ХЕРОИНА СКАНДИНАВИЈЕ: Једна пркосна Швеђанка стала пред 300 нациста!

Da se doseli crnjo neki u Serbiju a ja znam jedan primer i da ima decu.

Jel bi mali crnci bili Srbi ili?:think:

Po drzavljanstvu da, ali da li bi ikad bili prihvaceni kao Srbi i da li bi se oni uopste osecali kao Srbi?

Pa to sam i rekao , može da ima sva dokumenta ovog sveta , opet će da bude stranac , i tako je svugde u evropi .

Sve to ima jednostavno objašnjenje, države u Evropi su nastale davno (većina, ne računam ove nove poput Slovenije, Hrvatske, Makedonije...) i to iskljkučivo kao nacionalne države, dok je kod Kanade i SAD to sasvim druga priča. Sa tim što je rasizam, ipak, najveći u Americi.

ne to nema veze , jer podela po nacionalnim linijama postoje i u americi , ali im se svaki dan nabija na nos da su prvo amerkikanci a posle mogu da budu šta hoće . U evropi niko nikom ne nabija na nos da treba da bude evropljanin pa posle šta hoće , nego im se odmah stavlja do znanja da nisu evropljani ili pripadnici neke nacionalne države , a posle toga mogu da budu šta hoće .

Generalno gledano , svi su na neki način nacionalno pripadni , samo se razlikuju po tome jel te neko prihvata kao takvog ili ne . U americi postoje jasne podele po nacionalnim linijama , italijani , srbi , meksikanci , irci , nemci i tako dalje , ali svi oni su prvo amerkanci pa posle šta hoće . U evropi srbi u nemačkoj su i dalje srbi , a italijani u nemačkoj italijani i niko ne pokušava da ih drugačije prihvati .....jer jednostavno oni su i dalje srbi ili italijani , i to svi znaju i zato i postoji to neprihvatanje stranaca .......ili kao neka vrsta čuvanja identiteta .

Što se teme tiče , crnkinja stoji ispred nacista ......interesantna fotografija i još interesantniji komentari ......kao šta ona ima da izigrava šveđanku kada nije ......nešto pre toga ruski ambasador je pitao isto to ...jel ima ovde Srba .......i onda su bili interesantni komentari .......i svi gledaju forografiju i niko da se zapita , jel ima tamo šveđana

Ako Van Stojko , otadžbina se ljubavlju brani . :heart:

Отаџбина се брани бар на хиљаду начина а ти си исукао 998 начин. Дај нешто ближе врху ... ниси ти баш толико заостао.

ПС
Додуше ... ским си такав си.

Poslednja izmena:
Siguran sam da bi Nordijski pokret otpora kada bi došao na vlast Srbima u Švedskoj dao sva moguća prava i da ih ne bi proterali, a isto bi učinili za Balkance i ostale istočne narode Evrope koji su na socijali u Švedskoj haha. :lol:

Mislim ipak da koji god je stranac došao u Švedsku, osim ovih sa Zapada da bi se proveo ko bos po trnju kada bi ovi zavladali...

Poslednja izmena:
Pa to sam i rekao , može da ima sva dokumenta ovog sveta , opet će da bude stranac , i tako je svugde u evropi .

ne to nema veze , jer podela po nacionalnim linijama postoje i u americi , ali im se svaki dan nabija na nos da su prvo amerkikanci a posle mogu da budu šta hoće . U evropi niko nikom ne nabija na nos da treba da bude evropljanin pa posle šta hoće , nego im se odmah stavlja do znanja da nisu evropljani ili pripadnici neke nacionalne države , a posle toga mogu da budu šta hoće .

Generalno gledano , svi su na neki način nacionalno pripadni , samo se razlikuju po tome jel te neko prihvata kao takvog ili ne . U americi postoje jasne podele po nacionalnim linijama , italijani , srbi , meksikanci , irci , nemci i tako dalje , ali svi oni su prvo amerkanci pa posle šta hoće . U evropi srbi u nemačkoj su i dalje srbi , a italijani u nemačkoj italijani i niko ne pokušava da ih drugačije prihvati .....jer jednostavno oni su i dalje srbi ili italijani , i to svi znaju i zato i postoji to neprihvatanje stranaca .......ili kao neka vrsta čuvanja identiteta .

Što se teme tiče , crnkinja stoji ispred nacista ......interesantna fotografija i još interesantniji komentari ......kao šta ona ima da izigrava šveđanku kada nije ......nešto pre toga ruski ambasador je pitao isto to ...jel ima ovde Srba .......i onda su bili interesantni komentari .......i svi gledaju forografiju i niko da se zapita , jel ima tamo šveđana

Ти као прво не знаш шта је расизам. Ако некоме се неко не свиђа, ђе је ту "расизам"- још увијек нијесу увели закон да могу некога ставити у затвор и присилити да на силу воли некога.

Као друго поредиш ЕМИГРАНТСКЕ ДРЖАВЕ (Канаду, Америку, Аустралију) са НЕ-ЕМИГРАНТСКИМ ДРЖАВАМА Њемачком, Италијом итд. Говорим о постанку тих држава. Европа је још увијек КОНТИНЕНТ, јер још увијек није створен СССР-ЕУ тако да нема "Европљанина" као нације.
Итд.

- - - - - - - - - -

Siguran sam da bi Nordijski pokret otpora kada bi došao na vlast Srbima u Švedskoj dao sva moguća prava i da ih ne bi proterali, a isto bi učinili za Balkance i ostale istočne narode Evrope koji su na socijali u Švedskoj haha. :lol:

Mislim ipak da koji god je stranac došao u Švedsku, osim ovih sa Zapada da bi se proveo ko bos po trnju kada bi ovi zavladali...

Па шта? И треба избацити све што не ваља. Колко се тзв. Балканаца бави криминалом, живи на социјали и на леђима домаћи људи итд.? Знам многе који тако живе - њихов допринос је НУЛА, они нијесу произвођачи - они су потрошачи, паразити....

Они ову ћелави мигранткињу из подсахарске Африке не зарезују ни 5% . За Шведску је касно, они су извршили самоубиство увозећи мигранте из џунгла и пустиња. Ове демонстрације су само очајнички посмртни трзаји нације на самрти.

Они ову ћелави мигранткињу из подсахарске Африке не зарезују ни 5% . За Шведску је касно, они су извршили самоубиство увозећи мигранте из џунгла и пустиња. Ове демонстрације су само очајнички посмртни трзаји нације на самрти.

Нажалост тачно....
И она најмања мањина која се осмјели да нешто рече, наибала је.... И то од сами Швеђана.... "Толерантни" су најнетолерантнији кад су другачија мишљења у питању. Ако не мислиш као они, одма си "расиста, нациста, Хитлеровац итд"

ne...vi nikako da shvatite da su za sve te skandinavce, nemce i ine jedino muslimani gamad...

Na prvom mestu, da, slazem se, ali... posle muslimana, nismo ni mi daleko na njihovoj crnoj listi.
Svedjani vise cene Hrvate, a Norvezani nas... to je neki moj utisak.
Amerika im je svima model i uzor.

Na prvom mestu, da, slazem se, ali... posle muslimana, nismo ni mi daleko na njihovoj crnoj listi.
Ali zasto je to tako.

Pa zato sto i mnogi poput Roma i Siptara imaju srpski pasos pa ostavljaju ne bas pozitivan utisak.

Ali zasto je to tako.

Pa zato sto i mnogi poput Roma i Siptara imaju srpski pasos pa ostavljaju ne bas pozitivan utisak.

А и Срби сами не остављају бољи.

У Америци на попису 2010. било је 325 000 "југословена" и само 160 000 Срба.... Било је више Македонаца и "Косовара" у Америци него Срба.... :lol: А о понашању да и не причамо, међу најгорима....

Кад сам доша у Америку, прво што смо чули је: КЛОНИ СЕ СРБА.... Нијесам стварно желио да у то вјерујем, али то је нажалост истина... Први посао који сам имао у Америци је био код Србина и то радио сам од јутра до мрака, без прекида и без ручка....
А да ми исти није исплатио све што смо се договорили..... Иако је имао пара на бацање!!! А мени је тад и 5 долара било превише да ми закине а закинуо је пуно више....

Poslednja izmena:
А и Срби сами не остављају бољи.

У Америци на попису 2010. било је 325 000 "југословена" и само 160 000 Срба.... Било је више Македонаца и "Косовара" у Америци него Срба.... :lol: А о понашању да и не причамо, међу најгорима....
Kad dobijem sad strani pasos Serbski ide na dno kutije.

Kod Norvežana je to malo jednostavnije, imaju podelu na Norvežane i nenorvežane. Uglavnom ne znaju ko su Srbi, Rumuni, Makedonci ili Španci.

Kad dobijem sad strani pasos Serbski ide na dno kutije.

Ја нијесам ни могао добити документе у Србији.... док сам у Америци такорећи одма чим сам крочио са авиона на америчко тло постао Американац..... Толико о томе, ко је какав и каква је која земља. За Србе сам био странац, а за Американце њихов?:eek:

Kod Norvežana je to malo jednostavnije, imaju podelu na Norvežane i nenorvežane. Uglavnom ne znaju ko su Srbi, Rumuni, Makedonci ili Španci.
- Ponekad nas pomesaju sa Rusima, ali u osnovi znaju da smo mi kao protiv muslimana i da smo za Kosovo, toliko su informisani.

Ali zasto je to tako.

To jeste, ali opet - i oni bi morali da nauce vise o ex YU, kako mi znamo o njima?
Mi smo jednostavno informisaniji i inteligentniji:D;)

Ја нијесам ни могао добити документе у Србији.... док сам у Америци такорећи одма чим сам крочио са авиона на америчко тло постао Американац..... Толико о томе, ко је какав и каква је која земља. За Србе сам био странац, а за Американце њихов?:eek:
Moras malo vise napisati, jel si rodjen tamo ili kako?

Uvek me je zanimalo kako se tad emigriralo.

Jel ste samo uletali u Americku/Kanadsku ambasadu i trazili azile ili?

Mozes i na PP da pises ako neces ovde javno, bas me zanima inace.

Идеш и поднесеш захтјев па ђе те прво приме....
Знало је то узети доста времена....
А и многи су одбијени...
Ми смо добили и за Америку и за Аустралију али смо одлучили у Америку, мада ни Аустралија не би била лоша. За Канаду и Нови Зеланд је било мало теже добити и примали су мање људи.

19756851_1931691430449693_5878954608753040562_n.jpg

Back