HITNO POTREBNA POMOC POCETNIK SAM

Mr.knife

Početnik
Poruka
14
Znaci podigao sam kali linux jer mi je vise dopizdio usrani Windows I imam tp link usb za wi-fi takodje inam cd sa drajverima ali ih nzm instalirat pa ako moze pomoc ,a ja mogu slikat ako je potrebno kada otvorim folder sta sve dobijem.

Послато са HUAWEI SCL-L01 уз помоћ Тапатока

Ne postoji estecko hakovanje, postoji eticko hakovanje i sluzi u svrhu pronalaska bezbednosnih propusta u odredjenim racunarskim sistemima.
Ako hoces da nesto ucis o tome, prvo procitaj od Bruce Schneier-a knjigu Applied Cryptography (mislim da ima i na srpskom prevedena). To ti je bukvar za racunarsku zastitu i bezbednost. Nakon toga mozes koristiti razne online tutorijale da naucis sto vise o mreznim protokolima. Tek nakon toga mozes se baviti hekovanjem (etickim, ili neetickim, licni izbor).

Богме, иако прилично познајем информатички терен, нисам имао муда да инсталирам тај дистро, КАЛИ Линукс. :zddm2:
Ja sam shvatio da sam prvo trebao instalirati Ubuntu ili neki laksi Linux al nmvz skontacu ja sve nece mi biti prvi put da se gubim u svetu tehnologija sta god da sam radio na kraju bih se snasao uvek [emoji1]

Ma daj, da bi te neko lovio, treba da ima jak razlog. Security attack nije jeftin, i niko nece da trosi resurse ako ne moze pritom da zaradi nesto, ako mu se ne isplati.
Sve se svodi na odnos ulozenog-dobijenog.
Preporucujem ako vec hoces da se igras, igraj se uvek sa portable operativnim sistemima, na taj nacin ostavljas samo tragove na mrezi, ali ne i na lokalnom racunaru.

Na sta konkretno mislis sa tim "od napadaca postajes meta" izgubih I ja muda od jednom XD

Нађи неки други дистро па инсталирај, ухватио си се најопасније ствари. Као немаш појма, а а ухватио си се да хакеришеш.

Ради како хочеш. :)

И није у реду да навлачиш Народ да их Амерички и НАТО хакери разбију.

Зар ти невидиш друге теме на овом ПДФ-у где се дискутује о Линукс дистроима?

Poslednja izmena:
Нађи неки други дистро па инсталирај, ухватио си се најопасније ствари. Као немаш појма, а а ухватио си се да хакеришеш.

Ради како хочеш. :)

Зар ти невидиш друге теме на овом ПДФ-у где се дискутује о Линукс дистроима?
Oke u svakom slucaju hvl na upozorenju, vidim I ti imas iskustva u tim vidama ili ni se bar cini [emoji1]

Ma daj, da bi te neko lovio, treba da ima jak razlog. Security attack nije jeftin, i niko nece da trosi resurse ako ne moze pritom da zaradi nesto, ako mu se ne isplati.
Sve se svodi na odnos ulozenog-dobijenog.
Preporucujem ako vec hoces da se igras, igraj se uvek sa portable operativnim sistemima, na taj nacin ostavljas samo tragove na mrezi, ali ne i na lokalnom racunaru.

Не сери на гладан стомак.

- - - - - - - - - -

Oke u svakom slucaju hvl na upozorenju, vidim I ti imas iskustva u tim vidama ili ni se bar cini [emoji1]

Нема на чему.

Ако си озбиљан, и треба ти добар и сигуран достро, за твоје личне потребе да непадаш у очи страним обавештајним службама и хакерима, одабери од активних дистроа, као на пример, ОПЕНСусе, МИНТ, РОСА Линукс, ЦхалетОС, Федора ....

Poslednja izmena:
Не сери на гладан стомак.

- - - - - - - - - -

Нема на чему.

Ако си озбиљан, и треба ти добар и сигуран достро, за твоје личне потребе да непадаш у очи страним обавештајним службама и хакерима, одабери од активних дистроа, као на пример, ОПЕНСусе, МИНТ, РОСА Линукс, ЦхалетОС, Федора ....
Ali ja sam citao da je najbolji Kali[emoji50]
Ljudi pisu da je on najsigurniji I imaju odredjene mere pred ostroznosti kao npr da trepa zastiti wpn I pretrazivanja da se vrse preko tora I po mogucnosti da se napadi izvrsavaju iz kafica ili nekog lokala kako bi se trag zamaskirao

Ali ja sam citao da je najbolji Kali[emoji50]
Ljudi pisu da je on najsigurniji I imaju odredjene mere pred ostroznosti kao npr da trepa zastiti wpn I pretrazivanja da se vrse preko tora I po mogucnosti da se napadi izvrsavaju iz kafica ili nekog lokala kako bi se trag zamaskirao

Па слушај онда њих, што си дошао овде да се жалиш? :)

Кад већ толико си сигуран и знаш, дај укажи ми где је "шупаљ" дистро који ја користим, РОСА Линукс?

Ај пробај да ме хакујеш. :)

Poslednja izmena:
Па слушај онда њих, што си дошао овде да се жалиш? :)

Кад већ толико си сигуран и знаш, дај укажи ми где је "шупаљ" дистро који ја користим, РОСА Линукс?

Ај пробај да ме хакујеш. :)
A ne ti mn nisi shvati naprotiv ja nzm skoro nista u teoriji znm veoma malo jer sam citao nesto I nesto gledao ,a instalirao sam linux da bih poceo uciti u praksi za pocetak cu pokusati samo hakovati netove po kraju a kasnije ako budem znao nesto vise mzd I pojusam ,a mzd I ne jer je opasno msm po tvojoj prici cak preopasno [emoji4]

A ne ti mn nisi shvati naprotiv ja nzm skoro nista u teoriji znm veoma malo jer sam citao nesto I nesto gledao ,a instalirao sam linux da bih poceo uciti u praksi za pocetak cu pokusati samo hakovati netove po kraju a kasnije ako budem znao nesto vise mzd I pojusam ,a mzd I ne jer je opasno msm po tvojoj prici cak preopasno [emoji4]

a šta si se odmah zaleteo za hakovanje, to su đavolska posla
uzmi pa se malo udubi u bogat i lep Linux sistem, šteta da ne upoznaš
kako on funkcioniše i osetiš čar slobodnog softvera tj. izvornog koda i njegove fleksibilnosti, a ima na bezbroj varijanti i mogućnosti

a šta si se odmah zaleteo za hakovanje, to su đavolska posla
uzmi pa se malo udubi u bogat i lep Linux sistem, šteta da ne upoznaš
kako on funkcioniše i osetiš čar slobodnog softvera tj. izvornog koda i njegove fleksibilnosti, a ima na bezbroj varijanti i mogućnosti
Ma I ja sam se zadivio kada sam citao o linuxu I kada sam shvatio koju slobodu pruza I sigurno ce kad tad windows da propane ali svi unix sistemi ce da opstanu zbog odredjenog broja ljudi koji znaju sta oni pruzaju

Ma I ja sam se zadivio kada sam citao o linuxu I kada sam shvatio koju slobodu pruza I sigurno ce kad tad windows da propane ali svi unix sistemi ce da opstanu zbog odredjenog broja ljudi koji znaju sta oni pruzaju

neće windows propasti, ustoličio se on dobro, a i monopol odlično radi za njega,
ali ti recimo kao korisnik Linuksa, svojim interesovanjem, proučavanjem i popularizacijom kod drugih potencijalnih linuksaša,
automatski doprinosiš njegovom razvoju

neće windows propasti, ustoličio se on dobro, a i monopol odlično radi za njega,
ali ti recimo kao korisnik Linuksa, svojim interesovanjem, proučavanjem i popularizacijom kod drugih potencijalnih linuksaša,
automatski doprinosiš njegovom razvoju
Sve je moguce sto se Windowsa tice ,a sto se tice Linuxa naravno trudicu se sto vise da doprinesem I kada ga bolje upiznam sigurno cu pokrenuti serijal na YT o mogucnostima koje Linux pruza :D

Back