Hauard Filips Lavkraft

Na današnji dan je rođen Lavkraft, danas bi imao 133 godine.

500px-H._P._Lovecraft%2C_June_1934.jpg

I Nox Arcana ima album Necronomicon, baš su dosta umetnika iz svih oblasti inspirisale njegove priče. Postoji i bend koji se zove HP Lovecraft, psychedelic rock iz šezdesetih :) Kad sam pre desetak godina ušla u neku knjižaru da tražim baš Nekronomikon, radnice su me bledo gledale i mislim da u tom momentu nisu imali knjigu na stanju. Drago mi je da je žanr postao malo popularniji poslednjih godina

I Nox Arcana ima album Necronomicon, baš su dosta umetnika iz svih oblasti inspirisale njegove priče. Postoji i bend koji se zove HP Lovecraft, psychedelic rock iz šezdesetih :) Kad sam pre desetak godina ušla u neku knjižaru da tražim baš Nekronomikon, radnice su me bledo gledale i mislim da u tom momentu nisu imali knjigu na stanju. Drago mi je da je žanr postao malo popularniji poslednjih godina
Mnogi metal bendovi koriste Lavkraftova dela kao inspiraciju.

Poslednja izmena:
Ono što sam ja jeste – mrzitelj svega stvarnog: neprijatelj vremena i prostora, zakona i nužnosti. Ja težim svetu bajoslovne i divovske misterije, sjaja i strave, u kojem ne vladaju nikakva ograničenja osim onog neobuzdane mašte. Telesni život i iskustvo, sa sužavanjem umetničke vizije koje izazivaju kod većine, predmeti su mog najdubljeg prezira.

H. F. Lavkraft, pismo Frenku Belknapu Longu, 13. maj 1923.

Back