Heder u vordpresu problem

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
79.151
Uzeo sam drugaru da popravim sajt od 150 evra. Sajt je neki plug and play za pola sata. Ja sam radio u jumli ovo nikada.

Elem ispod top menija je prazan prostor koji kada kliknem onda ode na taj podmeni.

Ispod tog belog prostora ide dalje sajt.

Kako da uklonim taj beli prostor? Inače tu je bio modul sa nekom braon fotkom i uklonjen je.

Evo kako to izgleda.

IMG-d556237f39c5539bbc13828c5c484980-V.jpg

Inače sajt ima i neki malver koji redirektuje samo posetioce sa mobilnih telefona 😐

Zvao sam podršku i oni kažu kako lično vlasnik mora da ih kontaktira.

uf wordpress... minsko polje!

vidi da prvo skines sto vise pluginova koji ti ne trebaju.

onda da zadjes stranu po stranu u editoru. Pa ako ne nadjes odgovarajuci objekt u editoru da ga sklonis moraces da zadjes dublje.

E sad to je dalje problem...

da li ces da ubacis neki napredniji editor (tipa: elementor) ili ces pokusati da vidis koji template ti smeta pa da ispod haube nesto prepravljas.

Naravno wordpress je papazjanija u kojoj svaka cvrca nesto prepravlja tako da ja cesto kazem dobro je da nesto uopste ispadne da se vidi.

Good luck.

Vidi, taj prazan prostor je za one sajtove sto imaju samo 1 stranu za sve po slajfnama. Pa skrolujes na dole delove home strane.
e sad posto je vecina ljudi nestrpljiva i nece da skroluje, onda se na vrh te stranice postave slajdovi (carousel) slike koje se vrte horizontalno obicno posle nekoliko sekundi. Sa nekim najznacajnijim sadrzajima.
Tako da ja pretpostavljam da je taj prazan prostor na sajtu zapravo carousel ali koji nema slike konfigurisane pa ostane bela pozadina jer carousel ocekuje neke fiksne dimenzije i rezervise 'placeholder' (prostor gde ce da se prikazuje slike).
Ako jeste carousel sekcija, mozda mozes da nadjes 'handler' (oni mikro pod meniji gde namestas razne stvari tipa boje, velicine, margina itd) cesto to moze da se 'iskljuci' jer mozda neces carousel da stavljas.
To zavisi od editora - da li mu je dozvoljeno da se mesa u 'template/theme' ali ja verujem da i bazicni wp page editor moze to da kontrolise samo da ga nadjes i podesis.
aj javljaj kako ti napreduje

Pa i meni je tako nešto palo na pamet jer na sajtu fali pola fotki, sajt je ostao bez domena pa je kupljen drugi i možda migrirao jer nema pola fotki. Ja sam ceo život radio u joomli dok ovo nisam nikada, žena jeste pa sam pustio nju da čačka. Da je taj slajder onda nebi nestao kada sam gornji meni pozicionirao centralno.

Ugl ja bi ovo da spalim i uradim potpuno nov i na pouzdanom hostingu. Ovaj je izgleda neki trgovac ko i većina hostinga kod nas.

Pazi ne radi sajt nema ga, nazovem on kao nešto uradi. Rekoh vratite bekap ne može mora vlasnik.

Pa imaš malver na serveru ****** uradi nešto on neće 🤔

10 godina nisam čuo da neko ima malver i slično 🤪

primecen je trend da se ljudi koji se inace ne bave ITjem mnogo bolje snalaze na wordpressu. Izgleda da je u pitanju nacin razmisljanja. Ja obicno ne zelim da znam nista od wordpressu, pa tu nadjem nekog ko zna to bolje.

joomla je full-blown CMS, wordpress je pravljen za blog mnogo manji koncept. to sto ga ljudi koriste da prave pocetne i jednostavne sajtove to je vise nekako workaround jer wordpress ima i koncept nezavisne strane, a blog ti nekako uvek treba da pises neka obavestenja novosti itd. Za neki manji web sajt do recimo 10 stranica je sasvim OK.

Pa i meni je tako nešto palo na pamet jer na sajtu fali pola fotki, sajt je ostao bez domena pa je kupljen drugi i možda migrirao jer nema pola fotki. Ja sam ceo život radio u joomli dok ovo nisam nikada, žena jeste pa sam pustio nju da čačka. Da je taj slajder onda nebi nestao kada sam gornji meni pozicionirao centralno.

Ugl ja bi ovo da spalim i uradim potpuno nov i na pouzdanom hostingu. Ovaj je izgleda neki trgovac ko i većina hostinga kod nas.

Pazi ne radi sajt nema ga, nazovem on kao nešto uradi. Rekoh vratite bekap ne može mora vlasnik.

Pa imaš malver na serveru ****** uradi nešto on neće 🤔

10 godina nisam čuo da neko ima malver i slično 🤪

wordpress plug-inovi su cudo ludila, tesko je izabrati dobre komponente, a ima onih koji samo cekaju da uzmes neki opskuran plugin pa da hijakuju sajt da ide na njihove sadrzaje - a browseri se lako buse ako dozvolis da se izvrsava arbitrary kod a toga ima u pluginovima itekako - nesto od toga moze da se detektuje i kao malware.

Back