Хенри Кисинџер: "Босна је вештачка творевина!"

Крста

Poznat
Poruka
7.429

Набасао сам недавно на овај снимак. Интервју са Кисинџером негде око 1995-96., рекао бих.
Навешћу и неке делове онога што је рекао:

-- "Не постоји босански језик, не постоји босанска култура. Ако боље погледате историју Срба у распону од 600 година, видећете да се они нису борили да би њима владали муслимани."
-- "Западни медији оптужују Србе да се одвајају и да су сепаратисти. Како могу да се одвајају од нечега што никада није ни постојало?"
-- "Сједињене Државе крше право народа на самоопредељење."

У сваком случају, баш ме занима како ће муслимани у Босни који се позивају на љубав и подршку запада да приме ово сазнање.

Srbin nije jednako što i RS. Ne znate ni najosnovnije stvari, a pričali bi nešto... Bjež' ba... :D

Nije! I ja se neretko zalazem da Srbe u BIH ne treba iskljucivo posmatrati kroz RS. Nisu vezani pupcanom vrpcom za pomenutu. Nije im RS raison d'etre! Medjutim, retki su Srbi koji ovako revnosno brane Bosnjake i inisitiraju na kolektivnoj krivici. Tako da.... tezak si ti izrod, ako si zaista Srbin!

Poslednja izmena:

Набасао сам недавно на овај снимак. Интервју са Кисинџером негде око 1995-96., рекао бих.
Навешћу и неке делове онога што је рекао:

-- "Не постоји босански језик, не постоји босанска култура. Ако боље погледате историју Срба у распону од 600 година, видећете да се они нису борили да би њима владали муслимани."
-- "Западни медији оптужују Србе да се одвајају и да су сепаратисти. Како могу да се одвајају од нечега што никада није ни постојало?"
-- "Сједињене Државе крше право народа на самоопредељење."

У сваком случају, баш ме занима како ће муслимани у Босни који се позивају на љубав и подршку запада да приме ово сазнање.

Лакше ће им у педу, но у главу. Уживили су се у улогу жртве.

"Босна је вештачка творевина!"
Бошњаци вештачка нација.
Sve države ovog svijeta su vještačke tvorevine, budu, pa nestanu,...
Bošnjaci se kao Bošnjaci u dokumentima, historijsko-povijesnim dokumentima javljaju prije nego li se javljaju i Srbi, i Hrvati.
U tim dokumentima se pojavljuju neki HOrvati i SrbLJi, ali ne bih da širim diskusiju ostajem ON Topic i ne bih odgovarao na trolanja izvan teme.

Bošnjaci se kao Bošnjaci u dokumentima, historijsko-povijesnim dokumentima javljaju prije nego li se javljaju i Srbi, i Hrvati.
U tim dokumentima se pojavljuju neki HOrvati i SrbLJi, ali ne bih da širim diskusiju ostajem ON Topic i ne bih odgovarao na trolanja izvan teme.

Појављују се наравно али не као посебан народ. Поготову не као државотворан народ. Кад се јављају, то је само регионални назив и ништа више.
Назив означава све становнике те регије, и Србе и Хрвате, који баш и не воле ту државу због великог броја наследника османске окупације и наслеђа.

Nisu.
Boshnjaci se pre Srba i Hrvata pominju jedino kao vrsta krompira.

Prije će Srbija nestati!

Oce,ali samo ako se pojavi neka Velika Srbija.

Back