Хетити

Наравно да није тако речено. Чланак конкретно помиње Ласити, а ти људи скоро да немају везе са нама, а студије показују да нису имали ни у античком периоду. Не само са нама, него је упитна и љихова веза са Микеном.

Pogledajte prilog 510002

Nije ni to precizno receno. Oni po tom iztrazivanju imaju zajednicke gene najvise sa Neolitskim evropskim jugom, a ne citavom evropom. A sa danasnjim narodima najvise sa Juznom evropom i mediterancima, medjutim mtDNA I grupu djele najvise sa Balkanom.

Poslednja izmena:
A zasto se nije znalo o Hetitima i nizu ostalih naroda Etrurcima (starim Srbima...), pa se tek sad uz pomoc prirodnih nauka saznaje genetike, arheologije, lingvistike...
Kad je tako besramno i bezocno lazirana i falsifikovana skorija istorija drugog svetskog rata koja nije ni jedan vek stara, zasto mislis da je ekstra stara istorija napisana potpuno iskreno.
Treba se zapitati logicki, kako to da ne postoji nikakvo predanje i nikakvo znanje stare istorije (smisleno) i starih naroda i tek sad uz pomoc niza naucnh disciplina saznajemo o narodima.
Zasto nema istorije mnogih naroda...
Није се знало јер је Турска, а тамо се налази већина хетитских археолошких налазишта, била углавном затворена земља са бројним превирањима и ратовима, па се због тога врло мало истраживало, тек од недавно како се она отвара према свету и истраживања постају обимнија, па те зато и питам ко сада то уништава и забрањује када је хетитска култура баш данас постала популарна у научном свету?
И наравно никакве везе нема са Србима, то из овога што је откривено и произилази.

Историја другог светског рата је лажирана на идеолошким основама од стране комунистичке партије и нема везе са овом темом, а о неким вишемиленијумским заверама нема смисла говорити.
То да нема предања има, за Хетите се знало и раније из пре свега библијских извора, али врло мало све до недавно.
Многи стари народи нису имали писмо па зато и не знамо за њих.

Зато се држи теме већ си доста тога набацао с брда с дола, не знам чему то служи уопште.

Nista od ovog sto si napisao nije tacno, napisao si samo propagandu, lazi.
Mogu da ti napisem detaljno ali moram na svaku recenicu po 10,15 recenica da napisem i obrazlozim zasto se ne slazem, a to se tebi nece svideti jer je istina, ja ne funkcionisem na principu propagande i poluistina (poluistine koje smatram za kompletne lazi)...
Vec sam napisao Srbi su narod i rasa evropski kromanjonac, genetika I2a staro-srpska i R1a/I2a slovensko-srpska-arijevska pokrivaju ogroman prostor i najveca su populacija, i Srbi su se na raznim krajevima sveta nazivali raznim imenima kao npr. Raseni (Etrurci).
znas li gde je Turska i da iz Moldavije, Rumunije, Bugarske lakse moze brodovima preko Crnog Mora da se dodje do Turske, nego peske iz Beograda do Hrvatske...
Glavni problem je sto ti sve negiras i ne prihvatras sto je naucno, postavio sam kamene lavove... sve i svasta i sve sto sam postavio od najbitnije je vaznosti za istinu i znanje, a ti ne znas cemu to sluzi, eto to govori puno.
Ovo predavanje ruskih naucnika je jako bitno, ovake naucne stvari su od ogromne vaznosti...
Nije samo istorija drugog svetskog rata falsifikovana i nisu komunisti jedini falsifikatori istorije, postoje raniji falsifikatori i nije slucajno falsifikovana istorija.

Mogu da ti napisem detaljno ali moram na svaku recenicu po 10,15 recenica da napisem i obrazlozim zasto se ne slazem, a to se tebi nece svideti jer je istina, ja ne funkcionisem na principu propagande i poluistina (poluistine koje smatram za kompletne lazi)...
Vec sam napisao Srbi su narod i rasa evropski kromanjonac, genetika I2a staro-srpska i R1a/I2a slovensko-srpska-arijevska pokrivaju ogroman prostor i najveca su populacija, i Srbi su se na raznim krajevima sveta nazivali raznim imenima kao npr. Raseni (Etrurci).
znas li gde je Turska i da iz Moldavije, Rumunije, Bugarske lakse moze brodovima preko Crnog Mora da se dodje do Turske, nego peske iz Beograda do Hrvatske...
Glavni problem je sto ti sve negiras i ne prihvatras sto je naucno, postavio sam kamene lavove... sve i svasta i sve sto sam postavio od najbitnije je vaznosti za istinu i znanje, a ti ne znas cemu to sluzi, eto to govori puno.
Ovo predavanje ruskih naucnika je jako bitno, ovake naucne stvari su od ogromne vaznosti...
Nije samo istorija drugog svetskog rata falsifikovana i nisu komunisti jedini falsifikatori istorije, postoje raniji falsifikatori i nije slucajno falsifikovana istorija.

Можели неки смислени одговор на питања са претходне стране?

Шта мислиш, одкуде Циганима реч за хлеб и воду ако је нису донели са собом из Индије? Па осим мама и тата нема основнијих речи у било ком језику.
F0bH2TT.png

А има ли разлике између тих лавова и лавова на капијама гастарбајтерских кућа по источној Србији?

Је ли а што су наши стари (рецимо у време краља Милутина) Цигане звали Ејупћани (Египћани) ако су Египћани Срби?

wikipedija je proganda i izvor dezinformacije.
Postavi ponovo sa vikipedije i postavicu najvece bisere vikipedije.
Ne znas osnovno, bezobrazan si i trolujes.
Necu da ti objasnjavam osnove genetike i da je R1a sva arijevska genetika.
Romi imaju haplogorupu H koja je njihova autohtona, oni su proterani od starih-srba-slovena-arijevaca iz Indije jer su ih smatrali najnizom kastom...

- - - - - - - - - -

Necu te uciti osnove genetike itd, trolujes... udalji se od mojih komentara i ove teme...

wikipedija je proganda i izvor dezinformacije.
Postavi ponovo sa vikipedije i postavicu najvece bisere vikipedije.
Ne znas osnovno, bezobrazan si i trolujes.
Necu da ti objasnjavam osnove genetike i da je R1a sva arijevska genetika.
Romi imaju haplogorupu H koja je njihova autohtona, oni su proterani od starih-srba-slovena-arijevaca iz Indije jer su ih smatrali najnizom kastom...

- - - - - - - - - -

Necu te uciti osnove genetike itd, trolujes... udalji se od mojih komentara i ove teme...

Ако су протерани из Индије, значи пре нас су били на Балкану? :dontunderstand:

Мораш да даш доказе за све ово изнето ако си у стању уопште?

Можеш на овој теми да пишеш детаљно само о народу Хетита а о овоме осталом на некој другој теми.

И запамти не постоји српска хаплогрупа а на основу те погрешне претпоставке изфантазирао си ово остало.
А било би добро да знаш и шта је то народ и шта га карактерише.
О свему томе можеш на овој теми:
https://forum.krstarica.com/showthr...-није-историјска-питања-и-информације/page230
да не затрпавамо ову стварима са којима нема везе.

Pises propagandu i lazi.
Srpska haplogorupa postoji i ona je I2a/R1a dinarska i slovenska haplogorupa, to je dokazala nauka i geneticari trvde da je I2a autohtona srpska genetika...
Srbi su narod i rasa. Hindu lingvista je pronasao da je sanskrit najsrodniji srpskom jeziku od svih jezika na svetu...
Anatolij Kljosov je dokazao da najstarija prva R1a potice od fuzije sa I2a hg tj. sa balkana od Srba.
To sto ti negiras i zanemarujes ove stvari od ogromnog i najveceg znacaja trebalo bi da te diskvalifikuje za sva vremena da se bavis ovim temama u svakoj razumnoj civilizaciji.

Као што видиш ја ништа нисам тврдио него тражио од тебе доказе.
Ко каже да је то српска хаплогрупа?
И то су ваљда две хаплогрупе И2а и Р1а!
А ја те питао да ми објасниш шта је то народ!
Него треба да прихватим здраво за готово прву банану коју ми баце и да не питам ништа, то пробај можда у кавезу са мајмунима.

Чекај, ако црнац одлично говори српски, да ли је онда и он Србин? Или је бити Србин стање духа, те ако једе пљескавице и мирише на бели лук, онда је контемпорери Србин које год боје био? Или нешто треће...

Чекај, ако црнац одлично говори српски, да ли је онда и он Србин? Или је бити Србин стање духа, те ако једе пљескавице и мирише на бели лук, онда је контемпорери Србин које год боје био? Или нешто треће...

Maternji, ali da, sve sto je potrebno je da mozes da odes u drugi kraj i kazes dobar dan kako ste, i oni da odgovore a ne kazu a? Rasa, religija, kultura, nacin sahranjivanja, kuca, vazne, i politika uopste nisu bitni.

Lekizan. Ovo sto sam pisao je sav i najjaci dokaz koji je potreban. To sto ti ne znas da su geneticari proglasili I2a hg autohtonom srpskom genetikom je samo tvoj problem, ne znaci da treba da se pravis blesav hilajdu puta i konstantno negiras cinjenicu.
Narod cini jezik i genetika. To je sv. Pogledaj fac indo-arijevaca i uporedi sa Srbima, Cesima, Poljacima... jesu se oni mesali i imaju malo genetsko pomeranje ali su i dalje glavna genetika od nase krvi.
Tebe da zanima istina ne bi se sa mnom raspravljao, vec bi se zapitao zasto u Indiji samo oko 50.000 ljudi govori svoj maternji jezik sanskrit (koji je najsrodniji srpskom jeziku) i najbitniji je jezik na svetu. Zapitao bi se zasto kod nas na prostoru Jugoslavije nema jednog profesora sanskrita.
Svakom pametnom coveku ovo je vise nego dovoljno...

Sanskrit Vs Slavic

Lekizan. Ovo sto sam pisao je sav i najjaci dokaz koji je potreban. To sto ti ne znas da su geneticari proglasili I2a hg autohtonom srpskom genetikom je samo tvoj problem, ne znaci da treba da se pravis blesav hilajdu puta i konstantno negiras cinjenicu.
Narod cini jezik i genetika. To je sv. Pogledaj fac indo-arijevaca i uporedi sa Srbima, Cesima, Poljacima... jesu se oni mesali i imaju malo genetsko pomeranje ali su i dalje glavna genetika od nase krvi.
Tebe da zanima istina ne bi se sa mnom raspravljao, vec bi se zapitao zasto u Indiji samo oko 50.000 ljudi govori svoj maternji jezik sanskrit (koji je najsrodniji srpskom jeziku) i najbitniji je jezik na svetu. Zapitao bi se zasto kod nas na prostoru Jugoslavije nema jednog profesora sanskrita.
Svakom pametnom coveku ovo je vise nego dovoljno...
Sanskrit Vs Slavic

Hetitski tekstovi su svakako zanimljivi za pitanje Troje tj da li se Wilusha moze povezati sa Trojom.

Ko želi da pogleda ima prevode Hetitskih tekstova ovde. Nisam ni ja sve pogledao.

http://en.bookfi.net/book/1084307

I o tome da Wilusha ipak nije Troja ovde:

https://drive.google.com/file/d/0B0cPPGU7IctEUDlvbzVzMHVyMzg/view

Jedan od kraljeva Wilushe se zvao Alaksandu/Alaksandus, a drugi Piyama Radu (Pryam ?)

Arheološki jedini "tekst" pronadjen u ruševinama Troje je luvijski pečat
Pogledajte prilog 530968
https://i0.wp.com/www.judithstarkst...ww.thetroyguide.com_.jpg?resize=150,150&ssl=1

Prilozi

• Seal-Hieroglyphic-Luwian-Troy-1-e1506970907256.jpg
    Seal-Hieroglyphic-Luwian-Troy-1-e1506970907256.jpg
    21,7 KB · Pregleda: 8
Hetitski tekstovi su svakako zanimljivi za pitanje Troje tj da li se Wilusha moze povezati sa Trojom.

Ko želi da pogleda ima prevode Hetitskih tekstova ovde. Nisam ni ja sve pogledao.

http://en.bookfi.net/book/1084307

I o tome da Wilusha ipak nije Troja ovde:

https://drive.google.com/file/d/0B0cPPGU7IctEUDlvbzVzMHVyMzg/view

Jedan od kraljeva Wilushe se zvao Alaksandu/Alaksandus, a drugi Piyama Radu (Pryam ?)

Arheološki jedini "tekst" pronadjen u ruševinama Troje je luvijski pečat
Pogledajte prilog 530968
https://i0.wp.com/www.judithstarkst...ww.thetroyguide.com_.jpg?resize=150,150&ssl=1

Vilusa ne moze biti Troja.

Ali interesantno je to da Troja 7A o kojoj peva Homer se vremenski podudara sa propascu Hetitske drzave, pa i mikenske Grcke, iako zvuci cudno, i sa svim problemima koji su snasli tada Egipat, koji se u potpunosti nije nikada oporavio.

Back