Himna...

Ne znam sta je odsvirao, al znam sta je napisao u objasnjenju. Prenosim u celosti:

" Motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao sam u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svijest u deponiju idiotarija. Nadriljekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju - kao najbudalastiji primeri širenja dezinformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti bezočni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima.

Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža, koje su omogućile baš svima da pišu, razglabaju, javno tumače stvarnost i postavljaju razne teoriije zavjere. Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pjesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zavjerama.

Djeluje kao da je dobar dio populacije poptuno izgubio kompas i razum - ne znajući više kome da vjeruju, skromno znanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju. Dakle - nemam običaj da kritikujem u prazno - bez predloženog rješenja. Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest - prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja - s obzirom da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom
“raskrinkavanje“ - dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku “ fake news”, koja dominira internetom.
Uživajte u slušanju i gledanju . " :hvala:Himna, rekoh li..:D

ova vam jos vise stoji
Kako je lepo biti glup,
Kako je lepo biti glup,
Stoka ume da nervira,
Gutaj sta ti se servira,
Kako je lepo biti glup.
Kako je lepo biti glup,
Kako je lepo biti glup,
Bolje mozak sakrivati,
Pa cutati i plivati,
Kako je lepo biti glup.
Ne bavi se politikom,
Spavaj, radi, cuti, jedi
I ne veruj vise nikom,
Lezi, dig se, ustaj, sedi!
Lezi, dig se, ustaj, sedi
Kosa gori ispod slema,
Valjamo se po prasini,
Niko od nas pojma nema,
Da smo davno u masini
Da smo davno u mašini
O kako je lepo biti glup,
O kako je lepo biti glup
Mani glavu, pasi travu,
Glup si, nisi ti u pravu,
Kako je lepo biti glup!
Kako je lepo biti glup,
Kako je lepo biti glup,
Bas te boli sta ti rade,
Ko te laze, ko te krade,
O kako je lepo biti glup!
Ne bavi se politikom,
Spavaj, radi, cuti, jedi
I ne veruj vise nikom,
Lezi, dig se, ustaj, sedi!
Lezi, dig se, ustaj, sedi
Kosa gori ispod slema,
Valjamo se po prasini,
Niko od nas pojma nema,
Da smo davno u masini
Da smo davno u mašini
O kako je lepo biti glup,
O kako je lepo biti glup

Poslednja izmena:
Inace sto se tice Amadeusa, aj' sto od skole ima samo mali odmor, ali dovoljno je zagledati se u facu pa izvesti uopstene zakljucke o IQ-u i karakteru:
res_1583333624_rambo-amadeus-pravi-kucu-ljubavi.jpg

:mrgreen:
Antonije_Pusic_Rambo_Amadeus.jpg

:rotf:

Poslednja izmena:
Ali, u ovoj rupcagi se uglavnom pojavljujete samo vi koji mrzite zavere a volite i postujete BBC... ;)
Tako da je himna na mestu...
Pazi da ti objasnim ja nesto oko ove rupcage.
Dugo sam vec na ovom forumu na moju radost i sramotu.
Ovaj konkretan podforum nekad je nosio vrlo prost i razuman naziv - "Misterije".
Privlacan i zanimljiv, jer je to nesto sto u manjoj ili vecoj konstanti oduvek zanimalo ljude.
Onda krecu moderacijske igre i igrice, i preko noci neka `mudra` glava odlucuje da se
sve sto se (jos) ne ume objasniti, bilo naukom ili religijom, podvede pod kolokvijalan naziv "zavere".
Pritom jos i "teorije", sto ce ga reci `triput ga meri, a jednom seci`;)...pre nego sto skocis u bunar.:D:lol:
Elem, od tog trenutka krece derogacija smislenog sadrzaja na koje se ovde moze naleteti. Ne nuzno ka goroj atmosferi,
buduci da su i "Misterije" dobro poznavale nekolicinu svojih `vedeta` u dobro uhodanim i naostrenim, ali i potkovanim ulogama.
Bejahu tu diskusija iz raznih pravaca, zanimljivih naucnih i para-naucnih tvrdnji iz raznorodnih izvora bukvalno specijalizovanih za
samo ime podforuma, bilo je svakako i tada i tu svakovrsnih zanesenjaka i ponesenjaka, skeptika i cinika spram kojih biste prostli
kroz takav spalir sprdnje i tumbasanja da biste dooooooobro razmislili sta cete kome da odgovorite na zadato pitanje, u kom god tonu da je,
pre nego li vam bilo palo na pamet da bilo sta napisete....ali,sa ove distance, mogu pouzdano da kazem, ma koliko se oni cak i tada medjusobom
krstili pridevima i atributima, nije bilo toliko, bar se meni tako cini: ludaka, mracnjaka, polovnjaka, surih neznalica, agnostika koji ponosno masu
nekim sveze patentiranim zastavama personalne bedoce, nihilista koji ne znaju gde im je doope gde im je glava (Rambo bas leepo ilustrovao u spotu:per:).
Ako atmosferu te i tadasnje diskusije i ucesnike koji su je stvarali uporedim sa danasnjom, mogu je nazvati sustastveno, ili kvalitativno boljom, lepsom i
znacajnijom. Stavise - strastvenijom, dakle i uz vise ljubavi i postovanja prema fenomenu nepoznatog, neznanog, spekulativnog. Apropo, ovu danasnju, cak razredjeniju, lisenu te ostrascenosti, ali i postovanja prema bilo cemu, rasparcanu u svakoj mogucoj "samoj sebi razresenoj" misteriji, jer savremeni infant izgleda ne moze jedan dan preziveti bez svesti da mu nesto ipak izmice iz zone "samo-po-sebi-jasnog-i-objasnjenog-ah-boze-moj!...." tu sadasnju atmosferu mogu nazvati jedino nekom varijantom Nocne More Aromatizovanog Vazduha u kojoj su mnogi srecni sto ne vide izlaz, a drugima ostaje tek nezadovoljstvo zbog promasenog ulaza. Zakljucak se prosto namece: na delu je samo jedan, kako sadrzajni - tako i statusni, opsti snobizam vremena, preslikan u jednu malu rupcagu, koja je nekada, verovao ili ne, izgledala kao - ako ne i relevantna, a ono bar zanimljiva platforma, gde su neki sadrzaji, shodno logici vremena, svakako otisli na djubriste istorije, dok su se drugi jos uvek cvrsto drzali...u svojoj otvorenoj i neobjasnjivoj - misteriji.

Poslednja izmena:

Back