Hitno potrebna pomoc oko maceta!

ilDuceo

Početnik
Poruka
7
Ovako, u dvoristu sam pronasao petoro macica od kojih su cetvoro bili mrtvi. Verovatno ih je neko ostavio tu jer se u blizini nalazila i kutija. To jedno sto je prezivelo sam uzeo i pokusacu da ga prehranim. Treba mi pomoc jer ne znam ni koliko je mace uopste staro. U prilogu je slika, pa bih molio iskusnije clanove foruma da mi kazu otprilike koliko je maca stara i na koji nacin da je hranim? Sada to cinim omocu sprica, ali ide prilicno tesko. Na nekoj temi sam pronasao da treba razblaziti kravlje mleko sa malo vode i dodati zumanjce. Ovo je drugi dan kako je kod mene. Za sada se drzi, bar mislim, dobro. Na slici deluje mokro jer sam je neposredno pre slikanja malo prebrisao vlaznom krpom. Jos uvek nije skroz progledala, mada se oci malo vide. Usi su prilicno male, mislim da nema zubica jos uvek.
Pozdrav.

evo i link do slike:
maca.jpg

Trško je proceniti starost pomoću slike...možda 3-7 dana...da li ima pupčanu vrpcu.......moj savet je da odmah potražiš neku mačku dojilju.....
Potraži na fb.....moja mačka je prihvatila u dva navrata početkom leta mačiće sa fb...jedno je preživelo drugo nažalost nije....više ne doji jer su mačići porasli.....
Moj savet je da kupiš mleko za mačiće...to je najsigurnije a i štedi ti vreme i trud........
Za prvu pomoć "Ishrana malih mačića"

Kupi odmah "Kolostrum" mače je bez imuniteta iz majčinog mleka......

Poslednja izmena:
Ne daj mu niposto kravlje ili bilo koje drugo mleko osim macijeg, bubrezi ce mu otkazati i uginuce. Mackama ne treba davati mleko, one ga piju je im se daje ali je opasno jer je namenjeno iskljucivo teladima i to do odredjenog uzrasta. Pitaj veterinara sta da radis ili mu nadji macku koja ce ga dojiti.

Trško je proceniti starost pomoću slike...možda 3-7 dana...da li ima pupčanu vrpcu.......moj savet je da odmah potražiš neku mačku dojilju.....
Potraži na fb.....moja mačka je prihvatila u dva navrata početkom leta mačiće sa fb...jedno je preživelo drugo nažalost nije....više ne doji jer su mačići porasli.....
Moj savet je da kupiš mleko za mačiće...to je najsigurnije a i štedi ti vreme i trud........
Za prvu pomoć "Ishrana malih mačića"

Kupi odmah "Kolostrum" mače je bez imuniteta iz majčinog mleka......

Nema pupcanu vrpcu, samo se vidi mala ranica na kojoj je krasta (vidi se da je jos osetljivo). Pokusacu da pronadjem macku, a do tad ce morati na spric.

Ako je pupak već otpao, dobre su šanse da je ono ipak posisalo bar malo kolostruma ali ipak ne bi bilo loše da mu i to nabaviš. Posle će biti dobra i bebi-formula, napravljena malo gušće nego za bebe, ako u uputstvu piše da na jednu mericu ide 30ml vode, ti sipaj 20ml. I što kaže NF, dezinhikuj mu pupak. I OBAVEZNO mu kad se probudi i posle hranjenja trljaj pišu i guzu mokrom krpicom, ili još bolje peškirićem, i masiraj mu stomačić nežno, kružnim pokretima, tako malo mače verovatno ne može samo da pi.ški i ka.ki.

Pre neko vece sam na ulici nasla malo mace,a u blizini nigde macku ni druge macice.
Ko zna koliko je maleno lutalo,brzo seta al jos malo posrce.

Uglavnom tu noc sam joj stavila u poklopac neki malo jogurta i pola pastete i ujutru je sve bilo prazno-pojela.
Juce nije pokazivala volju za hranom, a vrsila nuzdu sve ok,jos ne zna za sta sluzi pesak :hahaha:

Zvala vet kaze da pravim onu smesu mleko,zumance pavlaka al mace nece samo da jede.
Na spric joj dajem,evo bas sad 10ml na silu . Onako ispruzi jezik ko da sisa.

Sta jos da joj dajem,ocigledno bi da sisa,al to nije dostupno.
Ima 500g, gljivice na nosu (mazem daktanolom) i puna je buva bila,okupala je al ima jos po koja na glavi uglavnom.
Trebim ih rucno,da je ne kupam svaki dan.
Rekla bih da mece ima 3-4 nedelje.
Veselo je,mjauce,zivahno,ima jak ugriz i kandze,spava :))

posle kupanja

a slike su od te veceri kad sam je nasla,prljavu i buvaru

Prilozi

• b.jpg
    b.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 14
  • b2.jpg
    b2.jpg
    33,7 KB · Pregleda: 17

Back