Хашки захтев Србији: Извештавејтге нас о раду на хапшењу радикала!

Da sam na Seseljevom mestu ja bih namerno provocirao da me hapse, to je za vlast vruc krompir pred izbore. Ode u martu, dobije najvise onoliko koliko je vec odsluzio i vrati se pred finale kampanje. U medjuvemenu Vucicu bi znacajno pao rejting. Ovako, Seselj odaje utisak kukavice... Razbio ih je, neka ode da sve to overi presudom i cao...

Predsednik Tomislav Nikolić je rekao povodom zahteva iz Haga da "Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja".

On je dodao i da kada bi ih država izručila čulo bi se da se namerno slabi ta stranka pred izbore.

"Sa druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja. Sve je to izmešano, posebno ako i Šešelj mora da se vrati u Hag zbog izricanja presude", dodaje Nikolić.

Povodom najave lidera radikala da dobrovoljno neće otići u Hag, Nikolić je rekao:

"On voli to lažno junačenje. Znate 1993. godine kada su nas napali socijalisti, kada su oni pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu, priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada", rekao je Nikolić u intervju za Danas.

On je naveo i da se nije video sa Šešeljem od kad se vratio iz Haga.

"Nisam se sreo sa njim, niti hoću. Ne interesuje me. Mislim da to insistiranje da on napada samo mene, ali ne i Vučića nije potpuno tačno. On ima mržnju prema meni, a to je loš vodič. Aleksandra ne mrzi i o njemu ponekad racionalno razmišlja. Pre nekoliko meseci mi je na svom tviter nalogu psovao mrtvu majku. I tu prestaje moja priča da li je on normalan, zdrav ili nije. Gotovo. Neka je živ i zdrav. Niti mu želim dobro, niti mu želim zlo", kaže Nikolić.

izvor Danas i B92

Ni Šešelj nije ostao dužan na svom Fejbuk nalogu :

Изјавом „Данасу" да морам да идем у Хаг ради изрицања пресуде, Томислав Николић је додатно објаснио јавности зашто ћу му јебати мајку.

Cirkus u najavi....

Da je zaista Predsednik koji nešto znači, Nikolić bi samo odmahnuo rukom na bilo kakvo pitanje o Hagu, a nešto kasnije bi tobož slučajno spomenuo kako je razočaran time da je taj sud deo zločinačke zavere protiv nas i bla bla bla....
Na žalost, uvideli smo da je samo marioneta ljudi iz senke, 'biznismena' za koje nikada nismo čuli i čije bogatstvo niko nikada nije prebrojao... Smrdica.

Сад се види да је Николић усташа и амерички човек а да је Вучић руски човек и патриота

AV ima veze sa Rusijom i patriotizmom
isto koliko i tvoji postovi sa zdravim razumom ... :roll:

Vučić je kazao da će odluku o upućivanju Šešelja u Hag doneti sam i da će ta odluka biti "uvek najbolja za Srbiju".

Сад се види да је Николић усташа и амерички човек а да је Вучић руски човек и патриота

:hahaha:........ахам..... знаш када ће у Србији да прође политика "вруће - хладно" ..........

Ко мисли да Шешељ, Николић и Вучић не раде ово заједно, тај је тешка будала што се тиче дневне политике; Шешељ, као и сваки хашки оптуженик, одлично зна да мора да оде - или да га унесу у авион, свеједно - на изрицање пресуде, но прави се представа за вадикалско-напрдњачко бирачко тело.
Наравно, Хаг га не би звао на изрицање пресуде пре избора у Србији, нити инстистирао на Вјерици, да је Шешељ деловао опозиционо, тј. да се није нагодио са својим кумовима да буде лажна опозиција што је уосталом његов занат.

Поделили УЛОГЕ па се играју ЖМУРКЕ.........:lol: један 'оће а други неће..... и као што рекох, то је политика "вруће-хладно!"........

Prvo izbori pa presuda Šešelju
P. Vasiljević | 15. februar 2016. 09:35 | Komentara: 4
Beograd traži da Hag odloži odluku. Nećemo izručiti šefa SRS ni ako Tribunal ne pristane

SRBIJA će zvanično zatražiti od Haškog tribunal da odloži izricanje presude lideru SRS Vojislavu Šešelju koje je zakazano za 31. mart - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, Beograd će u izveštaju koji će poslati u Tribunal do predviđenog roka - 15. marta, dostaviti iscrpne argumente protiv izručenja šefa radikala u jeku predizborne kampanje.
U obraćanju Hagu, naše vlasti će predočiti da bi hapšenje Šešelja i izricanje presude protiv njega moglo da izazove političku nestabilnost u državi, baš u periodu kada će sve političke stranke, pa i SRS biti i formalno u fazi predizbornih aktivnosti.

Srbija će ukazati i da se Šešelju neopravdano odugovlačilo sa procesom 13 godina, a da se sada proces naglo ubrzava kada su najavljeni vanredni parlamentarni izbori u našoj zemlji. Beograd će podsetiti da se naša zemlja ništa nije pitala ni kada je Šešelj pušten da se brani za slobode, a da se sada, novim haškim potezom, u Srbiji destabilizuje i komplikuje politička scena uoči parlamentarne trke u kojoj bi stranke trebalo demokratski ravnopravno da učestvuju.

Prema saznanjima "Novosti", državni vrh naše zemlje, u skladu sa dosadašnjim iskustvom, ne očekuje da će Tribunal izaći u susret Beogradu da se presuda odloži za period posle izbora.

VUČIĆ: SAČUVAĆEMO STABILNOST
- SRBIJA će sačuvati stabilnost uprkos brojnim pokušajima različitih faktora i iznutra i sa nekih drugih strana - rekao je premijer Aleksandar Vučić komentarišući zahtev Tribunala. - Ne možete srušiti preko noći politiku stabilnosti, a Srbija ima znanja, snage i hrabrosti da se suoči sa svim izazovima. Vučić je dodao i da je veći problem od zahteva za izručenje Vojislava Šešelja to što je "mnogo Srba stradalo u Hagu" i ponovio da je vlada četiri meseca slala dopise o zdravstvenom stanju Zdravka Tolimira koji je nedavno preminuo.

U tom slučaju, naši izvori prenose da Beograd ne bi pre izbora hapsio niti izručivao Šešelja, koji ovoga puta ne planira da se dobrovoljno preda.
Haški tribunal bi se, u toj varijanti, obratio Savetu bezbednosti UN i obavestio ih da Srbija ne ispunjava svoje obaveze. Ali, i Srbija bi svoje argumentovane dokumente poslala na Ist River, pre svega računajući na razumevanje Moskve. Haški sud ima još jedan problem sa odlaganjem presude jer krajem marta prestaje mandat sudijama. Oni bi, u slučaju da se ne izrekne presuda lideru SRS morali da zatraže od SB UN da im se formalno produži mandat.

Prema našim diplomatskim izvorima, SB UN ne bi imao na raspolaganju nikakve sankcije prema Srbiji, ako država ne izruči Šešelja u zadatom roku. Pretpostavlja se i da bi se tome suprotstavila i Ruska Federacija.
Tribunal bi, eventualno, mogao o celom slučaju da izvesti Evropsku komisiju koja je i do sada imala mogućnosti da politički pritisne i uceni Srbiju. U ovom slučaju, oni bi mogli da saopšte da prva pregovaračka poglavlja neće biti otvorena dok Srbija ne ispuni obaveze prema Tribunalu. Srbija će to pokušati da predupredi diplomatijom i političkim argumentima koje poseduje.

Back