nisam siguran za dejstvo proteina na bolesti,tj. ne znam kako uticu ali ti mogu preporuciti protein.ovi linkovi dole su reklama pansporta koji u glavnom prodaje proizvode nizerazrednih proizvodjaca.iz licnog iskustva mogu da ti preporucim "optimum nutrition,whey pro gold" ili bilo koji izolat "ultimate nutrition" .ultimate nutrition ide do kraja sa izolatima koji su najcistiji na trzistu.imas da ih kupis u AMG sportu (znam sigurno da radi radnja na banovom brdu u city hall-u) samo vidi sta imaju trenutno u ponudi.zadnji put sam bio pre oko 20 dana i ne racunaj da ces naci nesto da valja ispod 4500-5000 dinara.na 108 kila tezine bi trebalo da uneses dnevno ukupno oko 250 grama proteina u zavisnosti koliko si aktivan u toku dana,nedelje,meseca...od te kolicine oduzmi onoliko proteina koliko pojedes kroz hranu u toku dana pa oko 30 % od toga ti organizam uspeva da apsorbuje .onoliko grama proteina koliko ti fali da dodjes do 250 grama dnevno nadoknadi proteinom u prahu.nemoj uzimati vise od 45 grama praska(to nije 45 grama proteina vec procenat koji stoji u specifikaciji) da bi uneo optimalno oko 30 grama proteina po obroku(dozi) jer toliko prganizam moze da apsorbuje u jednom prijemu nutrijenata.znaci ako si pojeo 100 grama mesa(22-25 gr proteina) organizam ce odatle "uzeti" oko 7-8 gr. max i "odneti" u misice.whey konzumiraj sa vodom obavezno jer se tako ne usporava apsorpcija kao kada se pije sa mlekom jer i mleko mora da se vari pa se protein raspada,gubi se ucinak...