Harry Potter Fan Club

• Začetnik teme Začetnik teme Harijeva sestra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Neki od vas ne shvataju da je film adaptacija, te da ne mora sadržati sve elemente knjige, a i bilo bi previše za očekivati. Ne postoji mogućnost da se medij kao što je knjiga od 800 strana konvertuje u film od 2 sata. Filmovi HP serijala imaju svojih omaški koje su, ipak, sasvim opravdane, pa filmovi ostaju veoma visoko kotirani.
To što vi govorite da nisu dobri je svakako vrsta subjektivnog mišljenja. Postoje drugi kriterijumi po kojima se ceni kvalitet filma, ili, pak, adaptacije. Uveravam vas da je visok. ;)

kako moze biti visok ako nemoze da me odrzi budnog u bioskopu? Znam na sta mislis,i film kao film,a ne kao knjiga,je cisto s****e. FILM je deciji,a ne knjiga.

Realno ne postoji bolji serijal knjiga od Harry Potera...Filmovi su extra ali su mnogi bitni delowi izbaceni, sto je malo glupo

UH....sad malo pretera...bolji je Gospodar prstenova, ali odmah je zatim Harry...Peti je najbolji film...bas su extra efekti...mada su knjige mnogo bolje...u pravu si za izostavljanje bitnih delova...ne uklope dobro...a jel citao neko 7 deo...totalno se razlikuje od drugih...extra je...samo sto umire mnogo meni dragih likova...i Snejp ispada extra...mada je on meni bio gotivan od pocetka...:D

Pa, TEBE ne može da drži. Donekle povezano sa činjenicom da sve znaš o radnji, a imaš odbojnost prema adaptacijama...
4, 5. deo su primeri kako treba uraditi adaptaciju velikog dela...

Odbojnost prema adaptacijama nije sigurno.Prva dva dela filma su me odusevila. Odlicno su ih uradili(kao sto sam rekao to i u predhodnih nekoliko poruka). A sto se tice toga da vec znam sta ce se desiti...ni to nema bas mnogo veze samnom.Smatram sebe filmofilom i svaki film koji gledam nastojim da gledam do kraja. Pirate sa Kariba 3 sam gledao 23 puta za mesec dana i mogu opet da ga gledam iako znam napamet vecinu recenica iz filma.

Odbojnost prema adaptacijama nije sigurno.Prva dva dela filma su me odusevila. Odlicno su ih uradili(kao sto sam rekao to i u predhodnih nekoliko poruka). A sto se tice toga da vec znam sta ce se desiti...ni to nema bas mnogo veze samnom.Smatram sebe filmofilom i svaki film koji gledam nastojim da gledam do kraja. Pirate sa Kariba 3 sam gledao 23 puta za mesec dana i mogu opet da ga gledam iako znam napamet vecinu recenica iz filma.
Ok, ali tvoja subjektivnost svakako stoji. Iskreno, ne vidim šta bi moglo da bude nekvalitetno u filmu. Radi se o ukusu - prva dva su za mene dechija, dok je, na primer peti daleko ozbiljniji, baš kao što je i radnja.
I to je sasvim ok.

Ok, ali tvoja subjektivnost svakako stoji. Iskreno, ne vidim šta bi moglo da bude nekvalitetno u filmu. Radi se o ukusu - prva dva su za mene dechija, dok je, na primer peti daleko ozbiljniji, baš kao što je i radnja.
I to je sasvim ok.

U petom bi trebalo da glavno mesto zauzme Harijeva oklumencija.Njegova teska veza sa Voldemorom koju ne razume i ono NAJVAZNIJE:njegova ljubav prema kumu. Gledaocima treba da bude zao kad umre jedan od glavnijih likova,Sirijus.On je Hariju predstavljao jedinu sponu sa time kako izgleda imati roditelje. U FILMU...sumnjam da se iko sazalio na Harija i njegovog kuma. Oni ljudi i ovaj reziser jednostavno ne znaju kako da snime film i to je cinjenica.:|

U petom bi trebalo da glavno mesto zauzme Harijeva oklumencija.Njegova teska veza sa Voldemorom koju ne razume i ono NAJVAZNIJE:njegova ljubav prema kumu. Gledaocima treba da bude zao kad umre jedan od glavnijih likova,Sirijus.On je Hariju predstavljao jedinu sponu sa time kako izgleda imati roditelje. U FILMU...sumnjam da se iko sazalio na Harija i njegovog kuma. Oni ljudi i ovaj reziser jednostavno ne znaju kako da snime film i to je cinjenica.:|
... Tvrdiš da ljudima nije bilo žao? :| Ne možeš da kažeš da ne znaju da snime film ako za isto nisi kompetentan. Jednostavno postoji mnogo dublji pristup radu nego što je čitanje knjige jednom, ili pak, deset puta. Ne ide to tako.
A pored svega, J.K. Rowling radi na razvoju. :|

Nebitno, to je tvoje mišljenje, samo to želim da ti kažem.

peti dio filma je bio srednja zalost.
meni je,iako djetinjast,najbolji prvi dio.
prvi dio-vrlo dobar
drugi dio-dobar
treci dio-razocarenje,najgori do sada
cetvrti dio-dobar
peti dio-srednja zalost.

... Tvrdiš da ljudima nije bilo žao? :| Ne možeš da kažeš da ne znaju da snime film ako za isto nisi kompetentan. Jednostavno postoji mnogo dublji pristup radu nego što je čitanje knjige jednom, ili pak, deset puta. Ne ide to tako.
A pored svega, J.K. Rowling radi na razvoju. :|

Nebitno, to je tvoje mišljenje, samo to želim da ti kažem.

Ok,ti cenis moje misljenje. Ja cenim tvoje. Videcemo kako ce sve ovo da se zavrsi. Iako u to ne verujem,ali se nadam da ce uraditi kako treba(ili makar priblizno).pozz

Filmovi su odlicni.Ima puno efekata i dobro je sve ukomponovano(osim nekih delova koji su izbacili).Ja sam 5 deo gledao 3 puta za 2 dana.Film je extra iako sam procitao knjigu.Jedino mi je zao sto je zavrsila sa pisanjem svih knjiga pa necu moci vise da uzivam!

nemojte se svadjati oko filmova!
imajte postovanja ljudi
pa Snejp je umro!

E,majke mi,Snejp je ispao takav kralj...u 7.delu sam plakala skoro na svakoj stranici...Meni je on oduvek bio gotivan,ali nisam mogla ni zamisliti da ce ispasti ovakav...
A sto se tice toga za Sirijusa...ja mislim da su mogli malo bolje da to prikazu na filmu...ali to je moja jedina zamerka 5.delu...koji je kao film bolji od prethodnih...

E,majke mi,Snejp je ispao takav kralj...u 7.delu sam plakala skoro na svakoj stranici...Meni je on oduvek bio gotivan,ali nisam mogla ni zamisliti da ce ispasti ovakav...
A sto se tice toga za Sirijusa...ja mislim da su mogli malo bolje da to prikazu na filmu...ali to je moja jedina zamerka 5.delu...koji je kao film bolji od prethodnih...

ja sam plakala na SVAKOJ stranici o snejpu
i kad sam knigu citala ponovo :lol::lol:

Pa, TEBE ne može da drži. Donekle povezano sa činjenicom da sve znaš o radnji, a imaš odbojnost prema adaptacijama...
4, 5. deo su primeri kako treba uraditi adaptaciju velikog dela...

Slažem se, ono listanje novina je odlično skratilo radnju.
Održalo je pažnju i obavestilo nas o dogadjajima , a skratilo radnju.

Odgledajte Zlatni kompas pa ćete videti šta je užas od ekranizacije

NIje valjda toliko lose uradjen Zlatan kompas? Ja sam procitao celu trilogiju, fantasticne knjige...

FIlm je urađen katastrofalno, toliko da se nadam da neće biti imbecila koji će snimiti drugi deo...
A tako lepa knjiga... :(
Što se tiče izjave da je Dambldor gay, mislim, mogla je to i ranije da napomene, ali to se definitivno ne uklapa u celu priču i nekako štrči... :|

Back