Hitna pomoć za životinje

• Začetnik teme Začetnik teme aja63
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

aja63

Ističe se
Poruka
2.290
U današnjim novinama (24 sata), pročitala sam, da početkom 2012. počinje da radi hitna pomoć za životinje.Imaju mobilni rendgen aparat i vozilo, sada završavaju ambulantu, a radiće na poziv javnih službi i građana i sa napuštenim životinjama i sa vlasničkim.Napuštenima će pružati prvu pomoć i transportovati ih u polikliniku "Veterine Beograd", a za vlasničke će biti poseban broj sa komercijalnom cenom(mada nisu napisali koliko, jer će je utvrdit grad).Mislim da je ovo divna vest:D, nažalost, za sada, samo u Beogradu.
Napisali su i da je podneta inicijativa za Policiju za životinje MUP-u, ali pošto nije bila predviđena ovakva služba u Zakonuo policiji, moraju da se donesu neki silni interni akti.Znajući koliko su ovi naši ažurni, verovatno ćemo se načekati:roll:

MJAU - Otkada je keruša Mila, kojoj su prošle godine u naselju Medaković surovo odsečene sve četiri šape, spasena samo zahvaljujući slučajnim prolaznicama, gradska uprava počela je da razmišlja o uvođenju Hitne pomoći koja bi na vreme zbrinjavala povređene životinje.

- „Veterina Beograd” je već u maju primila donaciju Fonda „Mila” - mobilni rendgen aparat za životinje. Nedavno je nabavljeno vozilo Hitne pomoći, a poslednjih dana u toku je završno sređivanje ambulante i nabavka preostale medicinske opreme - kažu u „Veterini Beograd”.

Hitna pomoć radiće na poziv javnih službi i građana u slučajevima povređivanja (slučajnog i namernog) napuštenih i vlasničkih životinja kojima je neophodna hitna intervencija. Služba će pokrivati neophodnu prvu pomoć i transport u polikliniku „Veterine Beograd” koja se bavi lečenjem različitog spektra bolesti životinja. Za vlasničke pse će se pozivati broj pri „Veterini” sa komercijalnom cenom intervencije za vlasnike koju će grad utvrditi.

- Podneli smo inicijativu MUP-u za osnivanje Policije za životinje jer će ona biti služba Policijske uprave Beograd. Pošto ovakva jedinica nije bila predviđena Zakonom o policiji i unutrašnjim uređenjem policijskih formacija, potrebno je da Ministarstvo unutrašnjih poslove donese interne akte kojima će se ustrojiti jedna ovakva služba - kažu u Sekretarijatu za komunalne poslove.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/...ivotinje-na-ulicama-pocetkom-2012/23133.phtml

Poslednja izmena:
Vest iz današnje Politike-Juče je počela da radi Hitna služba za pse i mačke pri ambulanti "Veterine Beograd", u Bulevaru despota Stefana 119, tel.062- 8090-333, od 8-16 časova, na koji građani mogu prijavljivati povređene i bolesne životinje, a rade i toksikološke preglede, zbog namernog trovanja životinja.z:)
Taksa za opasne pse počinje da se naplaćuje od februaraz:(

Mislim da bi bilo i lepo i korisno da na ovoj temi prenosite svoja iskustva sa ovom novom službom i da dajete predloge za što bolji radz:)iskreno se nadam, da će ova neophodna služba pomoći mnogim životinjama, pišite, pomozimo im, oni nemaju nikoga osim nasz:lol:

Na žalost, ovu "hitnu pomoć" ne krasi i "hitno" radno vreme. A nisu baš ni svaki put raspoloženi da dođu po psa. Tako, uzdajemo se i dalje u sopstvene resurse i privatan sektor.
Ispravite me ako grešim, ali ,mislim, da je Gradu potrebna služba koja radi od 20h i subotom i nedeljom ....

Poslednja izmena:

Back