HELP ME

Dragan Prlincevic

Početnik
Poruka
2
Pozz svim clanovima krstarice
Imam jedno pitanje i voleo bih da dobijem odgovor u sto brze vremendkom periodu
Trebam da kupim motor i odlucio sam se za yamaha tzr 125?Dobio sam i ponudu za apriliu af1 125.Sada ne znam koji je motor bolji i kome je odrzavanje jeftinije

Italijanski motori su poznati po skupljem odrzavanju.
Na tvom mestu ja bih pre uzeo Yamahu ali znaj da italijan verovatno ide nesto bolje. Dvotaktna masina koja trosi poprilicno goriva.
To su stari motori pa je pitanje u kakvom su stanju i zato glerdaj onog koji je u boljem stanju.
Ja licno ne bih kupovao nijedan od predlozenih i cekao bih da se skupi jos novca pa kupio nesto mladje.
Nedavno sam prodao za 800€ prakticno nov motocikl Sachs X-Road 125 2009 sa 650 km a mozes da nadjes i Kymco Quanion 125 za cifru od nekih 700-800€ a njega sam takodje imao i vozio ga 125 km/h sto je sasvim dovoljno ali je zato potrosnja bila daleko manja od ovih sto si ti predlozio jer je cetvorotaktna masina.
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/yamaha/yamaha_tzr125 87.htm
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/aprilia/aprilia af1 125 futura 91.htm

Ma Tihi sve zna i sto ga kaline62 ne uzme za ozbiljno?
On bolje zna koliko puta idemo u WC nego mi sami.:hahaha:
Eto ja sam ove sezone dosad presao sa Hondom 2000 km,sa malim skuterom jos toliko i sa motorom koji sam prodao skoro 1000 a gde je jos kraj sezone.
Sad ce neki valjda konacno da shvate zasto malo prelazim kolima jer meni je muka da vozim auto i kad treba da pomislim gde da se parkiram.
Imam drugare koji su samo pre 10-tak dana ubili za 7 dana skoro 5000 km a oni su pravi bajkeri koji voze i voze i verujem da godisnje predju blizu 30000 km.

Ne bih da budem pogresno shvacen ali se ovog puta potpuno slazem sa Tihim.
Kod motocikla bih iskljucivo gledao kakvog je kvaliteta i pouzdanosti (sto i planiram uskoro) a ne dal trosi 3 ili 4 litre. :roll:

To pricas jer ne vozis motor.
Moras imati na umu da su rezervoari na motorima daleko manji nego na kolima i da neki imaju svega 10-tak litara zapreminu a ako trosi 5-6-7L to znaci malo malo pa na pumpu i sa takvim motorima nije prijatno krenuti na put ako mnogo trose.
Ja na skuteru imam 13,5L rezervoar a u pocetku mi je trosio 6,5-7L dok nisam navikao na njega i shvatio kako da smanjim potrosnju i sad je to mnogo lepse kad predjem 200km u gradu umesto 150.
Isto je i na otvorenom jer sad vise prelazim nego ranije jer kontrolisem gas u odnosu na onaj period kad sam ga kupio.
Ove gore pomenute zujalice su dvotaktne i trose po 10 i jace litara kad se peglaju a imaju svega 125 kubika.
Radi poredjenja moj B-King sa 1340 kubika i 184 ks je manje trosio a isao drasticno bolje.
Kad oskare budes uskoro dosao do kupovine videces o cemu pricam.

Ne znam, videcemo, ali i dalje smatram da mi to nece biti glavni faktor jer mi ni sad kod auta to ne smeta puno. :)
Inace ono sto mi je zapalo za oko je Piaggio Beverly. Iskreno nemam herca da vozim nesto jace i sportskije od toga, jednom sam samo probao neku Hondu i uopste se nisam prijatno osecao.

Beverly je dobar skuter,kao i svi modeli Piaggia...po meni je Liberty trenutno best buy.Malo trosi,pouzdan,prost,ide sasvim solidno.

Poslednja izmena:
Ne bih da budem pogresno shvacen ali se ovog puta potpuno slazem sa Tihim.
Kod motocikla bih iskljucivo gledao kakvog je kvaliteta i pouzdanosti (sto i planiram uskoro) a ne dal trosi 3 ili 4 litre. :roll:

ajde da voze one choppere/cruisere pa da kazes gledaj potrosnju al smesno mi je da u klasi skutera malih gradskih motorcica gledaju ljudi potrosnju kad tu retko ko predje 1000 km za sezonu

Back