- Poruka
- 14.588
Da se doseli crnjo neki u Serbiju a ja znam jedan primer i da ima decu.
Jel bi mali crnci bili Srbi ili?
Po drzavljanstvu da, ali da li bi ikad bili prihvaceni kao Srbi i da li bi se oni uopste osecali kao Srbi?
Pa to sam i rekao , može da ima sva dokumenta ovog sveta , opet će da bude stranac , i tako je svugde u evropi .
Sve to ima jednostavno objašnjenje, države u Evropi su nastale davno (većina, ne računam ove nove poput Slovenije, Hrvatske, Makedonije...) i to iskljkučivo kao nacionalne države, dok je kod Kanade i SAD to sasvim druga priča. Sa tim što je rasizam, ipak, najveći u Americi.
ne to nema veze , jer podela po nacionalnim linijama postoje i u americi , ali im se svaki dan nabija na nos da su prvo amerkikanci a posle mogu da budu šta hoće . U evropi niko nikom ne nabija na nos da treba da bude evropljanin pa posle šta hoće , nego im se odmah stavlja do znanja da nisu evropljani ili pripadnici neke nacionalne države , a posle toga mogu da budu šta hoće .
Generalno gledano , svi su na neki način nacionalno pripadni , samo se razlikuju po tome jel te neko prihvata kao takvog ili ne . U americi postoje jasne podele po nacionalnim linijama , italijani , srbi , meksikanci , irci , nemci i tako dalje , ali svi oni su prvo amerkanci pa posle šta hoće . U evropi srbi u nemačkoj su i dalje srbi , a italijani u nemačkoj italijani i niko ne pokušava da ih drugačije prihvati .....jer jednostavno oni su i dalje srbi ili italijani , i to svi znaju i zato i postoji to neprihvatanje stranaca .......ili kao neka vrsta čuvanja identiteta .
Što se teme tiče , crnkinja stoji ispred nacista ......interesantna fotografija i još interesantniji komentari ......kao šta ona ima da izigrava šveđanku kada nije ......nešto pre toga ruski ambasador je pitao isto to ...jel ima ovde Srba .......i onda su bili interesantni komentari .......i svi gledaju forografiju i niko da se zapita , jel ima tamo šveđana