E ljudi,moze se reci da sam ja nova,a Jeckaaa mi je best friend,tako da je neko objasnio njoj a ona meni,i ja sam nazvrljala nesto.Nemojte da se smejete,prvi put nesto pisem a da nije za skolu!
Zima je uveliko rasirila svoja krila i svakom uceniku ostavila snezne pahuljice na odorama,cisto da se ne bi zaboravilo njeno prisustvo.Osvanulo j sumrono decembarsko jutro.Ovo jutro je Rachel bilo jos sumornije kada se setila da za popodnevni cas napitaka mora da napise cak 5 kaznenih svitaka pergamenta o dobijanju Korovskog napitka,jer se na proslom casu toliko zamislila razmenjujuci traceve sa Frances,da je prosula vec pomenuti napitak po celoj ucionici.Rezultat toga se mogao videti vec posle 3 sekunde:svi su se zajedno sa njom gusili u nerazmrsivim slojevima korova.Nevoljno je navukla svoju odoru i krenula ka Velikoj Sali,koja je jutros bila veoma bucna,usput misleci kako je trebalo da sledi izreku:”Nekad je bolje ostati u krevetu”.Nasavsi svoje mesto,sela je i mrtvuljavo posmatrala ogromne ovale pune hrane dok su joj se kroz glavu provlacile mnoge stvari.”Kako da pocnem sastav...hladno mi je ,kad ce da se zavrsi zima!?...Sto moram...”
-“Rachel,Rachel!”-bezuspesno je vikala Lisa-“Rachel,da li si ti pogledala svoj “Prorok” jutros?”
Rachel nezainteresovano baci pogled na uredno slozen svitak ispred sebe
-“Ne”-odgovori posle malo razmisljanja-“u tome ionako nikad nema nista zanimljivo”-rece mirno i opet se zamisli
-“PA POGLEDAJ!”-neocekivano dreknu Lisa.Rachel se brecnu i odjedanput kao da se otrezni.
-“Ok,hocu”-rece ona i poce da odmotava svoj primerak-“A sta to ima “zanimljivo”?”
Lisa se malo nagnu,i iako je vec cela skola procitala o tome,poce da sapuce
-“Znas-vec-ko-je ponovo napao”-rece sa izvesnom strepnjom u glasu,i jos uvek tihim,ali panicnim glasom nastavi-“Skolu!”
Rachel se zaprepasti ovim saznanjem i poce munjevitom brzinom da odmotava “Dnevni prorok”.Kada je konacno ispravila svoje novine na naslovnoj strani je mogla videti rusevine nsjvece skole u Severnoj Evropi-skole Minoh,obavijenu dimom i raznim ucenicima koji su po svemu sudeci dosli dap o poslednji put vide bar izvesne de love svoje skole.
-“Strana 12”-sapnu joj Lisa
Ta strana je bila ispunjena slikama skole Minoh pre i posle rusenja.Tu je stajala reportaza kcerke Rite Skiper,Mine Skiper.
”Skola Minoh za vestice i carobnjake u Severnoj Evropi,nocas je dozivela veliki napad Mracnog gospodara.Ova skola nije odolela napadu kao sto se moze videti i po prilozenim fotografijama.”U ovom napadu tragicno je poginulo 6 djaka ove skole i isto toliko hrabrih nastavnika koji su za spas skole posli protiv onoga-ko-se-nesme-imenovati.Imena poginulih nece biti poznata javnosti dok se porodice nastradalih ne sloze sa tim”-izjavila je direktorka skole koja je u trenutku napada bila na sastanku za ocuvanje prirode u Francuskoj.O ovom tragicno napadu bice jos vise informacija u sutrasnjem broju naseg lista”
“Sta da je napao Hogvorts?Ko bi tad poginuo?Ja?Lisa?Sara?”
-“I”-pitoljubivo ce Lisa
-“Sto mi to nisi rekla pre za ovo!?”
-“Nije da nisam pokusala”
-“Lisa,molim te mi reci da s ii ti uplasena kao i ja”
-“Svi smo prestravljeni.Ali uz Dambldora,nista ne moze da nam se desi.Znas-vec-ko se najvise plasi Dambldora,i dok je on tu nemamo razloga za brigu.”