HITNA NEOPHODNA POMOC - PROBLEM

Andrejee

Početnik
Poruka
25
Pozdrav
pre 5 dana mi se macka omacila i imala je veoma tezak porodjaj, izbacila je posteljicu zajedno sa macicima kojih je bilo 5, svi su bili razbacani po celom dvoristu i macici i posteljice, a ona je toliko imala tezak porodjaj da ni najmanje nije marila za macice....sada lezi na mestu gde je omacila 2 maceta, tacnije tu lezi otkako se porodila, i povremeno ustaje, ali nisam je video da ustaje, vec kada sam proveravao to mesto, nje nije bilo tu....zasto ustaje i sta radi dok ustaje, ne znam, ali ustajala je i juce i prekjuce...prekjuce je pojela malo mesa, ni polovinu "cevapa" kolicinski i pila je mleko, juce je pojela jedva jednu nit mesa i pila je malo mleka, a danas nece da pije ni mleko ni da jede meso, i cini mi se da joj je sve gore....da li ima nade da ce preziveti, da li moze tu nesto da se ucini ?

Pravo kod veterinara....dok nije kasno....ukoliko je komplikacija od porodjaja...ili zaostalo mače u stomaku....
Možda je nastupili i neka infekcija ili sepsa pa trebaju antibiotici i sl.
Nisi napisao odakle si pa da ti neko preporuči nekog veterinara......javi šta si uradio....

PS: U krajnjem slučaju ako nemožeš tako brzo do veterinara 1/4 nekog atibiotika npr "pentrexyl"500mg razmutiti u malo vode (5ml iz šprica) i ušpricati u usta na 8h......ponavljam ovo samo u krajnjoj nuždi....veterinar je presudan u ovom slučaju...

Back