Nista vi ne razumete kakve sve ja komplikacije imam sa tim tehnologijama, od kompa do telefona.
korisitm XP i Win 7 , na win xp imam 1000 programa i igrica - a win 7 tek nekih 30ak.
sad razmisljam dal da nabavim disk sa insatliranim win 10 i opet imam brdo muka u podesavanju kopiranju privikavanju
to sve mi oduzmiju previse zivaca i vremena, a bitne stvari se desavaju trenutno u mom realnom zivotu.Sa kojih ne smem da gubim fokus.
I na kraju imati komp gubi smisao dok ja to sve instaliram, podesim. Doci ce neka nova verzija.
U sustini ja ne znm sta je bolje. .da orijentisem um i sredstva ka nekom novom telefonskom, touch screen ipad itd lap top mobilnom uredjaju sa nekim minimumom aplikacija.
ili da kreiram savrseniji staticni komp sa hiljadu programa, igrica. filmova.
mada kako internet cenzura i medijska botovska kontrola postaju sve zesci. ne znam da li se uopste isplati i internet vise koristiti.
tako da moram da imam dva drajva.
doduse mogu particiju da napravim. i neka dual boot podesavanja.
ali to mi oduzima previse memorije, u glavi, mozgu.
Треба ти „само” нова плоча, процесор, меморија и SATA диск? Ако ти је и напајање радило 10 година, ти заправо имаш само кућиште.

Потражи по огласима полован рачунар, то ће ти бити и најјефтиније и најлакше, само гледај да на плочи има и SATA и ATA прикључак. Таква плоча ти треба (а не којекакви адаптери), куповао је посебно или у већ састављеном рачунару.
Menjao sam vec tri napajanja. sad mi je neko 500 w ili tako nesto.

imam ja tu neku gomilu starih kartica, memorija, miseva, zvucnika,kablova monitora.. ne znam vredi li se cimati oko prodaje. ili da napravim dva racunara. pa mozda nekom bliskom zatreba kad tad. ili da cuvam za neki bak ap u slucaju kvara.
Znaci postoje ploce sa oba prikljucka ATA i SATA?! OK hvala za to.
Mada neki polovni komp bi bio bolji.
U sustini meni su procesor i graficka najbitniji... jer moram da poboljsam ove video film i flash i slicne strimove i igrice.
Gledao sam dosta tih oglasa, Skoro svi povoljiji polovni deluju ok , ali graficka im nedostaje ili je slaba.
Mada neki su firmirani ili integrisani.
U sustini ja bih hteo da mi neko pokloni kompjuter, besplatno, da se ne cimam oko svega toga.
Ne mogu da zamislim da bacim pare, a nesto nije kako treba.
Ipak najiritantinij problem mi je kocenje zamrzavanje browsera dok se cuje neki zvuk krljanja koji traje po nekoliko minuta dok se ne odledi...
najcesce u trenucima flash sajtova. ili kad otvorim dva browsera.
kao da dva browsera otvorena ne mogu zajedno ?! to mi se desavalo na Win Xp, mislio sam da ce Win7 resiti stvar.
ali ne, opet neko kocenje browsera i windowsa s njim. mislim da je flash glavni problem.
ipak mozda je do nekog hardvera. NIje do memorije, jer vidim da je ima. Jedino procesor. A mozda je grafika. Nekako su lepljivi prozori, kad ih vucem itd.. ne znam dal je graficka ili procesor zaduzen da sve na desktopu klizi, kao na smartfonu.??? Meni vec godinama ne klizi, kao da treba neko podmazivanje. cc
I da... korstim firefox. necu da predjem na chrome i ostale. Oni mozda brze klize... ali nemaju sve sto mi je potrebno.
pogotovo krlja kad sam prikacen na netu. kad iskljucim net nekako lakse ide taj windows.
mozda me hakuju spywareom, i prate ovi iz bia, nsa itd. ili neki luzer hakerski.
osecam kao da je jos neko prisutan nad mojim desktopom?!
kad uljucim firewall. vidim neke in i out ip veze brojne ? ne znam jel to normalno ?
Inace. ovaj Win 7 kao da ima nek bagove. Kad slektujem i kopiram fajlove. ?! Isto tako ne nalazim kako da podesim u folderu da su fajlovi slobodno rasporednjeni, kao u xp sto je moglo, uvek su u gridu i po odabranoj shemi rasporedjeni.
A i ucitava se sporo folder sa slikama. Nadam se da novi procesor ili graficka, bi ubrzali tu stvar?
Isto mi je problem , podesavanje tastature, odnosno rasporeda karaktera na njoj.
layout maping ili kako vec.. Pre svega cirilicne i latinicne.
U Xp sam uz pomoc nekog programa... (keyboard layout manager) podesio raspored kako mi odgovara.
I ovde u wiun 7 sam podesio , ali osnovne stvari. Zamenjeno je mesto slovima Z i Y u Cirilici. Medjutim, za ostalo nemam vremena da podesavam.
Ja stvarno ne znаm kakvi debili su pravili tu cirilicnu, a i latinicnu tastaturu , razlicitu od ove osnovne americke.
A pogotovo ovi znaci sa strane i gore.. ne znam gde su... a i jos neki bitniji znaci nisu u osnovnoj ponudi, nego neki nebitni.
I onda godinama unazad ne mogu da se naviknem da pisem cirilicom. Kad ne znam gde mi je znak navoda, znak pitanja, znak uzvika... plus minus, zagrada...
Takodje na osnovnoj eng tastaturi znaci navoda "" se cudno ukucavaju, odnosno moram da kliknem dva puta i oba se pojave, umesto prvo levi ..pa kasnije desni kao u XP, kad ukucam rec?!
Je li to bag ili oni misle da je bolje tako. Takodje i ~~ i `` i ^^ , nestao je onaj jedan gornji apsotrof.
Mozda treba i novu tastaturu da kupim. Ne znam dal su uznapredovale vremenom i imaju neke ekstra funkcije...