systemofadown
Iskusan
- Poruka
- 6.070
Da li je falsifikovano ili ne ne znam, ali ovde se radi o saradnji pre rata.@systemofadown
Voleo bih kada bi prestao da citas te izmisljotine jer te samo zatupljuju i zbunjuju.Dokumenti koje postavljas su falsifikovani i nikakve saradnje nije bilo izmedju komunista i ustasa,a pogotovo izmedju komunista i nemackih trupa.
Da je tako zar bi Ante Pavelic zbrisao u Juznu Ameriku?
Zar bi OZNA pobila u inostranstvu par stotina ustasa?Najvise je pobijeno u Zapadnoj Nemackoj posle drugog sv.rata oko 70.I tako dalje i tako blize,Branko BL uhvati me nannize...
No da uozbiljimo....
O tome i pricam.Ja ne poricem da su rusene crkve i vesani popovi,ali to su bili jedino oni koji su saradjivali sa okupatorom i cije su crkve sluzile kao magacini oruzja za desnicarske i kvislinske snage.Sto se crkava manastira i popova tice na podrucju Kosova i Metohije,tu nije bilo problema nikakvih jer je tamo pravoslavno svestenstvo masovno odlazilo u partizane.
Sto bi neko rusio crkvu ako je pop saradnik okupatora?????
Mozes da umanjujes zlocine komunista koliko hoces ovde na forumu, ali to se zna.
Znaci sitna raja moze da slavi sta hoce(doduse tajno) a politicari i vojna lica iako poticu od istog naroda ne mogu? Mala kontradiktornost ili ne?Ne znam ko je kako shvatao crkvi i ko se krio?!Vojna lica i politicari svakako jer kao sto rekoh religija i politika su nespojive i tako treba da bude.Sto se moje porodice tice,slavili smo slavu i sve pravoslavne praznike.
Evo na primer iz Komunistickog manifesta recenica
A ti ovde pricas da komunizam postuje tradicionalne vrednosti, religiju i slicno.Komunistička revolucija jeste najradikalnije kidanje sa tradicionalnim odnosima svojine, pa nije čudo što se u toku njenog razvitka najradikalnije kida sa tradicionalnim idejama.
Nesto se tu ne slaze.