Hitna pomoc oko dizanja sistema

Labudilo

Početnik
Poruka
3
Pozdrav!

Imam problem sa reinstalacijom Windows 7 operativnog sistema na Samsung lap topu preko USB flesa.
Kada udjem u bios i podesim kao prioritet usb Sandisk sacuvam i izadjem i onda opet pritisem f10 kako bi bilo potvrdjeno da se sistem odatle dize. i naravno opet izaberem Sandisk i nakon svega toga sistem se samo podigne normalno i uopste ne pocne instalaciju kao da ignorise sve sto je podeseno u biosu....

Da li znate sta bi moglo da bude u pitanju?
Hitno je jer mi je usla neka viruscina u lap top i neizdrzljivo je.

Fles je ranije koriscen na drugom kompu za instalaciju Windows 7 tako da ne verujem da je do toga.

Pritisni f8 pre nego sto se bootuje win 7
Ides na Safe Mode with Networking.
Cancel System restore
https://support.microsoft.com/en-us/help/17419/windows-7-advanced-startup-options-safe-mode
Kad se bootuje safe mod skines neki free antivirus i instaliras i nadogradis defenicije kad to odradis onda skeniras kad zavrsi skeniranje onda izbrises viruse Kad to zavrsi skines Malwarebytes Anti-Malware ali odcekiraj trial period kad ga pokrenes update i sacekaj da ti proces skeniranja zavrsi kad zavrsi suimnjivci zavrsavaju u karantinu kad sve to zavrsis vidi sta se desava

Poslednja izmena:
Pritisni f8 pre nego sto se bootuje win 7
Ides na Safe Mode with Networking.
Cancel System restore
https://support.microsoft.com/en-us/help/17419/windows-7-advanced-startup-options-safe-mode
Kad se bootuje safe mod skines neki free antivirus i instaliras i nadogradis defenicije kad to odradis onda skeniras kad zavrsi skeniranje onda izbrises viruse Kad to zavrsi skines Malwarebytes Anti-Malware ali odcekiraj trial period kad ga pokrenes update i sacekaj da ti proces skeniranja zavrsi kad zavrsi suimnjivci zavrsavaju u karantinu kad sve to zavrsis vidi sta se desava

Malwarebytes Anti-Malware mi je vec iskoriscen, virus vise nije u kompu ali se desilo ovo:

14030853_10205399017495170_667391092_n.png

Svi ti beli fajlovi su nekada bile slike/muzika (pun je desktop toga), kada je virus usao (izvor virusa je sajt "Gledaj sa prevodom"..) svi fajlovi su postali beli/prazni pozadina se promenila sa upustvima kako vratiti fajlove i neki audio sa zenskim glasom je citao to napisano, naravno nacin za vracanje fajlova je bio placanje..... Sa desne strane vidis chrome i uputstva "decrypt my files" koji je stigao sa virusom.

Srecom nestali fajlovi mi nisu vazni i sada samo zelim da reinstaliram windows ali ocigledno da mi bas i ne ide... :dash: :dash:

Pozdrav!

Imam problem sa reinstalacijom Windows 7 operativnog sistema na Samsung lap topu preko USB flesa.
Kada udjem u bios i podesim kao prioritet usb Sandisk sacuvam i izadjem i onda opet pritisem f10 kako bi bilo potvrdjeno da se sistem odatle dize. i naravno opet izaberem Sandisk i nakon svega toga sistem se samo podigne normalno i uopste ne pocne instalaciju kao da ignorise sve sto je podeseno u biosu....

Da li znate sta bi moglo da bude u pitanju?
Hitno je jer mi je usla neka viruscina u lap top i neizdrzljivo je.

Fles je ranije koriscen na drugom kompu za instalaciju Windows 7 tako da ne verujem da je do toga.

evo da ti kažem - NEMA ŠANSE!
isto sam na mom ljubljenom Samsungu NC10 pokušao instalaciju Win7 preko USB-flash memorije,
nekoliko različitih boot programa... NEMA ŠANSE

štagajaznam zašto?

uzeo sam spoljni DVD prikačio na netbook sa istom instalacijom koja nije htela sa USB-a - i ona je radila kako treba!
Čini mi se da je problem ako imaš 1GB RAM-a

Rasejani Prorok

E onda stvarno ne znam jer mi dvd citac nekad radi nekad ne radi!!
Doduse imam 4gb rama....

Za sve one koji planiraju da kupe lap top u skorijoj buducnosti, od srca savet NE UZIMAJTE SAMSUNG! Jeste da je ovome 5 godina zivota ali brate bios im je katastrofa.

Скини неку живу верзију линукса, - убунту, дебиан ... Набаци на усб и преко тако подигнутог линукса одради форматирање хард диска.
После тога ћеш моћи да инсталираш виндовс.

Back