Help!

Jesi, u pravu si :confused:

joj draga moja, ja sam jednom davno bila u sličnoj situaciji
molila me devojka , mentalno zostala sa kojom nisam u nekim odnosima, da krstim njeno dete....jer niko drugi nije hteo
prihvatila sam ali sam u startu stavila uslove: bez darova, i ostalih obaveza (tipa joj kumo nemam za mleko...)
meni bilo žao da dete bude nekršteno, samo sam bila odlučna u svojim uslovima....

Oh kraj price, lepo sam rekla da je bolje da joj bude kuma neko sa kim je bliska, odlozili su za koju nedelju i shvatili da je tako najbolje! :)
Hvala svima na savetima!

A ja mislila "kakvo kumstvo u 21. veku" :)

znas kako,u pravu si bre:lol:
mislim lepo je kao ljudi se vezuju nekim za njih jacim vezama,potvrdjuju na neki nacin svoje prijateljstvo
ali brate koja gnjavaza:confused:
mi nemamo nikakve kumove,svedoci na vencanju su nam bili njegov otac i maceha,oni zakazali vencanje pa se prijavili,nismo vencani ni u jednoj sekti,niti smo krstili dete
mene su krstili s 3 mes protiv moje volje:mrgreen: neki covek kojeg ne poznajem,staro kumstvo jos iz perioda "ne druzi se s kumovima,da ne dodjes u priliku da se posvadjas s njima"
kad bi mene neko pitao ja bih imala neoborivi alibi-ateista
meni se svidja u ovoj zemlji gde sam kumovanje deci znaci obavezivanje da ces se brinuti o njima ako se roditeljima nesto desi(i kod nas je verovatno tako,ali kako posmatram kod nas je kumovanje vise dolazimo ti na slavu,pijemo zajedno i slavimo novu godinu,o deci se bas ne brine toliko,sem da se da neka devizna novcanica za neke prilike),i mozes za to odabrati i rodjenog brata ako hoces(sto bih ja npr uradila,pre nego prijateljicu)
od malena se deci govori o toj osobi,provode vreme zajedno(bez roditelja) specijalna paznja,valjda da bi se dete vezalo za tu osobu ako se stvarno roditeljima nesto desi da veza vec postoji

Back