Heliko bakterija

aki1871

Početnik
Poruka
3
Uradio sam test na stolicu i bio pozitivan, doktor mi je prepisao terapiju i evo vec 7. dan dosta simptoma se smanjilo ili nestalo ali i dalje imam osjecaj u grlu kao malo teze bolno gutanje i iritira me, zanima me posle koliko prolaze ti simptomi?

@Manastirka vidio sam da si se ti izlijecila, interesuje me jesi imala slicne simptome i posle koliko su te prosli?

Hvala puno unaprijed

Dr ti je verovatno prepisao neki inhibitor (controlac ili sl.) koji sprecava ,,napade" kiseline.
Sto ce reci, ostecenja tkiva su nastala pre pocetka terapije i simptomi bi trebali uskoro da nestanu.
Izbegavaj: hladno, vruce, zacinjeno, alkohol, duvan...
Mlak caj od kamilice moze ublaziti simptome iritacije.

Ја сам пре неких 20 година гутао сонду на ВМА и нашли ми хелико бактерију у желуцу.
Прегледао ме Др.Дино Тарабар. Преписао ми је неки лек, имена се више не сећам, сем да је британске производње и да је био скуп (50-60€). Пио сам га седам дана по таблету и то је то. Никада ме више није мучио стомак.

Uradio sam test na stolicu i bio pozitivan, doktor mi je prepisao terapiju i evo vec 7. dan dosta simptoma se smanjilo ili nestalo ali i dalje imam osjecaj u grlu kao malo teze bolno gutanje i iritira me, zanima me posle koliko prolaze ti simptomi?

@Manastirka vidio sam da si se ti izlijecila, interesuje me jesi imala slicne simptome i posle koliko su te prosli?

Hvala puno unaprijed
Nije me bolelo grlo.
Pila sam trojnu terapiju u trajanju od 2 nedelje (Ospomox i još jedan antibiotik) i Panrazol.Nakon terapije, sačekala sam mesec dana i ponovo uradila test stolice.Bio je negativan.
Mda, Ospomox mi nije odgovarao jer sam imala mučninu od njega, pa su mi zamenili drugim antibiotikom.Tada mi je bilo mnogo bolje! Preporuka je da kad piješ prepisanu terapiju, ako osećaš bilo kakve tegobe, što pre javiti se lekaru ( ja sam tako uradila zbog Ospomox-a).Svako dobro!
P.S.Panrazol se kupuje u apoteci i bez recepta, doktorka mi je rekla da ga mogu piti i dalje, ponekad kad osetim tegobe sa želucem zbog povećanog lučenja želudalne kiseline.Jako mi je pomogao!
Inače neprijatni simptomi se brzo povlače već posle par dana i ono što je najvažnije,...terapiju moraš sprovesti DO KRAJA, jer samo jaki antibiotici stavljaju ovu bakteriju pod kontrolu.

Poslednja izmena:
Ja sam čuo da to ne može da se izleči nego da se javlja nekome svake godine...gadna bakterija.
Može,...kad se jednom pojavi trebalo bi raditi kontrolne testove svake godine, ili čim se primeti da su se vratili simptomi.
Meni se nije "vratila" za sada ,...pu,pu, daleko bilo!
Namučila sam se baš,baš,... i sa simptomima i sa terapijom (povraćala sam zbog Ospomox-a, pa su mi menjali terapiju, ali tako što su umesto njega uključili jači antibiotik).Na kraju je sve ispalo ok!

@Manastirka
Meni kako su objasnili, valjda mi je helikobakterija iziritirala zeludac, pa kisjelina kako mi je dolazila do grla, upalilo grlo i zbog toga imam osjecaj tezeg gutanja i malo bolnog

Nadam se da ce proci posle terapije
Hoće sigurno!
Samo budi uporan i izdrži terapiju.Javi se na kontrolu i biće sve ok.U većini slučajeva, test stolice posle terapije bude negativan na helikobakteriju. 👍

mene je heliko bakterija mucila pa mozda 10 godina, sve zivo sam radio, a terapiju antibioticima, dve vrste, plus omeprazol sam ispio ne znam koliko puta

nije da se zalim imaju ljudi razne gore bolesti, samo kazem, sve pomaze, ali je kod mene trajalo ihahaj

@Manastirka
Meni kako su objasnili, valjda mi je helikobakterija iziritirala zeludac, pa kisjelina kako mi je dolazila do grla, upalilo grlo i zbog toga imam osjecaj tezeg gutanja i malo bolnog

Nadam se da ce proci posle terapije
neme ''posle'', nego mora visak kiseline da se upija, pa ja sam jednom u nosu osetio cak, ili me nocu budi, pa idem i trazim sta ima u frizideru za jelo

Poslednja izmena:
Ovo nikako ne sme cesto i dugo da se uzima, ali to znas bolje od menez;)
pa ja sam pazio, ali sam uzimao sveke druge, ili trece godine... ma heliko kada mi se zapatio, tada pre vise od 20 godina, ali da ne kukam sada, i izbegavao sam da trpam u sebe sve, ali kada moras kada PECE

a dobio sam erozivni gastritis i razboleo se odjednom: bio je neki stomacni gerip, i ja sam drobio c vitamin tablete u caj, pa sam onda dan, dva posle, videvsi da me taj grip ne prolazi gutnuo baktrim, kad ono dan posle crna stolica - desila neka difuzja jona u zelucu, ja prestanam, sutradan jos jedna stolica pola normalna, pola od jucerasjeg krvarenja - tamna

eto, ja priznajem da sam ''sam pao sam se ubio'', a pricam ovo da se drugi ne upropaste, da ne kombinuju antibiotike ni sa kakvim vitaminima;
posle sam naravno morao terapiju protiv heliko bakterije, godinama me muciio gastritis, i sad ponekad, mada nikad vise nisam krvario kao tada, kada sam ispao glup

nemoj drugi da placaju lekciju kao ja, nego neka nauce iz tudjeg iskustva
ja sada pijem svakakve vitamine, naravno imaju skupe i dobre forme vitamina c, ali ljudi pazite kada pijete antibiotike jer ne smeju zajedno sa mnogim stvarima, mora da se pazi, jer skrka se zdrav momak kao ja u momentu sa pisljivm baktrinom i onim c [askorbinska kiselina] u tabletama

Poslednja izmena:
Ćao, ne znam koliko je vas čulo za Aloe Veru, ali meni je defintivno promenila život. Koristila sam proizvode i za 2,3 meseca se zauvek rešila problema.
uh, aloe vera je odlicna,...
ne moze da izleci od heliko bakterija, ali pomaze i te kako

najvaznije, kada vec delim savete na temu su:

Sladić ili slatki koren (Glycyrrhiza glabra) - ali u formi DGL - jer od sladica moze da boli glava, nista strasno, samo smeta, mada sam ga ja pio mesajuci sa raznim drugim

Deglycyrrhizinated Licorice Root Extract​

i druga stvar Alfalfa, also called lucerne, lucerka, hrana za stoku, ali i za ljude

Hvala puno unaprijed
Какве симптоме сте имали?

Поздрав свима. Имам Хелико и пијем две врсте антибиотика дневно ( Ospamox и Клацид) плус таблете против киселине у желуцу (Нолпаза). Пошто ја немам никакве симптоме од хелико већ једино појачану киселину у желуцу коју је вероватно изазвала та бактерија годинама уназад, интересује ме колико дуго би требало да се пију антибиотици, пошто имам преписано за 7 дана терапије. Да ли продужити 7 дана или престати тада.

Поздрав свима. Имам Хелико и пијем две врсте антибиотика дневно ( Ospamox и Клацид) плус таблете против киселине у желуцу (Нолпаза). Пошто ја немам никакве симптоме од хелико већ једино појачану киселину у желуцу коју је вероватно изазвала та бактерија годинама уназад, интересује ме колико дуго би требало да се пију антибиотици, пошто имам преписано за 7 дана терапије. Да ли продужити 7 дана или престати тада.
Је л' ти дијагноза дата хистопатолошким прегледом или си радио уреаза издисајни тест?

На основу анализе столице.
Ок. Онда тих 7 дана је оптимално.
Мада, најбоље је дијагнозу постављати на хистопатологији. Тад се прецизно зна на ком нивоу је упала и акутна и хронична и да ли постоје преканцерозне промене.
Па се на понављаним гастроскопијама прати процес излечења.
Јесте непријатније али је најтемељније и најсигурније.

Шта предлажете после терапије. Хтео бих да урадим анализу да ли су ми антибиотици убили бактерије. Колико дана после терапије смем да урадим анализу.

Шта предлажете после терапије. Хтео бих да урадим анализу да ли су ми антибиотици убили бактерије. Колико дана после терапије смем да урадим анализу.
Ја бих сачекала бар месец дана.
Ако се тонови позитиван налаз онда закажи негде гастроскопију.

Хоћу , хвала на савету. Имам и УЗ абдомена у јануару пошто имам болове у пределу дна десног ребра, не знам јел то жуч, јетра.. не разумем се. Кафу кад попијем катастрофа, буду болови и урин понекад буде неприродне боје.
Аууу шта ме снашло.

Back