zx16
Elita
- Poruka
- 17.545
Одавно сам размишљаомо флешки од 2 тб али....? Класичне флешке тог капацитета су реткост а и ако се нешто и нуди, углавном је фејк.
Решио сам зато да то урадим тако што сам купио кућиште за SSD M.2 дискове и онда и диск од 2тб.
Сад, око нове године, искористио сам разне попусте и одабрао комбинацију:
Преачунато у динаре, комбинација ме коштала 12.800 динара.
Одабрао сам кућиште које може читати и NVMe и SATA дискове а које ради на контролеру Realtek RTL9210-В. Контролер се у пракси показао јако добрим а лако га је и флешовати.
Диск SATA Netac сам одабрао због ниске цене, меморије TLC и поузданог буџетног контролера SM2259ХТ.
И тако се у мојим рукама обрела "флешка" од 2тб.
Пошто мој рачунар има слотове USB2-3.2 проверио сам перфомансе овог кућишта.
Брзина NVMe диска, као што је и декларисана:
Брзина SATA:
Све у свему, више сам него задовољан. Прво, имам флешку од 2тб. Друго, кућиште подржава дискове до 4тб и подржава NVMe и SATA дискове. Пошто ми за тренутне потребе SATA диск потпуно одговара куповину NVMe диска већег капасцитета сам одложио до опрве прилике, а то је опет нека распродаја.
Већ сам неке убацио у корпу на Алију као и локалним он лајн продајним местима и пратим цене.
Решио сам зато да то урадим тако што сам купио кућиште за SSD M.2 дискове и онда и диск од 2тб.
Сад, око нове године, искористио сам разне попусте и одабрао комбинацију:
Преачунато у динаре, комбинација ме коштала 12.800 динара.
Одабрао сам кућиште које може читати и NVMe и SATA дискове а које ради на контролеру Realtek RTL9210-В. Контролер се у пракси показао јако добрим а лако га је и флешовати.
Диск SATA Netac сам одабрао због ниске цене, меморије TLC и поузданог буџетног контролера SM2259ХТ.
И тако се у мојим рукама обрела "флешка" од 2тб.
Пошто мој рачунар има слотове USB2-3.2 проверио сам перфомансе овог кућишта.
Брзина NVMe диска, као што је и декларисана:
Брзина SATA:
Све у свему, више сам него задовољан. Прво, имам флешку од 2тб. Друго, кућиште подржава дискове до 4тб и подржава NVMe и SATA дискове. Пошто ми за тренутне потребе SATA диск потпуно одговара куповину NVMe диска већег капасцитета сам одложио до опрве прилике, а то је опет нека распродаја.
Већ сам неке убацио у корпу на Алију као и локалним он лајн продајним местима и пратим цене.