Хидро колон терапија: за и против

• Začetnik teme Začetnik teme MegiS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nisam baš shvatila da je to isto, ako nisam u pravu neka me neko ispravi. Kada popijem neki lekić više tipa dulkolaks ili onaj laksomucil ispustim dušu, budem jako iscrpljena i izmučena. Veruj mi da sam probala sve pa i ono sapun u porodilištu ali ja ne osećam nikakvo olakšanje već samo izmučenost posle toga.
Od kad znam za sebe imam stomačić, često mi se dešava da me ljudi pitaju jel čekam bebu, eto toliki mi je stomak. To je naravno posledica loše probave sa kojom se tkdj mučim poodavno. Pošto sam od onih potpuno fizički neaktivnih mislim da mi je to dobro rešenje.
Volela bih svakako da čujem iskustva ljudi koji su to radili pre nego što se podvrgnem tome.

E ovo mi se dopada - hidrokolon - resenje za fizicku neaktivnost i gojaznost...! Opa!

Nego, draga, batali ti hidrokolon i sarene laze o 'losoj probavi' - nase telo ima odlicnu probavu ako ga hranimo onim za sta je predisponirano da vari: ako ga hranimo djubretom, neuobroceno, pa sve uz dodatak hronicnog stresa i potpune fizicke lenjosti - onda nazovimo to pravim imenom a ne 'losom probavom'. Ajde ti fino kod nekog nutricioniste da ti odredi nacin ishrane, pa onda angazuj licnog trenera da ti odredi plan fizickih aktivnosti, pa malo ispeglaj svoje zivotne prioritete i tako smanji stres, i videces kako ti hidrokolon uopste nece trebati. A to - da ti neko gurne cevku anorektalno i isklistira te - zarad lenjosti da vratis svoje telo prirodi (i prirodnost svom telu) je za mene potpuno sumanuto, a bogami i u nekom smislu - vrlo autoagresivno (moglo bi se tu psihologizirati na temu pa pomenuti i potisnute seksualne pulzije, no ajde da se drzimo puke telesnosti i hidrokolona kao 'metode' - samo za sta, pitamo se sada mi??).

Ukoliko je neko zainteresovan da komentariše moju gojaznost pitam se na osnovu čega to čini.
Visoka sam 160cm i imam 51 kg.
Dobro znam koliko ishrana utiče tako da sam od trudnoće pa na ovamo znači od juna 2005. drastično preuredila ishranu. Imam dovoljan broj obroka, jedem voće sveže, ceralije raznorazne, grickam semenkice, proju pravim isključivo od kukuruznog brašna sa sve lanenim zrnevljem, jedino ne pijem baš dovoljno vode. Primetila sam poboljšanje od tada ali nedovoljno.
Pritom imam bebu od 20 meseci i provodim puno vremena trčeći za njim što napolju, što u kući. Nemam vremena da idem u teretanu ili aerobik a nemam ni puno volje jer nikad nisam volela da se bavim sportom.

Samo na osnovu napisanog u prethodnom postu, kako o 'oduvek-stomacicu' tako i o fizickoj neaktivnosti i hidrokolonu kao resenju. Nick je takodje veoma indikativan. Hidrokolon svakako nece popraviti tvoju probavu. Na tezinu bi pak mogao da utice znacajno. Samo - da li je to bas resenje, ne znam. Preuredjena ishrana od 2005 ostavlja pitanje sta je bilo sa nacinom ishrane pre nego sto je drasticno preuredjena.

Ali komentarisanje nije uopste bilo pezorativno odredjenje prema tezini (tvojoj, bilo cijoj) vec prema pomodarskim,, hitri, instant resenjima tipa hidrokolona koji ne samo sto nisu dokazani kao efikasni i zdravi nego mogu biti sta vise vrlo invazivni, agresivni i medicinski neopravdani pa i stetni.

Bez ideje i primisli da vredjam bilo ciju tezinu, creva ili odluke sta ce ciniti sa svojim zivotom.....

Back