Hit – električni automobil koji košta 4.500 dolara. Kineski privredno politicki uspeh

zemunski kej

Elita
Poruka
21.944
Taj veoma kompaktni automobil se pokazao kao pravi mali hit i doneo je kineskom proizvođaču automobila, SAIC Motoru, veliki prihod. Hong Guang Mini EV sa značkom Wulinga u Kini, proizvodi se u saradnji s američkim proizvođačem automobila General Motorsom.

Kako prenosi Autoblog, samo u prošlom mesecu broj prodatih automobila se udvostručio u poređenju s brojem prodatih Tesla automobila.

Iako je najpopularniji model za 4.500 dolara, uz doplatu od oko 500 dolara može da se dobije model koji ima ugrađen sistem klimatizacije.

Prema rečima stručnjaka, iako kaska za Teslom u smislu dometa jer s jednim punjenjem prelazi tek 160 km (ali, sasvim dovoljno za grad), kvaliteta i veličine, mali električni automobil to nadoknađuje na polju cene i svoje veličine.

Zbog veličine automobil je moguće parkirati bilo gde i praktičan je za velike i natrpane kineske gradove.

Mali električni EV se prodao u 25.778 komada samo u januaru, dok se Tesla, za poređenje, prodao u 13.843 komada.

Iako je velika razlika u broju prodatih automobila, prodaja električnih automobila više klase je u velikom porastu u Kini, gde je kompanija Tesla samo u prošloj godini povećala prodaju za duplo.

https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2021&mm=02&nav_id=1818804

2079655561603a62dff3754044048118_v4_big.jpg

Ovo bih odmah kupio,domet 160 km po gradu dovoljno. Ne bih ga ni koristio za autoput ,na letovanje da vozim 10 h nikad nisam voleo

Poslednja izmena od moderatora:
Jel moze da se puni na steker,kako cu sa cetvrtog sprata
Moze.Spustis kabl do auta i za par sati ga iskljucis i na pecanje do 80 km daleko da bi mogao da se vratis sa 1 punjenjem. Pazi zaboravi na benzisku pumpu,ne teeba ti ni ulje za motor, Mozda malo za menjac,ne znam da li treba voda za hladnjak ,mozda nema ni hladnjak samo ventilator.

Vec dugo vremena pikiram da kupim polovnog SMARTA za dvoje ali ovi moji kuci polude kad im kazem ,nece nikada da sednu u njega. Ovaj prvo sto je nov ,drugo jeftiniji je od polovnog Smarta ,trece elektromobil je, Dodao bih tih 500 dolara za klimu. Nije problem za nov autic.
To znači da si samo ostario

Vec dugo vremena pikiram da kupim polovnog SMARTA za dvoje ali ovi moji kuci polude kad im kazem ,nece nikada da sednu u njega. Ovaj prvo sto je nov ,drugo jeftiniji je od polovnog Smarta ,trece elektromobil je, Dodao bih tih 500 dolara za klimu. Nije problem za nov autic.
IMG_20201115_141731_1.jpg

Sa 30km/h sam ušao u ovu krivinu sa Smartom.
Mesto dešavanja-Zagreb.
Jedva živ sam uspeo da izbegnem ove betonske bankine.Jedva.Završio desno na toj tamo travi.
Polovna prednja felna 50€ i još je nije bilo.Razlikuju se za dizel i benzin.Majstor je onda ispravljao ovu.
Znači.Beži od toga u tri pi.čke materine.
A o elektronskim koje kakvim bubicama da ne pričam.Znači....

Crni Smart kabriolet Brabus.Dečački.:per:

Beži bre brate u qr,ac.

Back