Флешка од 2ТБ

zx16

Elita
Poruka
17.545
Одавно сам размишљаомо флешки од 2 тб али....? Класичне флешке тог капацитета су реткост а и ако се нешто и нуди, углавном је фејк.
Решио сам зато да то урадим тако што сам купио кућиште за SSD M.2 дискове и онда и диск од 2тб.
Сад, око нове године, искористио сам разне попусте и одабрао комбинацију:
ugr..PNG

netac.PNG

Преачунато у динаре, комбинација ме коштала 12.800 динара.
Одабрао сам кућиште које може читати и NVMe и SATA дискове а које ради на контролеру Realtek RTL9210-В. Контролер се у пракси показао јако добрим а лако га је и флешовати.
viber_slika_2023-02-07_16-47-03-489.jpg

Диск SATA Netac сам одабрао због ниске цене, меморије TLC и поузданог буџетног контролера SM2259ХТ.
smi.PNG

И тако се у мојим рукама обрела "флешка" од 2тб.
viber_slika_2023-02-07_16-36-13-506.jpg

Пошто мој рачунар има слотове USB2-3.2 проверио сам перфомансе овог кућишта.
Брзина NVMe диска, као што је и декларисана:
CrystalDiskMark_20221204040027 Sam.png

Брзина SATA:
CrystalDiskMark_20221230051753.png

Све у свему, више сам него задовољан. Прво, имам флешку од 2тб. Друго, кућиште подржава дискове до 4тб и подржава NVMe и SATA дискове. Пошто ми за тренутне потребе SATA диск потпуно одговара куповину NVMe диска већег капасцитета сам одложио до опрве прилике, а то је опет нека распродаја.
Већ сам неке убацио у корпу на Алију као и локалним он лајн продајним местима и пратим цене.

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.050
Skoro sam napravio istu stvar, kućište LC Power:

LC-M2-C-NVME - M.2 NVMe (USB 3.1 Gen2)

Disk Kingston NV2 SNV2S/2000G M.2 NVMe

Ukupno je bilo oko 15000 dinara (ali sam kupio u radnji, ne online)

Ne znam da li ovo kućite podržava M.2 SATA diskove, pretpostavljam da ne. (ne pominju se u uputstvu uopšte)

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.811
Одавно сам размишљаомо флешки од 2 тб али....? Класичне флешке тог капацитета су реткост а и ако се нешто и нуди, углавном је фејк.
Решио сам зато да то урадим тако што сам купио кућиште за SSD M.2 дискове и онда и диск од 2тб.
Сад, око нове године, искористио сам разне попусте и одабрао комбинацију:
Pogledajte prilog 1293843
Pogledajte prilog 1293844
Преачунато у динаре, комбинација ме коштала 12.800 динара.
Одабрао сам кућиште које може читати и NVMe и SATA дискове а које ради на контролеру Realtek RTL9210-В. Контролер се у пракси показао јако добрим а лако га је и флешовати.
Pogledajte prilog 1293848
Диск SATA Netac сам одабрао због ниске цене, меморије TLC и поузданог буџетног контролера SM2259ХТ.
Pogledajte prilog 1293850
И тако се у мојим рукама обрела "флешка" од 2тб.
Pogledajte prilog 1293847
Пошто мој рачунар има слотове USB2-3.2 проверио сам перфомансе овог кућишта.
Брзина NVMe диска, као што је и декларисана:
Pogledajte prilog 1293851
Брзина SATA:
Pogledajte prilog 1293852
Све у свему, више сам него задовољан. Прво, имам флешку од 2тб. Друго, кућиште подржава дискове до 4тб и подржава NVMe и SATA дискове. Пошто ми за тренутне потребе SATA диск потпуно одговара куповину NVMe диска већег капасцитета сам одложио до опрве прилике, а то је опет нека распродаја.
Већ сам неке убацио у корпу на Алију као и локалним он лајн продајним местима и пратим цене.
To je vetj kvalitetan SSD, pre bih rekao da je eksterni SSD, nego fleshka...

zx16

Elita
Poruka
17.545
Skoro sam napravio istu stvar, kućište LC Power:

LC-M2-C-NVME - M.2 NVMe (USB 3.1 Gen2)

Disk Kingston NV2 SNV2S/2000G M.2 NVMe

Ukupno je bilo oko 15000 dinara (ali sam kupio u radnji, ne online)

Ne znam da li ovo kućite podržava M.2 SATA diskove, pretpostavljam da ne. (ne pominju se u uputstvu uopšte)
Суштински, SATA више и није тако актуелан. Рекох, ја сам за одређене потребе одабрао овај SATA због цене, хардвера и гаранције коју даје NETAC а она је 5 година.
Већ планирам, као што сам написао, куповину NVMe диска.
По питању он лајн куповине, у Русији је убог величине земље, он лајн куповина сасвим нормална. Свакам радња нуди он лајн продају јер на тај начин шири тржиште.м Гомилу ствари сам наручио из радњи из Сибира. Једноставно гледам ко нуди најјефтиније.
Управо сам купио два лап топа Honor magicbook:
viber_slika_2023-02-07_17-17-57-825.jpg

са процесором AMD Ryzen 5500,16gb raM, ssd wd 530 512GB, потпуно метално кућиште дебљине 16,9мм, тежак 1,54кг, ради на батерији минимум 6 часова а користи пуњач:
viber_slika_2023-02-07_17-17-57-810.jpg

који могу користити и за телефон.
Све у свему, одличан лап топ за посао а коштао ме је 600 евра за комад.

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.050
Суштински, SATA више и није тако актуелан. Рекох, ја сам за одређене потребе одабрао овај SATA због цене, хардвера и гаранције коју даје NETAC а она је 5 година.
Већ планирам, као што сам написао, куповину NVMe диска.
По питању он лајн куповине, у Русији је убог величине земље, он лајн куповина сасвим нормална. Свакам радња нуди он лајн продају јер на тај начин шири тржиште.м Гомилу ствари сам наручио из радњи из Сибира. Једноставно гледам ко нуди најјефтиније.
Управо сам купио два лап топа Honor magicbook:
Pogledajte prilog 1293877
са процесором AMD Ryzen 5500,16gb raM, ssd wd 530 512GB, потпуно метално кућиште дебљине 16,9мм, тежак 1,54кг, ради на батерији минимум 6 часова а користи пуњач:
Pogledajte prilog 1293882
који могу користити и за телефон.
Све у свему, одличан лап топ за посао а коштао ме је 600 евра за комад.
Za te pare, to je baš ozbiljna mašina. Odličan deal. Sutra mi donosi jedan drugar sličan, Huawei neki laptop koji je kupio u Australiji da mu zamenim disk za veći.

I ovde kod nas sve firme sad nude online prodaju, jedino što meni nekad treba za odmah, a pošto mi je radnja odmah pored firme, odem peške... ali za sve veće kupovine isto online. Mada je Beograd ovde i dalje najjeftiniji u odnosu na ostatak Srbije.

zx16

Elita
Poruka
17.545
Za te pare, to je baš ozbiljna mašina. Odličan deal. Sutra mi donosi jedan drugar sličan, Huawei neki laptop koji je kupio u Australiji da mu zamenim disk za veći.

I ovde kod nas sve firme sad nude online prodaju, jedino što meni nekad treba za odmah, a pošto mi je radnja odmah pored firme, odem peške... ali za sve veće kupovine isto online. Mada je Beograd ovde i dalje najjeftiniji u odnosu na ostatak Srbije.
Гледао сам на нету, потпуно су идентични Huawei и Honor по хардверу.
Свиђа ми се што су направили потпуно метално кућиште тако да му доњи поклопац служи као хладњак за диск:
viber_slika_2023-02-07_17-17-57-529.jpg

Чак се види термо трака на кућишту која належе на диск:
viber_slika_2023-02-07_17-17-57-626.jpg

Има доста интересантно решење за камеру, pop up:
viber_slika_2023-02-07_17-17-56-994.jpg

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
47.050
E imam jedan Dell XPS koji isto ima tu kameru dole, u donjem delu ekrana, ne u tastaturi. To me nervira jer nekako slika ispadne neprirodna iz donjeg rakursa. Mada je dobro što omogućava da bezel (okvir oko ekrana) bude baš tanak.

zx16

Elita
Poruka
17.545
E imam jedan Dell XPS koji isto ima tu kameru dole, u donjem delu ekrana, ne u tastaturi. To me nervira jer nekako slika ispadne neprirodna iz donjeg rakursa. Mada je dobro što omogućava da bezel (okvir oko ekrana) bude baš tanak.
Да, у праву си по питању положаја камере. Све жабља перспектива али је зато рам ултратанак што ме је одушевило.
Камера ми није толико битна али ако затреба, завршава посао.

Platin

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.728
Honor , Apple za sirotinju - rusku :zzzz:
Хонор је толико "слаб" да су им увели санкције, покушавајући да их онеспособе.

Кина ће ускоро имати боље чипове од Интела... док Америка чека ТСМЦ (који су грубом силом натерали да им дође на ноге), који је недодирљиви првак света - али на Тајвану. Како ће по свету да иде, немам појма.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
41.811

Кина ће ускоро имати боље чипове од Интела... док Америка чека ТСМЦ (који су грубом силом натерали да им дође на ноге), који је недодирљиви првак света - али на Тајвану. Како ће по свету да иде, немам појма.
Ako je tako, shto ne stavljaju svoj procesor, nego AMD ili Intel?

Dr.Jackson

Domaćin
Moderator
Poruka
4.420

Honor-у нису увели санкције. Honor је засебна фирма и нема везе са Huawei-ом више.

zx16

Elita
Poruka
17.545
Ako je tako, shto ne stavljaju svoj procesor, nego AMD ili Intel?
А зашто се Амери санкцијама боре против конкуренције? Рецимо, строго су забранили холандском ASML продају опреме за производњу чипова Кини и Русији.
Без обзира на то, они развијају своју литографију.
Мораш се мало више информисати да би схватио шта се дешава. Те америчке свиње све што раде је примењивање силе и уцена и ништа више.
Неће ни то дуго да траје.
TSMC је за Русе правио процесоре, пошто једино уз Амере Руси имају сопствену архитектуру и као и Америма TSMC им прави процесоре. Амери су уценама решили да не дозволе конкуренцију и већ произведени процесори за Русе нису испоручени.
Али полако, ничија није горела до зоре.
Тако да је твоја опаска прилично шупља.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.074

E aj daj neku bajku za ruske procesore 🤗

Elbrus 8s 28nm 🤣 čudo ruske tehnike.

28nm tek u 2023 🤗

90W dobar za retro naslove 🤡

Screenshot_20230208-092544.png

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.074
А зашто се Амери санкцијама боре против конкуренције? Рецимо, строго су забранили холандском ASML продају опреме за производњу чипова Кини и Русији.
Без обзира на то, они развијају своју литографију.
Мораш се мало више информисати да би схватио шта се дешава. Те америчке свиње све што раде је примењивање силе и уцена и ништа више.
Неће ни то дуго да траје.
TSMC је за Русе правио процесоре, пошто једино уз Амере Руси имају сопствену архитектуру и као и Америма TSMC им прави процесоре. Амери су уценама решили да не дозволе конкуренцију и већ произведени процесори за Русе нису испоручени.
Али полако, ничија није горела до зоре.
Тако да је твоја опаска прилично шупља.
Praviće vam Kinezi procesore a vi patriotski lupite samo svoju nalepnicu da se pržite da je vaš proizvod.
To radite sa ev , što ne bi i sa procesorima.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.074
Ne ozb da su stvari tako jednostavne kako se misli odavno bi Kina pregazila Ameriku.
Šteta imaju resurse i dobro kopiraju ali ipak je inteligencija na zapadu, šta da se radi.
Što se tiče Rusije , to je tužna priča...kao i do sada večito nisu nešto mogli od zapada.
A onda izbace Elbrus , Tetris procesor 🤣

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.074
Kina može samo da kopira Apple i to je to.
Od Kine i zavisimo zato što prave jeftinije nego ostali.
Kvalitet košta, to naplaćuje recimo Bosch.
Kina da ima neku svoju reputaciju i inteligenciju ona ne bi kopirala samo američke firme.

Poslednja izmena: