Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Faktu mast je veoma dobra.Samo treba voditi racuna o ishrani,redovnoj higijeni,a i uzimati bolje i neznije toalet papire na ne budu neki smirglavi.ne preskakatti obroke,treba imati tri obroka dnevno da bi stolica bila redovna.Onda nema ni naprezanja ni krvarenja.

Bez večere i jela posle 19h.Organi za varenje su tako u toku večeri i noći, na režimu "autofagije", pa se čiste od bakterija, toksina i jutrom dolazi do mnogo lakšeg pražnjenja creva.
Posle toaleta, regiju oprati samo mlakom vodom, bez upotrebe sapuna, obrisati mekšim peškirom i namazati (dobra je i domaća svinjska mast i vazalin).Meni se povremeno javljaju, kad se pojave namažem vazalinom i noću kantarionovim uljem.Od toga me više ne svrbi i ne pecka.

Poslednja izmena:
Njeno je iskustvo koje ti ovde prenosis nevazno.

Naravno da nije, ali bi bilo OK da tvoja tetka kaze kako joj je i sta pomoglo.
Svako moze da ukuca u gugl mast protiv hemoroida i da dobija dvadesetak njih.
Nije potrebno da neko prenosi imena lekova koje njemu licno nisu ni pomogle nego poznaje
nekoga kome su pomogle.
Ako je moja greska izvinjavam se ona je starija zena pa bas i ne zna da rukuje ovim stvarima mozete obrisati komentar ako pravi neki problem na forumu. :)

Пре седам, осам дана сам био код хирурга због спољних хемороида. Већ 15 година крварим. За то време сам свашта од масти користио и лекова. Док пијен нпр. Флебодију оно стане крв. Чим престане крене опет. Сад ми преписао Детралекс али то кад попијем 'оћу да се исповраћам од муке. Тако делује. Јел може неко да ми каже шта је то десклоризација, од чега се разликује од подвезивања и колико кошта тај захват. Како изгледа.

Био сам данас на колоноскопији и нашли су ми три полипа која морам да оперишем. Да ли је неко од вас скидао полипе на дебелом цреву и по којој цени ?

Био сам данас на колоноскопији и нашли су ми три полипа која морам да оперишем. Да ли је неко од вас скидао полипе на дебелом цреву и по којој цени ?
Ja sam 1 u zivotu bila na toj kolonoskopiji i posle zavrsene procedure lekar mi je rekao da sam imala jedan polip
koji je automatski za vreme pregleda od 20 minuta i skinuo. To je trebalo i kod tebe tako da urade.
To nije nikakva specijalna operacija (koliko sam ja razumela) obicno se radi u okviru tog pregleda.

Јел боли то скидање кад раде без анестезије ? Мени гастролог рекао да ми треба анестезија за то.

Јел боли то скидање кад раде без анестезије ? Мени гастролог рекао да ми треба анестезија за то.
Ovde gde ja zivim ti pregledi nikada nisu bez anestezije, a ta anestezija je neka lajt varijanta, dvadesetak
minuta ne znas sta ti rade tako da ne mogu da ti kazem za bol nista. To lekar, gastrolog odredjuje, nije potreban
anestiziolog kao kod ozbiljnijih stvari.

Усро сам се жив ! Рекли су ми да сам дошао у последњи час. Имам полипе 25 мм, 15 мм и 8 мм и каже гастролог мало фали да постане рад дебелог црева. Већ у понедељак идем код хирурга да ми закаже термин скидања тога.

Ima patologa na forumu, ali dok se ne javi, ja ću ti reći da je vrlo važno da se nakon endoskopskog odstranjivanja promene (neka bude polipa) taj uzorak analizira histopatološki, kako bi se tačnost pretpostavke zasnovane na makroskopskom posmatranju utvrdila.

Nikada nije prijatno videti veći broj istih promena na sluznici debelog creve, sve dok se ne dokaže da su benigne prirode. :)

mom ocu u drzavnoj ustanovi trazili 80.000 dinara za operaciju.
Мени у приватној тражили чим покуцам на врата 30 000 ( Колоноскопија, тест на корону, преглед лекара ) а затим од 7.000,00 дин. па на горе по величини полипа. Сад то теоретски може да буде и 50 000 а може и 100 000 дин. Нешто мувам да ми одраде овде код мене. Боље да "Пукнем" мито доктору 300 евра него овако.

Мени у приватној тражили чим покуцам на врата 30 000 ( Колоноскопија, тест на корону, преглед лекара ) а затим од 7.000,00 дин. па на горе по величини полипа. Сад то теоретски може да буде и 50 000 а може и 100 000 дин. Нешто мувам да ми одраде овде код мене. Боље да "Пукнем" мито доктору 300 евра него овако.
Eeee dokle smo dosli,kad i za zdravlje treba placati pored socijalnog.Gori ovi doktori i politicari nego nekada dzeparosi.

Јуче сам провео цео дан у агонији бола од огромног хемороида који је спољни. Тек сам увече провалио рецепт који бих да поделим са онима који имају ту муку као ја. Узео сам коцку леда и гурн'о у дупе. Бол је нестао после 20 минута. Сетио сам се да хладно сужава крвне судове. Иначе ми је дошло да узмем нож и да га сам одсечем !!

Back