HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys - The Legacy

Poruka
3.684
keeperl.jpg


Andi Deris - vocal
Michael Weikath - guitar
Sasha Gerstner - guitar
Markus Grosskopf - bass
Dani Löble - drums

CD 1:
1. The King For A 1000 Years 13:54 (Deris)
2. The Invisible Man 7:017 (Gerstner)
3. Born On Judgment Day 6:14 (Weikath)
4. Pleasure Drone 4:08 (Gerstner)
5. Mrs. God 2:55 (Deris)
6. Silent Rain 4:21 (Gerstner/Deris)

CD 2:
1. Occasion Avenue 11:04 (Deris)
2. Light Of The Universe 5:00 (Deris)
3. Do You Know What You're Fighting For 4:45 (Weikath)
4. Come Alive 3:20 (Deris)
5. The Shade In The Shadows 3:24 (Deris)
6. Get It Up 4:13 (Weikath)
7. My Life For One More Day 6:51 (Grosskopf/Deris)

Treci deo cuvenog Keeper koncepta, samo ovog puta u sasvim drugacijem i znatno zrelijem izdanju. Ovo je posle "The Time Of The Oath" najbolji Helloween album ikada napravljen i slobodno se moze reci vrhunac karijere za fenomenalnog Andi Derisa koji je pogotovo ovim albumom pokazao da je Michael Kiske bio suvisna figura u istoriji ovako velikog banda. I cuveni uticaj Kai Hansena je prosto nestao, tako da sada imamo punokrvni Helloween predvodjen pravim liderom Mr.Weikiem koji napokon pored sebe ima gitaristu sa kojim se fenomenalno slaze.
Mladi Sasha Gerstner je na ovom albumu dobio dosta prostora i njegova dela prevazilaze sto u tehnickom sto u inventivnom smislu i Kai Hansena i Roland Grapowa.
Fenomenalni gitar terci koji su dobili ovog put svoju punocu gitarski duo cine jos samo vise kompletnijim.

Uvodna "The King For A 1000 Years" predstavlja klasicnu Keeper epsku pesmu gde se jasno cuje da su Helloween prosto nastavili gde su stali sa Keeper II albumom. Ostale pesme, a ponajvise prvi singl sa albuma "Mrs. God" daju onaj stari zvuk Helloweena, tako da se zaista ovde moze pricati o Keeper III albumu jer je slicnost neverovatna, samo sto je jako veliki plus mnogo ujednacenija ritam sekcija jer Grosskopf je kao i uvek sjajno odradio sve bass deonice, dok je novoizabarani bubnjar Dani Löble sasvim opravdao mesto koje mu pripada jer je ubedljivo brzi cak i od Uli Kuscha i Mikkey Deea. Covek prosto razara bubnjeve i ne moze da se ne primeti koliko se sjajno uklopio u celu ovu pricu.

Medjutim, drugi CD vise izgleda eksperimentalno, pa moze se reci da su prilicno evoluirali pesme sa "Rabbit Don't Come Easy", i sada zvuce kao jedan logican nastavak, samo sa mnogo vise posvecenosti samom kvalitetu pesama.
Glas Andi Derisa je svo vreme cist, nije kao na prethodnim albumima onoliko stisan, tako da njegove glasovne mogucnosti dolaze do punog izrazaja, a i sama boja njegovog glasa vec potvrdjuje da se Helloween prepoznaje upravo po njegovom specificnom glasu.
Mr.Weiki napokon zvuci zadovoljno, i njegove pesme na albumu stvarno imaju onu njemu potrebnu sirinu, i njegov stil sviranja napokon je dosao do punog izrazaja, jer za razliku od prethodnih kolega Grapowa i Hansena kojima je uvek morao da prilagodjava svoj stil sviranja ovog puta nije bilo potrebno jer je Sasha Gerstner, iako klinac sa svojih 28 godina, naspram Weikievih 42, dao sve od sebe.
Pomenuti Markus i Dani....sta reci, vrh vrhova.

Ovaj album predstavlja nesto najbolje sto su Helloween ikada osmislili, jer ni Keeper I, ni Keeper II nemaju ovu zrelost, i stvarno se cuje koliko je ovde pevac presudan ne samo da peva onako visoko kako je retardirani moron Kiske radio, vec i da sasvim ucestvuje u radu banda.

Ovo je svakako nesto najbolje sto se pojavilo u ovoj deceniji (uz povratak Judas Priest sa "Angel Of Retribution"), i svakako najvece iznenadjenje koji je ovaj band iz Hamburga priredio.

U Nemackoj prodaja albuma krece 29. Oktobra, a simbolicno, svuda u svetu, album ce se pojaviti bas za Halloween 31 Oktobra.

Zato svi koji volite Helloween, stare ili nove, odmah za novcanik i grabite sve primerk ovog izuzetnog neponovljivog i sasvim unikatnog remek dela.
A 27. Januara cemo ih gledati uzivo u Domu sportova.

I dok mrtvi suskaju pod prozorom, i dok decica idu okolo skupljajuci slatkise, samo se zavalite i pustite do kraja ovaj album.

Happy happy HELLOWEEN, HELLOWEEN, HELLOWEEN


The Oath
 

Top