HGST ws Hitachi ws Tosiba ws WD hdd izabrati?

taj crni sto sam ti prodao on je brz. hdd oko 130MB/S ako nije pun. uzmes na njega stavis samo windows,drajvere i nista drugo.

meni se desetka dize ko luda,ne treba mi m2. obican neki kingston, najjeftiniji ssd od 120gb. 10 sekundi... desetka je napraveljna da se dize brzo,sedmica se nece brzo dici ni na ssd disku od 250 evra.
10tka se ne moze podici za 10 sekundi ni u loodilu. Nema sanse. Jedino-zavisi od kolicine programa koji su instalirani i ciji se servisi startuju sa dizanjem sistema uporedo...

Милоше, ајде објасни ми чему та твоја опседнутост брзином подизања система?
Питам те то зато што та брзина не зависи само од диска, како то ти мислиш.
Без љутње, заслуђујеш се нечим што суштински не разумеш.
Напиши за чега користиш рачунар, гашење пожара, хитна помоћ...?
Ако ти је толико битна брзина подизања система, не гаси га, нека иде на спавање!

По питању квалитета дискова, овај графикон говори све:
Ent-SSD-capacity-shipped-3Q21.jpg

Ne pravim se lud.Nego on nije crn.Brz jeste.
Одговори ми, зашто ти брзина толико битна и да ли знаш шта све утиче на брзину подизања система.

Pogledajte prilog 1082084

Одговори ми, зашто ти брзина толико битна и да ли знаш шта све утиче на брзину подизања система.
Nije bitna, nego volim da se komp brzo uključi.
Na brzinu utiče i razni programi i podaci npr ako imaš puno podataka i programa on će da koči i biće spor.

Pogledajte prilog 1082084

Шта мислиш, каква је ситуација данас ?

Шта мислиш, каква је ситуација данас ?
Мислим да се није суштински изменила. Самсунг је и даље лидер а у причу све озбиљније улазе Кинези. Све више нуде моделе са актуелним хардвером за прихватљиву цену.
Пре пар дана могао се купити диск NVMe 1tb четврте генерације са врхунским контролером Phison PS5018-E18 и 176-то слојном меморијом micron за неких 80€. Да, диск има и драм меморију.
Све је више таквих дискова у кинеској понуди и не видим зашто би неко дао 20-30€ више за име.

Како су ти се показали ти Кинези nvme везано за трајност, тј. колико имаш уписа на таквим дисковима и колико развијају температуру ? Много хвала на саветима.
Нема ту више Кинеза. Врхунски контролер је врхунски контролер као и врхунска меморија. Спој врхунског контролера са врхунским меморијом мало се може разликовати од марке до марке. Разлика може бити само у убаченим алгоритмима али они не могу створити огромну разлику. Нијансе да али ништа суштински.
Гледао сам доста тестова на руским сајтовима са таквим дисковима и тестови показују одличне перформансе. Колико су издржљиви, то може само време да покаже.

Да ли си дуже време користио неки од тих дискова ?
Јесам диск Netac али SATA. Један од 512гб 2,5" и један од 2тб М.2. На оба сам добио гаранцију од 5 година.
Овај од 2,5" ради од септембра а овај М.2 од децембра као велика флеш меморија.
https://forum.krstarica.com/threads/fleska-od-2tb.967029/

Имам неки Самсунг nvme на лаптопу, презадовољан сам са радним температурама, температуре су око 21-22 степена, а некада и ниже. Брзина ми је мање битна, баш сам задовољан ниским температурама.

Имам неки Самсунг nvme на лаптопу, презадовољан сам са радним температурама, температуре су око 21-22 степена, а некада и ниже. Брзина ми је мање битна, баш сам задовољан ниским температурама.
Ајде са са AIDOM исчитај који је то диск, баш ме интересује?

То је диск из средњег сегмента. Мања температура је због слабијих перформанси, тј оптерећења контролера.
Диск је сасвим ок а моја опаска везана је за ниску температуру.

Poslednja izmena:
Mora da se smrzavas u prostoriji...

Back