DevicaZ:Da objasnim odkud ovoliko zahvaljivanje:
Sa veterinarima imam veoma lose iskustvo.Poslednji, kad je uginula ta maca koja je svakog dana dobijala druge antibiotike (!) da bi na kraju uginula od pogresnog leka protiv glista, rekao je da ima kod kuce iste takve mace i to koliko hoces njih i da ce mi dati jednu da se ne sekiram.Naravno, sve to podrugljivim tonom, a macka se toliko mucila pre nego sto je uginula da je bilo strasno!
To bi bilo isto kao kada bi lekar rekao da ima istu takvu npr. babu kod kuce, pa ako ovu koju si doveo da je leci - ubije, dace ti svoju.Uzas!
Mislim da je poziv veterinara daleko komplikovaniji od lekarskog jer zivotinje ne umeju da kazu sta ih boli. Zato se toliko i zahvaljujem jer prvi put da "vidim" jednog zaista strucnog coveka koji ne samo da se razume, nego i voli zivotinje. Nailazila sam i na veterinare koji bi mi odmah rekli da se ne razumeju u male zivotinje- sto mislim da je postenije nego da je ubije svojim neznanjem. Napominjem da zivim u relativno maloj sredini, gde nema mnogo veterinara i prava je sreca odneti mu bolesnu zivotinju a da je ne ubije.
Sta sada meni ostaje nego da kazem jedno veliko hvala na ovako lepe reci.Sto se tice veterinara iz manjih sredina,stvarno je retkost naci nekog ko se razume u male zivotinje.Nisu ni oni potpuno krivi,jel da bi neko mogao da bude dobar veterinar za male zivotinje mora mnogo da radi na tome a nazalost u manjim sredinama mu se to nemoze isplatiti. Moja je sreca da zivim u relativno vecoj sredini i da sam imao prilike da radim u jednoj velikoj veterinarskoj bolnici( preko 100 zaposlenih) u UK i da sam upoznao vlasnika te bolnice koji je moj veliki prijatelj i koji mi nesebicno prenosi znanje sto kod nas niko nece jel se svi boje da mu sutra ne budes konkurencija.