veliki krang
Legenda
- Poruka
- 71.078
Ako ćemo o najgorem, Beneton u Niš (be) je tek interesantna priča - 40mil evra za ništa (ok, branč u Oraču žabari galantno plaćali).
Ne mogu da se složim da se na srednji (ni bilo koji) rok isplati, naveo sam ti da se iznos poreza potroši samo na štetu saobraćajnicama usled njihovog poslovanja. Pretpostavljam da se u bilanse ne razumeš, ali i ne moraš - probaj samo sebi da posložiš par cifara kroz vremenske odrednice.
Sve vreme pričaju da država treba da stvori uslove a privrednici da se bave privredom.
I kažemo ok: država troši / zadužuje se za definisanje industrijskih zona, saobraćajnice, reformu propisa, prekvalifikaciju radne snage...
Ok da subvencioniše nešto po radnom mestu radi ravnomernog razvoja investicije u Babušnici, Opovu ili Krupnju, ali sve drugo nema veze sa ekonomskim uređenjem, pozitivnim propisima niti isplativošću.
Ne verujem da je šteta tolika na godišnjem nivou, pre verujem da jednom popravljen put služi u narednih ko zna koliko godina, a za to vreme prihodi od poreza i dalje postoje. Ako je suprotno, onda sam pogrešio, a ti si u pravu. Međutim, ovde se stalno previđa podatak da Henkel ulaže deset puta više svog novca nego što je dobio od države, a ti pogoni ostaju i neće biti razmontirani u delove, a da se Henkel povuče kada prestane da dobija te subvencije. Navedi mi stranu, ili čak domaću kompaniju na srpskom tržištu koja ulaže u razvoj deset puta više nego što dobije od države?