HITNO MI JE POTEBNA POMOC SQL 2008 EXPRES DATA BASES

Darko Pejakovic

Početnik
Poruka
23
POTREBAN MI JE POMOC SQL 2008 EXPRES DATA BASES

oko sql 2008 expres data bases

inistalirao sam ovu bazu i kad hocu da uspostavim kontakt sa novom bazom koju sam ja napravio i kad hocu da je preko data bases desni klikom misa i onda kliknem na ATTACH i dodjem do toga da uspostavim vezu sa svojom bazom dobijem sljdecu poruku::

U ATTACH fajlu sam dodao koji problem imam,
pa ako neko moze da mi pomogne da rijesim ovaj problem

HVALA SVIMA
pokrenut kao administrator.PNG
greska kod uspostavljanja veze sa bazom.PNG

Poslednja izmena:
Pise da program ne moze pristupiti tom fajlu zato sto taj fajl koristi neki drugi proces ( koji trebas prvo ugasiti )

Ovaj desni - Pristup je odbijen ka tom fajlu koji pokusavas da otvoris ili kreiras ..

ali koji proces trebam da ugasim,ja imam instaliran i visual studio 2010 i provjeravao sam da nije tamo sta ali ne mogu naci da bilo sta radi,to sam i ja vidio da mi pokazuje da radi neki drugi proces ali ne mogu da skontam sta radi,imam i wamp server instaliran
da li je moguce da nesto od toga smeta,

pozdrav

ali koji proces trebam da ugasim,ja imam instaliran i visual studio 2010 i provjeravao sam da nije tamo sta ali ne mogu naci da bilo sta radi,to sam i ja vidio da mi pokazuje da radi neki drugi proces ali ne mogu da skontam sta radi,imam i wamp server instaliran
da li je moguce da nesto od toga smeta,

pozdrav

Moguce da smeta ili je neki port zauzet ili proces blokira da se taj fajl otvori :)

Skini ovaj program http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Ultimate-Process-Manager.shtml i instaliraj i pokreni u toku rada i vidi koji procesi rade i koje programe pokrecu , pa ugasi onaj za koji sumnjas da ometa SQL Server

i ovaj Port Scanner http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Network-IP-Scanner/Local-Port-Scanner.shtml da proveris koje portove imash otvorene :)

Pogledajte prilog 286391
to su moji portovi sta mislis da li oni smetaju ili nesto drugo

Koje portove koristis za SQL server ?

Tu imash 70 porta otvorenih , ne vidim sve ;)

Ja imam oko 20 porta otvorenih btw

Gledaj da li imash otvorene iste portove kao SQL server sto koristi - ako imas ugasi sve iste, jer guse i ometaju Port za SQL server

Koje portove koristis za SQL server ?

Tu imash 70 porta otvorenih , ne vidim sve ;)

Ja imam oko 20 porta otvorenih btw

Gledaj da li imash otvorene iste portove kao SQL server sto koristi - ako imas ugasi sve iste, jer guse i ometaju Port za SQL server[/QUOTE

Drug malo mi je ne poznato koji su to portovi i kako da to vidim gdje su portovi za sql??posto sam ja pocetnik u bazama sql-a??kako ih zatvaram??

Poslednja izmena:
Kada se prijavljuješ ne biraj Sql Server Authentacion nego Windows Authentacion.

JA KAD SE PRIJAVLJUJEM BIRAM WINDOWS AUTHENTACION...

nego meni daje sad drugi jos problem,kad uspijem da attach-ujem data basu on mi prijavljuje sljedecu gresku:
cijeli zaslon.jpg

kao da ja imam jos neku drugu bazu napravljenu ali u stvari to mi je jedina jer sam tek sad poceo da radim sa sql bazama podataka,imam instaliran i visual studio 2010,wamp,jel kad se prijavljujem na sql management studio on se kaci kao na moj user koji je od racunara,i ne mogu da rijesim problem vec 5 dana se patim oko toga kako da uspijem konacno da startujem bazu i sve sto treba kod nje....

Kada si instalirao SqlServer jesi li uključio Mix(obe vrste konekcije i Windows i Sql Server authentacion)?
Desni klik na naziv servera - Properties - Security pa vidi šta imaš tamo?

nisam,ukljucen mi je samo windows,tog se sjecam da kad sam instalirao server.Jel bi trebao imati obe ili samo jednu??

ovako kod mene izgleda kad hocu da se konektujem

konekcija na server.jpg

konekcije servera.jpg

Poslednja izmena:

Back