Heroji

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jedno je borba protiv okupatora, a drugo komunizam i socijalizam, ili za kralja ili za pavelića.

nego, ima li neki primer ustaškog ili četničkog herojstva u toj borbi protiv okupatora?
Има типичног западног подмуклог антисрпског зверства. Подржали су усташко-комуњарског бравара на све варварске начине узме власт. Исто данас подржава антисрпско дно дна. Вама је место на ђубришту историје и тамо ћете ускоро бити.

Poslednja izmena od moderatora:
jedno je borba protiv okupatora, a drugo komunizam i socijalizam, ili za kralja ili za pavelića.

nego, ima li neki primer ustaškog ili četničkog herojstva u toj borbi protiv okupatora?

Nije kepo stavljati ustaške zlikovce u ustu rečenicu sa srpskim junacima.Da li vas je to hrvat broz naučio!?
Ovoj je spisak gradskih naselja koja su četnici oslobodili od Nemaca:

1. Loznica (31. avgust 1941)

2. Bogatić (1. septembar 1941)

3. Krupanj (4. septembar 1941)

4. Banja Koviljača (6. septembar 1941)

5. Gornji Milanovac (29. septembar 1941)

6. Čačak (1. oktobar 1941)

7. Stragari (4.oktobar 1941)

8. Ljubovija (oktobar 1941)

9. Prijepolje (12. septembar 1943)

10. Priboj (12. septembar 1943)

11. Zvornik (17. septembar 1943)

12. Banja Koviljača (17. septembar 1943)

13. Bijelo Polje (septembar 1943)

14. Rudo (18. septembar 1943)

15. Brza Palanka (18. septembar 1943)

16. Ljubovija (30. septembar 1943)

17. Bajina Bašta (30. septembar 1943)

18. Nova Varoš (oktobar 1943)

19. Višegrad (5. oktobar 1943)

20. Čajetina (10.oktobar 1943)

21. Rogatica (14. oktobar 1943)

22. Majdanpek (26. avgust 1944)

23. Kučevo (28. avgust 1944)

24. Leskovac (31. avgust 1944)

25. Vlasotince (31. avgust 1944)

26. Svrljig (2. septembar 1944)

27. Kadina Luka (2. septembar 1944)

28. Lazarevac (3. septembar 1944)

29. Podlugovi (10. septembar 1944)

30. Breza (11. septembar 1944)

31. Pljevlja (septembar 1944)

32. Ražanj (oktobar 1944)

33. Varvarin (oktobar 1944)

34. Kruševac (14.oktobar 1944)

Da li vi tito-komunisti imate snimljeno nešto slično u svojim albumima!??
Četnici_stoje_na_zastavi_nacističke_Nemačke.jpeg

Има типичног западног подмуклог антисрпског зверства. Подржали су усташко-комуњарског бравара на све варварске начине узме власт. Исто данас подржава антисрпско дно дна. Вама је место на ђубришту историје и тамо ћете ускоро бити.
ne baljezgaj. bolje djubrište nego ćetnikoustaška ludara .)

tema je zašto se stidimo heroja.

izvoli nevedi ustaško ili četničko herojstvo u borbi protiv okupatora.

- - - - - - - - - -

Nije kepo stavljati ustaške zlikovce u ustu rečenicu sa srpskim junacima.Da li vas je to hrvat broz naučio!?
e hvala. dobro je da mogu u istom postu.

ne baljezgaj. bolje djubrište nego ćetnikoustaška ludara .)

tema je zašto se stidimo heroja.

zvoli nevedi ustaško ili četničko herojstvo u borbi protiv okupatora.
Пун форум доказа четничког херојства и усташко-комуњарског геноцида над Србима. Део доказа сам ја поставио па потражи на моје одговоре и теме.

Пун форум доказа четничког херојства и усташко-комуњарског геноцида над Србима. Део доказа сам ја поставио па потражи на моје одговоре и теме.
e hvala. još nije zaživela forumska praksa da sami tražimo tekstove o jednoj temi a po drugim temama.:mrgreen:

e hvala. još nije zaživela forumska praksa da sami tražimo tekstove o jednoj temi a po drugim temama.:mrgreen:
Поставићу има на тоне. Него само показујеш како си глуп кад сам не можеш наћи доказе о усташко-комуњарском геноциду над Србима и четничком херојству а пун га је форум.

Поставићу има на тоне. Него само показујеш како си глуп кад сам не можеш наћи доказе о усташко-комуњарском геноциду над Србима и четничком херојству а пун га је форум.
ne trebaju tone. daj nešto adekvatno kao što je uvodni post.
dajte primere pojedinačne ljudska hrabrost u borbi protiv okupatora.
evo ja ću tebi ispričati nešto za uzvrat što se deislo u mom kraju. samo da vidiš kako je rat kompleksan i u šta se čovek u njemu pretvara.
-----------------------------------------

.
već je bilo reči o tome da su ustaše juna 1941 poklale vidjenije srbe u mom kraju. nije prošlo dugo a usledila je osveta.

u leto 1942 četnici su upali u naše selo i uhvatili ustaškog kolovodju. nabili ga na kolac i ispekli. time se očito želelo staviti na znanje kako će proći svi oni koji pipnu srbe. da pretnja bude uverljivija isto su uradili i njegovom desetogodišnjem sinu.

celi dogadjaji su posmatrali mnogi seljani. medju njima i moj stari. i od tada ustaše više nisu dirale srbe.

još jednom 1943 četnici su navratili u moje selo i poklali neke obične hrvate. ne ustaše. kad je jedna devojka videla kako joj ubijaju oca istračala je iz kuće i zajaukala. prošla je isto kao njen otac,

onda je koljač izvukao krvav nož i komad kruha. namazao je krv sa noža po kruhu i dao deci koja su stajala okolo da jedu. morao je da jede i moj stari.

Sedamnaestog aprila 1941, potpisana je kapitulacija oružanih snaga Kraljevine Jugoslavije. Istoga dana, želeći da spreče da jedan od najmodernijih brodova Kraljevske mornarice padne u italijanske ruke, poručnici bojnog broda II klase Milan Spasić i Sergej Mašera su u Bokokotorskom zalivu potopili razarač "Zagreb" eksplozivom koji su postavili u municijskim komorama broda, položivši pritom svoje živote.
Milan Spasić.jpg
Sergej_Mašera.jpg

Milan Spasić i Mašera Frana Sergej

Herojska smrt dvojice mornaričkih poručnika impresionirala je i Britance: Vojska Ujedinjenog Kraljevstva njima u čast postavila je spomen-ploču u svojoj kasarni na Malti još 1942. godine. O njima su Francuzi 1968. snimili film „Plamen nad Jadranom”,

Pogledajte prilog 493426

Sin Živojina Mišića, Aleksandar, ranjen i uhapšen je od strane nemačkih trupa kad je pokušao da spase pukovnika Mihailovića, ispred rodne kuće u Struganiku.

Nakon hapšenja nemci su pokušali da ga vrbuju da radi za nemačku obaveštajnu službu “Abver“, ubeđujući ga da je on po majci Nemac i da u njemu teče pola nemačke krvi.

Na to im je Aleksandar odgovorio: “Tu polovinu vaše krvi ste mi istočili na Kolubari“, posle tog neuspelog vrbovanja Aleksandar Mišić, je streljan 18. decembra 1941. godine.

Nemci pred streljanje pitali Mišića i Fregla za poslednju želju. Mišić je zatražio da mu vežu oči i da mu se ne puca u glavu. Fregl je pak rekao: "Poslednja želja mi je da neprijateljima svoga naroda, varvarima Nemcima, sam komandujem paljbom svoga streljanja i da nam se dozvoli da u smrt idemo - rašniranih cipela."
Nemci su ispunili želju na smrt osuđenih, a zatim se, "zbio događaj dostojan jednog Eshila, prava antička tragedija. Kad je Fregl zaustio da uzvikne `Pali`, Mišić je brže-bolje skinuo cokule i zavitlao ih prema Nemcima."
"Noć uoči streljanja, Mišić i Fregl proveli su u takozvanom policijskom zatvoru u Valjevu, u posebnim ćelijama u koje su specijalno za njih unesene vojničke postelje i gvozdene peći... Bilo im je doneseno i pravo na jela i pića. Ali dok major Fregl nije ni od čega hteo da išta okusi, major Mišić se obilato služio i jelom i pićem. Negde oko ponoći, zahvaćen pićem, počeo je da peva nemačke pesme... Nemački podoficir, koji je bio određen da sedi uz njega, pevušio je s njim zajedno, a kad je izbila ponoć - ustao je da se oprosti, budući da mu je dolazila smena. Zauzeo je stav 'mirno' taj nemački podoficir, 'capnuo' petom o petu, pozdravio Mišića po vojnički i izdeklamovao: 'Gospodine majore, želim vam junačku smrt!'... Do u samo svanuće, Mišić je ostao budan i stalno ponavljao da gubi glavu samo zato što nije hteo da služi Nemcima i da ratuje protiv srpske braće. Ujutru, tek što se razdanilo, Mišić i Fregl izvedeni su iz svojih ćelija na dvorište i tu fotografisani. Nekoliko puta sami, a nekoliko puta sa nemačkim oficirima koji su došli po njih. Prilikom fotografisanja nemačkih oficira sa Mišićem i Freglom, upravnik zatvora, folksdojčer Bauman (kamenorezac u Beogradu do rata 1941) hteo je i sam da se slika, pa je stao upravo uz Mišića. Ali ovaj ga je odgurnuo rukom, rekavši na nemačkom jeziku: 'Ti nisi dostojan da se slikaš sa jednim srpskim oficirom!'

Poslednja izmena:
više imaš prerdrasuda nego moj ker buva.:mrgreen: plus si nacionalno opterećen.
ko je rekao da ja nekoga perem? kad se kaže pojedinačno/lično odgovoran to znači da ne može biti oslobodjen odgovornosti zbog intresa zajednice ili više komande. odgovornost nema veze sa ideologijom ili crkvenom pripadnošču. ogovoran si pred Bogom za svako počinjeno zlodelo . stići će te posledice zbog zločinjenja taman te svi zemaljski sudovi oslobodili.

što se tiče ideologija pa i nacionalne svaka je po pravilu smeće.

tragika je ljudska u lakom vezivanju za ideologiju. i to bi bila neka olakšavajuća okolnost svim zlikovcima. njima su podvaljene "ideje" i "vrednosti" od strane drugih. pa oni kao "opravdano" čine zlo drugima za neki viši cilj. no bez obzira na podvalu svaki odrasli čovek je dovoljno sposoban da prepozna da ono što čini nije u redu. i treba iskazati neposlušnost.

Ако сам ја пун предрсуда, ти си апартид. А веруј ми да то није боље. Дапаче. ја мислим да је горе. Мотив за сва та убиства је био искључиво национално верски и никакв други. И у њему је на више начина учесвовао највећи део тог хрвтаског народа. Али баш највећи претежни део. У свим унифирмама, и без обзира на икакву идеологију.

Ако сам ја пун предрсуда, ти си апартид. А веруј ми да то није боље. Дапаче. ја мислим да је горе. Мотив за сва та убиства је био искључиво национално верски и никакв други. И у њему је на више начина учесвовао највећи део тог хрвтаског народа. Али баш највећи претежни део. У свим унифирмама, и без обзира на икакву идеологију.
nemam pojma šta ti je to apartid).

motiv je politički. a što je koren te politike u katoličkoj crkvi, njenom kleru i nacionalnoj ideologiji to je druga stvar.

srbi su po hrvatskoj ubivani jer nisu bili za ustašku hrvatsku. bili su neposlušni. protivni konceptu. nepouzdani i sumnivi. dakle ubivani su zbog lude ideologije a od strane njenih sledbenika i po državnom nalogu. čisto ludilo u koji su uhvaćeni mnogi mladi hrvati a koji su, da nije bilo rata, mogli proživeti uobičajeno Bogom dani život.

ali to ne znači da se za to trebaju kriviti svi katolici. samo ideologija,njeni sledbenici i počinioci. mada ne znam, da sam bio na titinom mestu, da li bih jednog jedinog poštedeo u blajburgu.

Poslednja izmena:

motiv je politički. a što je koren te politike u katoličkoj crkvi, njenom kleru i nacionalnoj ideologiji to je druga stvar.

srbi su po hrvatskoj ubivani jer nisu bili za ustašku hrvatsku. bili su neposlušni. protivni konceptu. nepouzdani i sumnivi. dakle ubivani su zbog lude ideologije a od strane njenih sledbenika i po državnom nalogu. čisto ludilo u koji su uhvaćeni mnogi mladi hrvati a koji su, da nije bilo rata, mogli proživeti uobičajeno Bogom dani život.

ali to ne znači da se za to trebaju kriviti svi katolici. samo ideologija,njeni sledbenici i počinioci. mada ne znam, da sam bio na titinom mestu, da li bih jednog jedinog poštedeo u blajburgu.

Ја богати,ма све их је помлатио...али...за павелићем није ни потерницу расписао...а знао је где је...крунослав драгановић је мирно умро у једној сарајевској болници...

артуковића су једном тражили од Американаца,испоручен је тек кад се на њега наврзао један адвокат,син једног Јеврејина који је завршио у Јасеновцу...

динка шакића команданта логора Јасеновац који је мирно живео у суседству нико није ни тражио...иву ројницу такође...

Кољачи из логора Слано на Пагу су добили по 20 година робије,случајно препознати на улици 1952-е године...

Али зато Роловић платио главом кад је сазнао да комунистичка врхушка републике Хрватске тесно сарађује са усташким емигрантима у Шведској...да не би некоме рекао послати му Брајковић и Барешић...

Да ти кажем искрено,упознао сам много Хрвата,католика...упознавао сам их давно,док је још броз био жив...сваки од њих је био мали усташа,сваки...сваки је сањарио о својој ''лијепој нашој'' у којој неће бити Срба,већина их то није ни крила...

Итд...

ne trebaju tone. daj nešto adekvatno kao što je uvodni post.
dajte primere pojedinačne ljudska hrabrost u borbi protiv okupatora.
evo ja ću tebi ispričati nešto za uzvrat što se deislo u mom kraju. samo da vidiš kako je rat kompleksan i u šta se čovek u njemu pretvara.
-----------------------------------------

.
već je bilo reči o tome da su ustaše juna 1941 poklale vidjenije srbe u mom kraju. nije prošlo dugo a usledila je osveta.

u leto 1942 četnici su upali u naše selo i uhvatili ustaškog kolovodju. nabili ga na kolac i ispekli. time se očito želelo staviti na znanje kako će proći svi oni koji pipnu srbe. da pretnja bude uverljivija isto su uradili i njegovom desetogodišnjem sinu.

celi dogadjaji su posmatrali mnogi seljani. medju njima i moj stari. i od tada ustaše više nisu dirale srbe.

još jednom 1943 četnici su navratili u moje selo i poklali neke obične hrvate. ne ustaše. kad je jedna devojka videla kako joj ubijaju oca istračala je iz kuće i zajaukala. prošla je isto kao njen otac,

onda je koljač izvukao krvav nož i komad kruha. namazao je krv sa noža po kruhu i dao deci koja su stajala okolo da jedu. morao je da jede i moj stari.

Ti ovo nisi video iz prve ruke? Meni ovo deluje malo verovatno...Prvenstveno jer sam se naslusao dosta tih priča, u koje i ne verujem nesto bas...

Ti ovo nisi video iz prve ruke? Meni ovo deluje malo verovatno...Prvenstveno jer sam se naslusao dosta tih priča, u koje i ne verujem nesto bas...
naravno da nisam. spomenute dogadjaje su posmatrali moj stari i drugi očevici. piše ti u postu. neki od njih su i danas živi. pamte te dogadjaje bolje nego šta je bilo juče. kud ćeš više.

razgovarao sam i sa potomkom onog ustaškog kolovodje. povezuje nas zajednička borba još iz uskočkih vremena. našao sam neke zanimljivosti za njihovu obitelj i darivao mu. pa smo tako započeli razgovor o ww2. potvrdio je je način stradanja svog dida ali misli da njegov did nije učestvovao u sprovedjenju i klanju srba 1941. da je glavni bio neki treći...)

Poslednja izmena:
misli da njegov did nije učestvovao u sprovedjenju i klanju srba 1941. da je glavni bio neki treći...)

ahahaha,pa šta si očekivao da će da prizna da mu je did klao srpsku decu i nemoćne.Znači misli dok mu se ne predoče činjenice.Generalno,hrvati osim što su narod zločinaca,to je narod prevaranata i dvoličnjaka.Svojevremeno o hrvatskom karakteru i dvoličnosti je pisao i srpski junak vojvoda Mišić
Broz je bio hrvat i po poreklu i po karakteru

Poslednja izmena:

Злочин хрвата над Србима није политички него национални и верски, и протеже се у оба рата па све до данас. То је злочин који траје, и нема везе са политиком, него са конвертитском психопатологијом. А сваки југословен, комуниста, либерал, другосрбијанац, целу ту тему навлачи на поље политике, како би хрвате аболирао.

Злочин хрвата над Србима није политички него национални и верски, и протеже се у оба рата па све до данас. То је злочин који траје, и нема везе са политиком, него са конвертитском психопатологијом. А сваки југословен, комуниста, либерал, другосрбијанац, целу ту тему навлачи на поље политике, како би хрвате аболирао.
koji andrag ponavljaš jedno isto. na početku diskusije je rečeno da odgovornost čoveka pred Bogom uvek lična. to važi i za ustaše. čovek je biće i duša za sebe. pa bi nešto novo rekao ako bi dokazao suprotno, tj. da će drugi odgovarati mesto tebe.

svaki hrvat ima šanse da se ili popiša po nacionalnoj indoktrinaciji ili da je sleduje i učini zlo. to što je ta nacionalna psihopatologija politika zajednice , svojevrsni oblik saoindoktrinacije na nivou države i crkve, ne abolira bilo koga ustašu.

https://www.blic.rs/riznica/istorij...-godina-srbin-je-ubijen-u-hrvatskoj-a/eqr3k45

ZAŠTO SE STIDIMO HEROJA Na današnji dan pre 76 godina, Srbin je ubijen u Hrvatskoj, a Hrvat u Srbiji. Jednog su IZDALE USTAŠE, DRUGOG ČETNICI

sAzk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTWpnN01EQV8vOWFlNzRkOTQ5MGNmY2RkYTBkOTM0ZmY3MTQzODFkMGQuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Istorija se surovo igrala sa Srbima i Hrvatima, ali im je često pisala i lekcije koju ova dva naroda listom nisu uspevali da protumače i savladaju. Možda i najpotresnija takva lekcija ispisana je na današnji dan, pre tačno 76 godina.

Danas je 22. maj. U istorijama Srbije i Hrvatske bi to trebalo da bude značajan datum - ali nije!

A 22. maja 1942. godine su fašisti pogubili dva velika heroja Jugoslavije u Drugom svetskom ratu - Radeta Končara i Stjepana Stevu Filipovića. Bila je to neverovatna igra sudbine: Filipovića, Hrvata koji se borio protiv okupatora u Srbiji, izdali su četnici i predali Nemcima; Končara, Srbina iz Hrvatske, izdale su ustaše Italijanima. Pogubljeni su na isti dan.

Na otpor! Šta čekate?!

Slika Stjepana Filipovića, rođenog 27. januara 1916. godine, danas se može videti na ulazu u zgradu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Na njoj on prkosno uzdiže ruke u vis dok mu je oko vrata obmotana omča. Koji minut posle nastanka slike, on je obešen.

v9yk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1RrN01EQV8vOGEwNTQ5YzBiODY2ODU1MzVmMmU3Y2YwOTY1NWIyNTMuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Filipovć nije želeo da napusti Srbiju, jer je verovao da se u Srbiji mora voditi aktivna borba protiv fašističkih trupa. Uoči javnog pogubljenja je pozivao okupljeni narod na otpor, vičući: "Šta čekate?!"

I Stjepanov stariji brat Šimun nije preživeo Drugi svetski rat. Kobnog 21. oktobra 1941. godine je odveden u kolonu smrti sa više od 2.700 Kragujevčana, civila, koje će Nemci streljati u Šumaricama. Prema svedočenjima, Šimun je mogao da se spasi, budući da je bio Hrvat, ali je odbio da otkrije svoju nacionalnost i nastradao je sa svojim sugrađanima. Herojstvom je ušao u istoriju.

Stjepan Filipović je rođen u Opuzenu, u današnjoj Hrvatskoj. U Srbiji je prihvaćen i poznat pod srpskim imenom Stevo i ratnim nadimkom - Steva Kolubarac.

Steva Kolubarac je po izbijanju rata u Jugoslaviji postao zamenik komandira Kolubarske čete, a uskoro i komandant Prvog bataljona Mačvanskog partizanskog odreda. Posebno se istakao 14. avgusta 1941. godine, kada su Nemci napali Lajkovac. Sa saborcima je, naoružan pištoljima i bombama, pobio oko 40 Nemaca u jednom vozu.

U noći između 23. i 24. decembra 1941. godine Filipović je upao u četničku zasedu. Četnici su ga predali Gestapou, koji ga je mesecima mučio, ali Filipović je odbio da oda saborce u Srbiji. Kada su nacisti shvatili da im je trud uzaludan, osudili su ga na smrt vešanjem. Pogubljen je na pazarni dan u Valjevu - pre zakazanog termina jer je uzvikivao antifašističke parole i prkosio fašistima.

Danas se u Valjevu nalazi čuveni spomenik Filipoviću sa podignutim rukama, a i jedna škola nosi njegovo ime. Iako je i u njegovom rodnom mestu Opuzenu podignut sličan spomenik, hrvatski nacionalisti su ga srušili 1991. godine. Do danas nije obnovljen.

Milost ne tražim, niti bih vam je dao!

Sličnu sudbinu kao Filipović je imao i Rade Končar, Srbin iz Hrvatske rođen 6. aprila 1911. godine u selu Končarev kraj, kod Plitvičkih jezera.

1H1k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTXpRN01EQV8vZDk1N2JiMzkwZWQwMGVmOWNkYTIzODgzZDczY2Y2ZTEuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Kada su Nemci okupirali Jugoslaviju, Končar je organizovao otpor i borbe protiv okupacione vojske i njenih kolaboracionista.

U julu 1941. godine je koordinisao napade na ustaške jedinice, a narednih meseci organizovao oružane akcije u Zagrebu i Splitu. Zahvaljujući iskazanoj hrabrosti i ličnom učešću u borbama protiv Italijana i ustaša, postao je poznat, a među fašistima ozloglašen.
7Omk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWXpNN01EQV8vZmY3ZDgyMTliOWViMmUyMjZiOWJkYTUxOWVjYWM1NDkuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Dana 17. novembra 1941. godine, Končara su ranili i uhapsili italijanski fašisti. Mučili su ga, ali je on odbijao da im otkrije identitet. Ustaše su u međuvremenu otkrile njegova dokumenta i potkazale ga svojim gazdama, italijanskim fašistima.

Kukavice, pucajte mi u grudi!

Italijanski Specijalni sud za Dalmaciju u Šibeniku ga je 21. maja osudio na smrtnu kaznu. Na pitanje da li traži pomilovanje, Končar je rekao čuvene reči:

- Milost ne tražim, niti bih vam je dao!

Već narednog dana je streljan sa još 25 boraca protiv fašista. Budući da su ga vezali licem okrenutim ka stubu, da bi mu pucali u leđa, Končar je dželatima uputio svoje poslednje reči:

- Kukavice, pucajte mi u grudi!

U ratu je poginula i njegova supruga Dragica Končar. Oboje su proglašeni za narodne heroje. Rat je preživeo samo njihov sin Rade, rođen nekoliko meseci pre očeve pogibije. Ime je dobio po ocu kojeg nikada nije upoznao.

Danas, spomenik Radetu Končaru u Šibeniku se održava, mada je svojevremeno bio išaran kukastim krstevima i ustaškim simbolima. Osnovna škola koja je bila nazvana po njemu danas se zove "Petra Krešimira Četvrtog" - što je svojevremeno nije bilo spasilo od grafita "Srbe na vrbe".

U Srbiji, po Končaru je nazvana elektrotehnička škola u Beogradu, u kojoj je njegova bista. Mimo toga, herojstvo Srbina kojeg su izdale ustaše i pogubili fašisti ovih dana se slabo pamti i ceni. A po Beogradu se kliče drugim ratnim "herojima" i niču spomenici ruskim carevima i azerbejdžanskim vladarima.

Dakle zašto se stidimo ovakvih heroja?Drugi narodi bi ih dizali u nebesa.Njihove slike su u zgradi Ujedinjenih nacija kao simboli borbe protiv fašizma a mi ih ni ne pominjemo.

To sto su tebi heroji ne znaci da su i drugima. Smrt komunizmu!

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 493008

Uludo dati životi , imali smo slavnu prošlost !
Uspeli su ovi novokomponovani sve da uprljaju i zagade !

Govori u svoje ime.MI nikad nismo postojali.Vi ste VI,MI smo UVEK bili MI.

:fdlan: :bye:
zato i propadamo i kaskamo još uvek za svetom dokle god se još uvek delimo, na Partizane i nemce, Crvene, Žute, , Četnike, partizane, demokrate, komuniste, ***** palac......
Gadno je kad je neko u glavi bedan i siromašan !
Mrzite, pljujte po prošlosti i očekujte da vas poštuju

Propadamo jer vladaju potomci onih okupatora iz 1945. Zato sto nismo izvrsili LUSTRACIJU i zato sto nismo OTVORILI DOKUMENTA UDBE.

Propadamo jer vladaju potomci onih okupatora iz 1945. Zato sto nismo izvrsili LUSTRACIJU i zato sto nismo OTVORILI DOKUMENTA UDBE.

Документа и досијеи бољшевика, њихове деце и унука, не можемо отворити, док их не заузмемо !

Са људима старог система и њиховим потомцима који и данас врше себи прерасподеле и бенефиције се не врше промене.

Kakve promene sa istima,to su sve deca DB i potomci okupatopra.Meni je samo interesantno kako su ljudi nezainteresovani za tu temu,kao i za vracanje nacionalizovane imovine.Objavljena je knjiga streljanih,niko ni rec nije rekao o tome.

koji andrag ponavljaš jedno isto. na početku diskusije je rečeno da odgovornost čoveka pred Bogom uvek lična. to važi i za ustaše. čovek je biće i duša za sebe. pa bi nešto novo rekao ako bi dokazao suprotno, tj. da će drugi odgovarati mesto tebe.

svaki hrvat ima šanse da se ili popiša po nacionalnoj indoktrinaciji ili da je sleduje i učini zlo. to što je ta nacionalna psihopatologija politika zajednice , svojevrsni oblik saoindoktrinacije na nivou države i crkve, ne abolira bilo koga ustašu.

Хрвати су хрвати. Нису људи и немају душу.

Neki imaju, neki nemaju........Kao u svim narodima....

Разлика међу хрватима и Србима је огромна. Никаве ми везе немамо а њима. Само титоистичке комуњаре су у стању да изједначавају Србе и хрвате.Исто онако како су изједначавали усташе и четнике.

Разлика међу хрватима и Србима је огромна. Никаве ми везе немамо а њима. Само титоистичке комуњаре су у стању да изједначавају Србе и хрвате.Исто онако како су изједначавали усташе и четнике.

Nema slicnosti osim sto zivimo na istom podrucju, imamo istu istoriju, imamo nase zlotvore ustase i cetnike, govorimo isti jezik, ista su nam prezimena i td.

Jedina razlika medju nama je RELIGIJA.

Sve ostalo je IDENTICNO.

Back