HAREM valjda (History channel)

Wilkołak:
Pazite ovu glupost ... izbacen krastavac iz jelovnika! Pa, umeli su valjda da ga iseckaju? Glupost!

Da nisu jos izbacivali i banane, tikvice (one mladje) i druge duguljaste povrcke ....
Dodje homic u mesnicu i kaze mesaru
-300g parizera
Na to ce mesar
-Da isecam ili u komadu
Na to ce homic
-Brale nije moje dupe dzu box
Vic star koliko i haremi i krastavci :D

crow:
al shta cesh. tako je kako je. do god broj podanika bude veci od broja gradjana... sad je 3:1 (slobodna procena)... nece skoro da svane :(

cela politika i politicka ekonomija vodecih zemalja se svodi na to
da broj pomenutih podanika bude sto veci a broj kako ti kazes gradjana sto manji.

nova uzrecica
ZAGLUPI PA VLADAJ

to: GRADJANI je glup pojam.
postoje podanici i upravljachi (vlasnici i menadzeri)
i nista drugo...

SerbiaUnited:
cela politika i politicka ekonomija vodecih zemalja se svodi na to
da broj pomenutih podanika bude sto veci a broj kako ti kazes gradjana sto manji.

nova uzrecica
ZAGLUPI PA VLADAJ

to: GRADJANI je glup pojam.
postoje podanici i upravljachi (vlasnici i menadzeri)
i nista drugo...

u pravu si... za DSS
imate par gazda i vi ostali podanici.

u kom li ti diznilendu zivish??? :D

osnovne pojmove ne razlikujesh... aj chitaj malo pa se vrati da prichamo :roll:

dadel:
Ma mi smo pickini dimovi.Trpimo dok nam ne oderu ledja. Koliko je revolucija bilo u meksiku,
sta se radi u francuskoj, sada. Mi smo najveci trpiguzi u evropi.
Treba da nas rokaju dok nam se guza ne rascveta ko majska ruza, mozda bi se tad probudili ? :evil:

dadele
nemoj voju da mu dirash, postace nervozan.
kakvi trpiguzi kad je dobro!
kakvo dobro, NAJBOLJE JE!

trpiguzi su stanovnici svih zemalja na svetu, sem S R B I J E ! ! !
S R B I J A ! ! !

S R B I J A ! ! !

S R B I J A ! ! !

:roll:

crow:
dadele
nemoj voju da mu dirash, postace nervozan.
kakvi trpiguzi kad je dobro!
kakvo dobro, NAJBOLJE JE!

trpiguzi su stanovnici svih zemalja na svetu, sem S R B I J E ! ! !
S R B I J A ! ! !

S R B I J A ! ! !

S R B I J A ! ! !

:roll:
...zasto se smanjila povrsina srbije na nesto malo zbunova, beogradski pasaluk kojim vladaju bosanci i crnogorci i vojvodinu koja ce da se ocepi za par godina i za kojom cete opet plakati kao za cg i kosovom...nisam antisrb, naprotiv, ali ne znam zasto je uvek srbija ta koja place za izgubljenim delovima, a ne izgubljeni delovi za njom??????

radeyuyu:
...zasto se smanjila povrsina srbije na nesto malo zbunova, beogradski pasaluk kojim vladaju bosanci i crnogorci i vojvodinu koja ce da se ocepi za par godina i za kojom cete opet plakati kao za cg i kosovom...nisam antisrb, naprotiv, ali ne znam zasto je uvek srbija ta koja place za izgubljenim delovima, a ne izgubljeni delovi za njom??????
budimo realni...
i ja bi se lisio crnogorsko-hercegovachkih elemenata i proglasio
Independent Republik of Torlak
iliti Shopovluk...
kad bi bilo legalno da proteram sve "Srbe" iz zemlje (ne rachunam skolskog "srbina" koji je se samo... ;) )
antisrbi ne postoje
to je pojam izmishljen od strane nekih retarda ;)... ne pristaj im na demagogiju...

pa crow se borio za ovu vlast pa mu sad ona ne valja
pa ce se boriti za sledecu pa mu opet ona nece valjati...

dok ne shvati sta je realnost...

ako smo najgori, zasto ne odes u drugu zemlju.
ako vredis sigurno imas uslova da dobijes vizu (dobar student, naucnik, bla bla bla).
ako ne onda te niko tamo daleko nece sigurno.
zasto gubis vreme sa trpiguzima??? sto ne odes...
:)

vecina stanovnika srbije svoje neuspehe vezuje za državu. statistika!

SerbiaUnited:
pa crow se borio za ovu vlast pa mu sad ona ne valja
pa ce se boriti za sledecu pa mu opet ona nece valjati...

dok ne shvati sta je realnost...

ako smo najgori, zasto ne odes u drugu zemlju.
ako vredis sigurno imas uslova da dobijes vizu (dobar student, naucnik, bla bla bla).
ako ne onda te niko tamo daleko nece sigurno.
zasto gubis vreme sa trpiguzima??? sto ne odes...
:)

vecina stanovnika srbije svoje neuspehe vezuje za državu. statistika!

ja se za SPS na vlasti nikad nisam borio
za razliku od tebe
99-2000 sam bio gradjanin,
za razliku od tebe

...

zato je tebi danas super...
za razliku od mene

jer smo 2 totalno razlichita sveta!

i stvarno neznam shto li troshim rechi na tebe...
verovatno sam prso 100% :(

nego... napisa li molbu?

Pa, hajde da odgovorimo malo i na temu, je l'????!!!!! Neko je napisao Srpkinje u haremima. Sem Olivere, ćerke Lazara Hrebeljanovića koja je bila Bajazitova miljenica, pre nje bila je carica Mara, ćerka Đurđa Brankovića koja je bila sultanija Muratu II. Nije mu podarila naslednike, pošto nije mogla, ali je zbog svoje velike mudrosti odgajala i obrazovala velikog osvajača Mehmeda II El Fatiha (Osvajača). A poznato je koliko je taj sultan bio prek, srčan, bezglavo hrabar (ili lud) osvajaviši okolne zemlje, a kruna njegove karijere je upravo bitka za Carigrad koji je pao pod Otomansku vlast. Koliko je poznato, Mara je bila prva sultanova žena, glavna sultanija koju je i sultan veoma poštovao. Njoj je bilo dostupno da obavlja hrišćanske obrede i molitve nesmetano na dvoru. Malo je poznato, ali Turci su bili veoma otvoreni prema drugim religijama u svom carstvu.
No, najveći ugled ondašnjeg Zapada i harema, pa i čitavog Otomanskog carstva imala je čuvena Hurem, Rozana ili Rokselana koja je poreklom Ruskinja. Ona je kao devojčica stigla u harem i odmah osvojila sultana Sulejmana El Kanunija (Veličanstvenog). On je tada na doživotni pritvor i izolaciju osudio svoju dotadašnju sultaniju Mahidevran i njenog sina Mustafu koji je kasnije i ubijen po starom, već pomenutom turskom principu-da bi drugi brat stigao na presto. Ona je prva od robinja postala prva "dama" carstva. Do tad, prve "dame" bile su isključivo princeze i kraljice iz osvojenih zemalja. Hurem je veoma vešto vladala haremom i svojim mužem koji se dugo oporavljao posle njene smrti 1557. godine. Ipak, obezbedila je presto svom sinu Selimu, kasnije prozvanog Pijanica. Inače, sultan Sulejman sem nje nije imao ni jednu ženu! Koliko mi je poznato, na "History Channel"-u je bila emisija gde je opisana vladarska karijera čuvene Hurem i njenih naslednica. Isto tako, čini mi se da nisu baš dobro postavili neke činjenice vezane za te žene, no da ne cepidlačim....
Pozdrav!

rokselana:
Pa, hajde da odgovorimo malo i na temu, je l'????!!!!! Neko je napisao Srpkinje u haremima. Sem Olivere, ćerke Lazara Hrebeljanovića koja je bila Bajazitova miljenica, pre nje bila je carica Mara, ćerka Đurđa Brankovića koja je bila sultanija Muratu II. Nije mu podarila naslednike, pošto nije mogla, ali je zbog svoje velike mudrosti odgajala i obrazovala velikog osvajača Mehmeda II El Fatiha (Osvajača). A poznato je koliko je taj sultan bio prek, srčan, bezglavo hrabar (ili lud) osvajaviši okolne zemlje, a kruna njegove karijere je upravo bitka za Carigrad koji je pao pod Otomansku vlast. Koliko je poznato, Mara je bila prva sultanova žena, glavna sultanija koju je i sultan veoma poštovao. Njoj je bilo dostupno da obavlja hrišćanske obrede i molitve nesmetano na dvoru. Malo je poznato, ali Turci su bili veoma otvoreni prema drugim religijama u svom carstvu.
No, najveći ugled ondašnjeg Zapada i harema, pa i čitavog Otomanskog carstva imala je čuvena Hurem, Rozana ili Rokselana koja je poreklom Ruskinja. Ona je kao devojčica stigla u harem i odmah osvojila sultana Sulejmana El Kanunija (Veličanstvenog). On je tada na doživotni pritvor i izolaciju osudio svoju dotadašnju sultaniju Mahidevran i njenog sina Mustafu koji je kasnije i ubijen po starom, već pomenutom turskom principu-da bi drugi brat stigao na presto. Ona je prva od robinja postala prva "dama" carstva. Do tad, prve "dame" bile su isključivo princeze i kraljice iz osvojenih zemalja. Hurem je veoma vešto vladala haremom i svojim mužem koji se dugo oporavljao posle njene smrti 1557. godine. Ipak, obezbedila je presto svom sinu Selimu, kasnije prozvanog Pijanica. Inače, sultan Sulejman sem nje nije imao ni jednu ženu! Koliko mi je poznato, na "History Channel"-u je bila emisija gde je opisana vladarska karijera čuvene Hurem i njenih naslednica. Isto tako, čini mi se da nisu baš dobro postavili neke činjenice vezane za te žene, no da ne cepidlačim....
Pozdrav!

...nemas pojma...cak stavise krijes se iza novootvorenog nadimka, jer ti je zivot iskaljan brukom i ponizenjem... dodji malo u arapski svet da vidis kako se te tvoje ruskinje i srpskinje postuju i kroz sta sve prolaze "vozeci hummer-a" i shopingujuci po ceo dan.....

crow:
ja se za SPS na vlasti nikad nisam borio
za razliku od tebe
99-2000 sam bio gradjanin,
za razliku od tebe

...

zato je tebi danas super...
za razliku od mene

jer smo 2 totalno razlichita sveta!

i stvarno neznam shto li troshim rechi na tebe...
verovatno sam prso 100% :(

nego... napisa li molbu?

To za SPS
Ne znam da li si siguran za to što tvrdiš ili su to samo pojedinačni ispadi tvoje mašte?

Nisam prso, vi ste prsli.
Buniš se, pljujes po vlasti a dobili ste boga u Palanci.
svakodnevno citam u novinama, pomoć takva, pomoć onakva, poreske olaksice, nize tarife...
nista ne radite, samo znate i to da upopastite sto vam je dato!
A HOĆEŠ JAPANSKI STANDARD. TOP 10 U SVETU. NIJE LI TAKO?

to pricam i generalno... o Srbiji...

sediš tu na forumu svaki dan (imaš 100 poruka dnevno). efektivno radiš 15 minuta dnevno dok japanci rade 16 sati dnevno efektivno!!
I MENI TOSHA PRICA O NEKIM JAPANCIMA! XA XA XA XA

A imamo svi ovde verovatno i kola i kompjuter i mobilni, TV, izlazimo svako vece u grad a i nisi nesto mrsav jel da :)
Zato i dalje tvrdim da je srbija obecana zemlja... :)

samo sto to REKLAMOZDERSKI mozak ne moze da proguta.

P.S mnogi ljudi dodju na forum samo da bi čitali ovo. ne vole da se registruju. dovoljno govori broj pročitanih poruka i broj koji su ovde nesto odgovorili. ali i ti retki koji se učlane i daju po koji odgovor (vidi se po statistici) imaju potpuno razumevanje za ovo što sam napisao.
oni su nešto postigli u životu a ti ih ne slušaš, i dalje ideš po svome.

ostajete ti, silent bob i tako po neki paćenik da solite mozak nekim glupostma...
O TOME KAKO JE SRBIJA NAJGORA.
na znam ko ti daje prava da ti pljuješ po zemlji...
da li si doktor nauka, ekonomista, priznata ličnost...
I ti si deo Srbije... učini nešto za sebe pa i za nju... pa onda možeš da soliš...

P.S.
kakvu molbu?

a ti si jelte, uchinio :D
:D :D :D

ja sam brate, efektivno ;) , nezaposlen, na prinudnom radu i radim, efektivno, mnogo vishe od tebe, koji je zadovoljan tu gde jeste zahvaljujuci blagodetima upropashcavanja privrede 90...

sa % nezaposlenih od 70% u toj palanci i platom od 7000 din

koja ima "domacinsku" vlast, od onih tvojih patriJota
za koje ti glasash, ne ja, a ni dinar nisam dobio, tako da neznam shta sam ti ja kriv. nisam bio chlan par partija, kao neki nama poznati likovi pa da dobijem koji evro...

dobili su pare za vodovod,
u normalnoj zemlji se ono zavrshava za manje od mesec,
oni nisu ni za 4
i ostale su rupe za njima... sad izgledamo ko bagrdad posle bombardovanja.

jedino pravo nasledje ovih tvojih domacina na vlasti u zadnje 3-4 godine ovde je posechena borova shuma... verovatno je neko bio alergichan, pa iz zdravstvenih razloga...

ti batice zivish u diznilendu, ne u srbiji. iskreno... nikad nisi ni imo kontakt s realnoshcu.
da nabrojim sve kriminalne delatnosti koje sam video i chuo zadnjih godina ovde,
trebalo bi mi novi forum.
gradjani u srbiji to znaju, i bore se da to promene.
podanici daju glupe parole ko ti u prethodnom postu...
ovo je bilo zadnje obracanje tebi
i forumski i real life.
iskreno... ne vidim o chemu bi mi mogli da razgovaramo...
mi smo, ipak, 2 potpuno razlichita sveta.
pozz

radeyuyu:
...nemas pojma...cak stavise krijes se iza novootvorenog nadimka, jer ti je zivot iskaljan brukom i ponizenjem... dodji malo u arapski svet da vidis kako se te tvoje ruskinje i srpskinje postuju i kroz sta sve prolaze "vozeci hummer-a" i shopingujuci po ceo dan.....

Teško da nemam pojma. Ovde je reč o haremu i položaju žena u haremu nekad, a ne sad, ako se ne varam. Malo si pobrkao vreme. Pišeš o sadašnjosti, a ja o prošlosti. Nije mi život iskaljan, nemoj da vređaš! Ne znam čime sam te podstakla da tako pišeš? Možda znanjem? Bruka? Poniženje? Ko si ti da o tome pišeš? Šta ti znaš o tome? Nisam ni obrukana, niti ponižena, hvala Bogu, ali ako nastavim da odgovaram na tvoja bezlična vređanja samo ću se spustiti na tvoj nivo. Ne krijem se iza tog nadimka, Rokselana je jedna od mojih omiljenih istorijskih ličnosti. Nemam razloga da dolazim u arapski svet, mene samo zanima Turska istorija!
Nego, da se vratim na temu. Zaboravil sam da napišem da je u haremu kao poznata Srpkinja bila i Jelena, ćerka velikana Konstantina Dejanovića. Ona je rodila Mehmeda II El Fatiha. Po predanju, smatra se da je i Srpkinja rodom iz Zvornika u Bosni rodila čuvenog Sulejmana Veličanstvenog. Ali to su samo legende...
Toliko....
P.S. radeyuyu, nemam nameru da se sa tobom svađam putem foruma. Ako misliš drugačije, to je u redu. Nemaš prava da vređaš. Koliko se meni čini, nisam nikog uvredila onim što sam napisala. Najzad, ovde je reč o istoriji i istorijskim činjenicama.

crow:
a ti si jelte, uchinio :D
:D :D :D

ja sam brate, efektivno ;) , nezaposlen, na prinudnom radu i radim, efektivno, mnogo vishe od tebe, koji je zadovoljan tu gde jeste zahvaljujuci blagodetima upropashcavanja privrede 90...

sa % nezaposlenih od 70% u toj palanci i platom od 7000 din

koja ima "domacinsku" vlast, od onih tvojih patriJota
za koje ti glasash, ne ja, a ni dinar nisam dobio, tako da neznam shta sam ti ja kriv. nisam bio chlan par partija, kao neki nama poznati likovi pa da dobijem koji evro...

dobili su pare za vodovod,
u normalnoj zemlji se ono zavrshava za manje od mesec,
oni nisu ni za 4
i ostale su rupe za njima... sad izgledamo ko bagrdad posle bombardovanja.

jedino pravo nasledje ovih tvojih domacina na vlasti u zadnje 3-4 godine ovde je posechena borova shuma... verovatno je neko bio alergichan, pa iz zdravstvenih razloga...

ti batice zivish u diznilendu, ne u srbiji. iskreno... nikad nisi ni imo kontakt s realnoshcu.
da nabrojim sve kriminalne delatnosti koje sam video i chuo zadnjih godina ovde,
trebalo bi mi novi forum.
gradjani u srbiji to znaju, i bore se da to promene.
podanici daju glupe parole ko ti u prethodnom postu...
ovo je bilo zadnje obracanje tebi
i forumski i real life.
iskreno... ne vidim o chemu bi mi mogli da razgovaramo...
mi smo, ipak, 2 potpuno razlichita sveta.
pozz

ja sam siguran da ćeš ma koja vlast da dođe pljuvati po njoj.

zašto se kako ti kažeš "domaćinska" vlast N.S. u svakom gradu sačuvala već godinama (Čačak, Kraljevo pa i Niš sada) ako su toooooooliko loši.
Pogotovo što živimo u zemlji u kojoj su česte promene vlasti iz raznih razloga (nejedinstvo, nepoštovanje lidera ili liderstva, baksuzluk,...)

naravno da postoji kriminal i kriminalne delatnosti kao što si rekao.
postoje naravno i u bugarskoj i rumuniji i italiji i albaniji i bosni i ukrajini i ...

nismo mnogo gori od njih po tom pitanju!

1. mentalitet je takav - mešan slovensko-južnjački (rusko-turski), šta očekuješ!?
2. nije lako iskoreniti već postojeći kriminal i korupciju

protivrečan si:
kažeš od njih nisam dobio ni pare
a posle kažeš, nisam ja takav da uzimam novac od partije na vlasti
TO VODI JEDNOM ZAKLJUČKU:
uzeo bi da ti je neko dao. ali ti niko nije dao pa ti je krivo.
TO JE JOS GORE!!! STIDI SE !!!

biće ti još gore dok god razmišljaš na taj način (ko je kome dao, što tebi nisu dali, itd itd)

još jednom ti kažem ne postoje građani i podanici
postoje robovi i upravljači
iliti GLUPI I LOPOVI
Možeš slobodno da biraš stranu:

Ili si...
G L U P
Ili si...
L O P O V

i jedno i drugo ima svoje mane i prednosti...

treće jednostavno N-E P-O-S-T-O-J-I !!!

nisam ja kriv za to... zato nema potrebe da se ljutiš ;)

Back