HIIT

Mozes da kombinujes u zavisnosti od ciljeva, npr 20s teza vezba, 20s laka 20s laka, 20s teza, 20s laka 20s laka vezba, odmor 45-60s, ponovi
lake vezba "jumping jacks", trcanje u mestu, skakanje kanapa svrha je cisto da ti drzi puls
teze vezbe cucnjevi, sklekovi, bucice, "burpees", bacanje kamena s ramena, .... teze ali i ne preteske jer je cilj da se radi brzo, zavisi sta mozes da radis

20s neznaci u sada cu da uradim samo 10 sklekova, cilj ti je da radis najbrze sto mozes, ako mozes da ubacis barem jedan skelk vise

OK.... ali masti kao energent ulogu preuzimaju tek nakon 20og minuta treninga... i to je amin :) moze da varira malo gore dole... ali to je to...

Konkretno pri trcanju, a za mrsavljenje su se najbolje pokazali klasican dzoging i brzo hodanje, to je tek posle 40-og minuta.
Pisao sam iz licnog iskustva dosta o toj temi (izgubio preko 20-ak kilograma), a doticni gospodin "instruktor" koga si replicirao tvrdi da bez kardio treninga skida kilograme pacijentima, zaista revolucija koje se ni pokojna Bozen nije setila.

drago mi je što su se neki malo angažovali za temu :)
imam jedno novo pitanje
u prethodnom postu sam dao onaj primer za 20s vežba, 10 sekundi odmor, i to je jedan serija, pa se ponovi 6-8 takvih... to je već znate tabata protokol... Da li takav način vežbanja ima isti efekat kao i na primer 20 sekundi sprinta, 90 sekundi odmora itd do 10 serija... Efekat u smislu mršavljenja, gubljenja masti... Ili je "tabata" samo za nabijanje eksplozivnosti i kondicije

drago mi je što su se neki malo angažovali za temu :)
imam jedno novo pitanje
u prethodnom postu sam dao onaj primer za 20s vežba, 10 sekundi odmor, i to je jedan serija, pa se ponovi 6-8 takvih... to je već znate tabata protokol... Da li takav način vežbanja ima isti efekat kao i na primer 20 sekundi sprinta, 90 sekundi odmora itd do 10 serija... Efekat u smislu mršavljenja, gubljenja masti... Ili je "tabata" samo za nabijanje eksplozivnosti i kondicije

Ako tebi tako odgovara, onda za pocetak radi tako.

Kad osetis da bi mogao da pravis krace pauze, pocni da skracujes.

Ja sam jedno vreme vezbao na stopericu ali posle nekog vremena stvarno pocne da iscrpljuje, narocito ako pokusas to da radis svakog dana. Mada jeste zgodno za disciplinu.

Za mrsavljenje i (neko jednom rece na National Geographic-u) ubrzanje metabolizma, trebalo bi da budu dovoljne 3 serije bilo koje vezbe 3 puta nedeljno po ovom principu koji si opisao - 20 sec. vezbe (iz petnih zila), 10 sec odmora (ili laganijeg vezbanja)...

Ako sam ja to dobro razumeo, to je svega 1 min. dnevno, 3 min. nedeljno.

Sve sto mozes preko toga, jos bolje!

Iscrpljuje zato što ne treba da se radi svakog dana, minimum jedan dan pauze između. Lepo si rekao najbolje 3 puta nedeljno....

Znam, ali ja sam se plasio da se ne olenjim, pa sam zato silom vezbao svakog dana.

Racunam, ako odvezbam svaki put isto u kolikoj god da sam frci, onda nema izgovora - uvek moze.

Doduse, posle sam morao da nastavim da vezbam svakog dana iz zdravstvenih razloga...

Da li je moguće ukombinovati hiit sa treningom snage/mase
TJ da se sagorevaju masti a da to ne utiče na ugradnju proteina u mišiće , rezultat bi bio čista mišićna masa bez sala ... ?

Back