot-ovanju

Sokrat

Početnik
Poruka
2
Nesto sam cackao po bios-u i sada mi procedura boot-ovanja stane na liniji:
Verifying DMI Pool Data .................

Probao sam i da iskljucim HDD, i da vratim neke stvari na staro u BIOS-u ali nista. Mislim da je to nastalo posle pozivanja opcije u BIOS-u: "Load Optimized Defaults", a takodje sumnjam da je neispravno flashovan BIOS ranije (nije moj komp.)

Ajde, ko zna, neka pomaze...

I ja imam slican problem, samo sto se u mom slucaju radi o novoj konfiguraciji koju sam sam sklapao. Kada boot-uje sa HDD-a staje na Verifying DMI Pool Data..., a kada podesim Boot Sequence na 1-st Boot Device CD-Rom, a 2-nd Boot Device na HDD-0, i kada ubacim instalaciju za Windows XP, on se posle odbrojavanja Pres Any Key to Boot from CD-ROM.......
normalno podize. Proveravao sam da li je particija c: podesena na active i sve je u redu.
E sad, nisam bas razumeo sta ustvari treba uraditi u BIOS-u i kako, pa molim za dodatna objasnjenja. Inace, i kod mene prilikom pokretanja BIOS-a trepce nesto kao Optimized Defaults ili sl.
Posto mi je ovo prvi put da sam sklapam konfiguraciju, ja sam se bojao da je mozda trebalo da pomerim neki dzamper ili sl. Ja sam plocu ostavio onakvu kakva jeste, a cini mi se da sam i MASTER i SLAVE na HDD-u i CD-ROM-u dobro podesio.

Back