hilfe...

ja sma nedavno zezala sestru kako joj je kuca preterano cista
pri tom radi ima dvoje male dece, i luda je..misim zivcana
kaze ona pa nije previse cista, kod svih njenih drugarica je tako
a nijedna njena drugarica ne radi

primetila sam kad mi dolaze jugoslovenske zene (da sveobuhvatim) ja se ubijem od lickanja kuce jer znam da zagledaju ,da i one kad dodjem umese nesto obavezno,srede ovo ono
a francusknjie jok,one te docekaju kakve jesu tog momenta,otvore kupovne kolace,skuvaju kafu,zabole ih,i ja tako kad mi one dolaze
mnogo smo optereceni time

primetila sam kad mi dolaze jugoslovenske zene (da sveobuhvatim) ja se ubijem od lickanja kuce jer znam da zagledaju ,da i one kad dodjem umese nesto obavezno,srede ovo ono
a francusknjie jok,one te docekaju kakve jesu tog momenta,otvore kupovne kolace,skuvaju kafu,zabole ih,i ja tako kad mi one dolaze

Slažem se Linda. Evo, sedim popodne i spremam neku prezentaciju, najavljuje se moja koleginica da je tu negde i svratiće na petnaestak minuta na kafu...Ja ostavljam rad i pregledavam predsoblje, dnevnu sobu, toalet-moguće slabe "tačke" ...A pri tom odlično znam kakav je haos (blago rečeno) u njenoj kući ( za moj ukus, da se razumemo) i da ona neće ni primetiti ni sav taj "red i čistoću" u mojoj...Eto...

Nemam jer mi ne treba.svi smo odrasli i svako se brine da je sve kako treba.Da nije tako,da sam sve radim nasla bih neku pomoc bar povremeno.Cista kuca je jako vazna stvar,ali biti rob krpe i usisivaca i misliti da samo ti to znas mi je malo cudno.Postoje mnogo ljepsi nacini za provesti vrijeme od mrdanja po kuci sa praskom .

- - - - - - - - - -

Pofrancuzi se,mani se nasih mahalusa.One i kad kupe kolac prebace ga u tepsiju pa kazu da im je malo zagorio:)

kućna pomoćnica...
da li je imate i zašto...?
da li je nemate i zašto...?
da li vam je potrebna i zašto...?
da li vam je nepotrebna i zašto...?
hvala...

ukoliko identična tema već postoji molim korisnike da mi linkom ukažu na isto, a nadležne da sankcionišu spamovanje foruma...
Nemam, nemam para, a kad bih imala para onda bi mi vise odgovaralo da npr hranu narucujem, da neko odnese prljav ves, a vrati ga ispeglanog :zaljubljena:, da neko po potrebi ide u nabavku Jer ako bih mogla da izbacim iz dnevnih obaveza prljave sudove, ves, peglanje i nabavku, onda bih radije obavljala ovo sto preostane (naravno, zajedno sa ukucanima) nego da mi se neko muva po kuci. Naravno, od toga nema nista...

Kod nas i kucnu pomocnicu kad pozoves, prethodno generalno i temeljno sredis kucu, da zena kad dodje ne pomisli svasta o nama. :lol:

Kod nas i kucnu pomocnicu kad pozoves, prethodno generalno i temeljno sredis kucu, da zena kad dodje ne pomisli svasta o nama. :lol:

hahahah
:D

pa ja, onako, zategnem krevet, i zatvorim vrata od kuhinje kad mi stizu gosti...a posluzenje, ako da stefan moze jafa, kafa instant,,,solje bez tacni, normalno....soka ima z apola case...desi se...

generalno, kuca mi je manje vise cista, nije mnogo zapustena zbog deteta, ali je uglavnom razbacano...za sta je potrebno sat vremena....i obicno, opet zbog deteta ima slatkisa, soka...a ostalo sta se nadje...:)

jednom smo moj momak i ja upali u stan, on me docekao na stanici i dovezao kuci, a stan sam ostavila u potpunom haosu, posto sam zurila da izadjem sa detetom dok je jos raspolozen...kupili smo posluzenje usput...on malo rasklonio dok sam se ja tusirala....i eto....

Nemam, jer ne bih podnela da mi neka strendžerka prčka po ličnim stvarima i da ih slaže, premešta i sl...U lične stvari ubrajam sve što imam u kući...
Povremeno imam pomoć u dvorištu, jer ne umem da orežem lozu ili grane na drrrvićima, ali to je sezonski i to platim :)

Zar nismo rekli da cemo prekinuti to sa bastovanom?:whistling:

kućna pomoćnica...
da li je imate i zašto...?
da li je nemate i zašto...?
da li vam je potrebna i zašto...?
da li vam je nepotrebna i zašto...?
hvala...

ukoliko identična tema već postoji molim korisnike da mi linkom ukažu na isto, a nadležne da sankcionišu spamovanje foruma...

Nemam, i ne treba mi, realno. U 42 kvadrata, skupa sa hodnikom, zaista nema potrebe za tim.
Nemam ni finansijske mogućnosti, a i da imam, opet mi jednostavno ne treba.
Da imamo veći životni porstor, veće finansijske mogućnosti i manje vremena, možda bih tu i tamo angažovala pomoć za tzv. velika spremanja. Tipa pranje prozora, tepisi i slično. Možda, ako bi realno bilo potrebe. Ovako nemam velika spremanja. Ova tri prozora što imam lako je prebrisati jednom u dve nedelje, svaki dan po jedan, i ne umorim se. Često se desi da, dok ja perem ovaj u dnevnoj sobi, muž uzme i opere onaj u dečijoj sobi. Očas posla, pa nakon toga zajedno pijemo kafu.
Za ostalo, svakodnevno sredjivanje i rad po kući ne treba mi.

Nemam kućnu pomoćnicu, niti ikada želim da je imam.

Ja brate mili volim da čistim, obučem trenerku za trening, istu onu u kojoj i džogiram, pustim muziku do daske i udri! Ribanje je sjajno za kanalisanje negativne energije, ja najbolje i najlepše sredim stan kada sam ljuta i besna.

Što mi sobe više cakle, tim pre sam ranije više bila doktor Džekil.
Kada završim pospremanje, polako se vraćam u kožu gospodina Hajda.

:lol:

Osim toga, ne mogu da zamislim da na to što mogu brzo i lako sama da dajem novac koji bih pre mogla da potrošim na neki kurs ili da ponovim opremu stamenog prostora (nameštaj, tehniku), sebe (odeća, obuća), putovanje i sl.

A povrh svega, da mi neko ima pristup svakom kutku stana, ne bih imala poverenja. Meni je tokom rođendanske žurke pre nestala majčina zlatna burma iz mesta koje treba izbunariti da bi se našla, tako da - Ne, hvala, sve i da mi treba. A ne treba mi.

Kućne pomoćnice su korisne i potrebne samo za stare i/ili osobe koje ne mogu fizički da postignu održavanje higijene kuće, a da se time ozbiljno ne umore do stepena kada to predstavlja njihovo zdravstveno ugrožavanje.

Za zdravu, pravu osobu opravdanja nema. Za svakakve gluposti se nađe vremena, naći će se i da se usisa i prebriše prašina. Ako je prostorija uredna, 15 min. za to je puna kapa.

Poslednja izmena:
Nemate vi pojma koliko je lepo imati kućnu pomoćnicu a naročito kad je mlađa od vas 5-10 god.a žena sa njom zadovoljna.

Ne bih se upetljavao u to.Na taj nacin imas dve zene u kuci,sto nikako nije prakticno
Ghelyon.gif

Ako se vec ima potrebe za pojacanjem,najbolje je da postoji odredjena distanca u kilometrima,taman onolika da ne moze da se iznervira i krene pesice da trazi svoje :lol:
Dok saceka bus,ili krene autom,obicno se ohladi :lol:

Back